Ειδήσεις

22 Μαΐ 2008

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι Σύλλογοι Γονέων της Κάτω Αχαΐας, για τους… θορυβώδεις, τσιγγάνικους γάμους εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων!

Από την προηγούμενη Κυριακή, παραμονές του πρώτου μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, την Τρίτη, άρχισαν τα προβλήματα. «Εμείς ζητήσαμε από τους συμπολίτες μας Τσιγγάνους να σεβαστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες, τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο και να «χαλαρώσουν» αυτούς τους εορτασμούς. Φτάσαμε στο σημείο να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, ενώ πρόκειται να επισκεφθούμε και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας», δήλωσε ο Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, Αντώνης Λεχουρίτης.Σύμφωνα με τους γονείς, την περασμένη Κυριακή, ένα άλλο γλέντι των Τσιγγάνων διήρκησε μέχρι τις 5:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η ίδια η Αστυνομία έχει δεχθεί επίθεση, σε απόπειρες να διακόψει το γλέντι, με περιπολικά να έχουν υποστεί ζημιές.
«Νιώθουμε πρόσφυγες στην ίδια μας την πόλη. Πότε επιτέλους θα εφαρμοστεί ο νόμος; Εφαρμόζεται για τον κάθε Έλληνα πολίτη, γιατί όχι και σε αυτή την περίπτωση. Πού είναι η Αστυνομία; Άλλωστε, δεν μιλάμε μόνο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν ηλικιωμένοι, άρρωστοι και, φυσικά, εργαζόμενοι που πρέπει να ξυπνήσουν την άλλη μέρα το πρωί», επεσήμανε ο εκπρόσωπος των γονέων της περιοχής, Χρήστος Νικολάου.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των Τσιγγάνων της περιοχής ξεκαθαρίζουν πως αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που δημιουργείται και ότι θέλουν να συνεισφέρουν στην όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη προετοιμασία των υποψηφίων της περιοχής. Ξεκαθαρίζουν όμως ότι δεν μπορούν δύο – τρεις άνθρωποι να συγκρατήσουν όλο το πλήθος.
«Για εμάς είναι θετικό που γίνεται αυτή η ενημέρωση για τη σημασία αυτών των ημερών για τα παιδιά και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε. Όμως, αυτό το λένε κάποιοι από εμάς. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι κάνει όλος ο υπόλοιπος κόσμος» αναφέρεται από πλευράς του προέδρου των Τσιγγάνων.
..................
Από την εφημερίδα "Η Ημέρα" της Αχαΐας

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε πόρισμα του επιθεωρητή υγείας για το ΕΚΑΒ γίνεται λόγος για απαράδεκτες συνθήκες στη διακομιδή ασθενών

Το Γολγοθά που ανεβαίνουν καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι ζητούν εναγωνίως να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Μακεδονίας σε επαρχιακά νοσοκομεία και τη Θεσσαλονίκη έφερε στο φως το «Mega», στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Σε πόρισμα του επιθεωρητή υγείας, που αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Θάνος Πασχάλης, γίνεται λόγος για απαράδεκτες συνθήκες στη διακομιδή ασθενών, καθώς καρκινοπαθείς δεν μεταφέρονται με ασθενοφόρα στο σπίτι τους, ενώ τα περιστατικά αξιολογούνται ως επείγοντα ή όχι από τους συνδικαλιστές των εργαζομένων αντί από τους εφημερεύοντες γιατρούς.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο επιθεωρητής υγείας, «ο υπεύθυνος της βάρδιας του ΕΚΑΒ δίνει αναφορά μόνον στους συνδικαλιστές, οι οποίοι έχουν το γενικό κουμάντο και σπανίως, συνεργάζονται με τους γιατρούς υπηρεσίας. «Γραμμή» για κάθε περιστατικό για το αν θα πρέπει να μεταφερθεί ή όχι παίρνουν κυρίως από τους προέδρους του σωματείου τους».
Στο πόρισμα καταγράφεται ακόμη περιστατικό όπου πλήρωμα ασθενοφόρου δεν παραλάμβανε καρκινοπαθή σε τελευταίο στάδιο για να τον μεταφέρει από το «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης στο σπίτι του στη Κοζάνη με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν επείγον.
Τα πληρώματα των ασθενοφόρων δεν διακινούν σοβαρά ασθενείς και αν κριθεί απαραίτητο το κάνουν μετά από 4 ή 6 μέρες. Έτσι, πολλές φορές συγγενείς ασθενών καταφεύγουν σε ιδιωτικά ασθενοφόρα πληρώνοντας 400 έως 600 ευρώ τη διακομιδή.
;;;;;;;;;;;;;;;
Περισσότερα: www.madata.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μιανμάρ - Επείγουσα έκκληση...

Ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στη Μιανμάρ παρέχοντας επείγουσα ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα του κυκλώνα Ναργκίς.
Για να συνεχίσουμε όμως να προσφέρουμε ιατρική περίθαλψη, στέγη, τρόφιμα και πόσιμο νερό στα θύματα αυτής της τεράστιας καταστροφής, έχουμε ανάγκη τη δική σας βοήθεια.
Κάντε μια δωρεά σήμερα. Η δική σας δωρεά, μικρή ή μεγάλη, μπορεί να σώσει ζωές.
................
Περισσότερα εδώ.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Την πρώτη νομική «βόμβα» κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου ρίχνουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Την πρώτη νομική «βόμβα» κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου ρίχνουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, καθώς και η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ζητούν την ακύρωση του νόμου ως αντισυνταγματικού και παράνομου και προβάλλουν ως βασικό επιχείρημα το γεγονός ότι αυτός δεν μπορεί να καταστεί ενεργός από τη στιγμή που η Βουλή δεν μπορεί να διορίζει τους προέδρους των ασφαλιστικών ταμείων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, αφού δεν έχει τροποποιήσει τον κανονισμό της!
....................
Περισσότερα: http://www.protothema.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κρατά σε αγωνία το φιλοθέαμον κοινό, που ξαγρυπνά περιμένοντας την τελετή έναρξης του Zougla.gr...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επανεξετάζεται το πλαίσιο για τη χρήση καρτών κινητής τηλεφωνίας που αγοράζονται ελεύθερα από τα περίπτερα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υποσχέθηκε πως θα επανεξετάσει το πλαίσιο για τη χρήση καρτών κινητής τηλεφωνίας που αγοράζονται ελεύθερα από τα περίπτερα, μετά την καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ότι έχει δεχθεί 300 απειλητικά τηλεφωνήματα και δεν μπορεί να εντοπίσει τους δράστες.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κακουργήματα όλα τα αδικήματα που σχετίζονται με παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών

Διακομματική στήριξη στα περισσότερα σημεία του απέσπασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο θεσπίζεται πλαίσιο για τη διασφάλιση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών. Με βάση το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί έως τα τέλη του μήνα, καθίστανται κακουργήματα όλα τα αδικήματα που σχετίζονται με παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ δε θα αναγνωρίζεται η χρήση στα δικαστήρια οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, ακόμη και αν στοιχειοθετεί την αθώωση του κατηγορουμένου.
...............
Από: Αlpha

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να φάω πολύ ηλιέλαιο» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας

Σε δηλώσεις προέβη ο κ. Φώλιας. Σύμφωνα με αυτές «θα έτρωγε πολύ ηλιέλαιο». Αυτό απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου του οποίου η ερώτηση ήταν «αν εσείς θα τρώγατε από αυτό το ηλιέλαιο».
Οι φήμες λένε, ότι παρότι βρισκόταν στην Βουλή όρθιος και σταματημένος, όλη την ώρα που έκανε δηλώσεις μαρσάριζε και τα παπούτσια του κάπνιζαν, ενώ αμέσως μετά το πέρας των δηλώσεών του δεν μπόρεσε να απαντήσει σε ερωτήσεις καθώς κόντευε να κάψει δίσκο και λέγεται ότι γι αυτό έφυγε σπινιάροντας.
Στον Υπουργό ορυκτών Ηλιελαίων μάλλον θα επιβληθεί πρόστιμο για ρύπανση του περιβάλλοντος.
Ο κ. Φώλιας πάντως, απολαμβάνει της στήριξης και της επιβράδυνσης της Κυβέρνησης (με αλεξίπτωτο αεροσκάφους) και μάλλον θα παραμείνει στο υπουργείο υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες της τριβής τα αεροπορικού τύπου διπλά αεριζόμενα δισκόφρενα ινών άνθρακος που του εγκατέστησαν πρόσφατα. Οι πολιτικές ευθύνες είναι δύσκολο να εντοπιστούν, καθώς λόγω του ότι έχει παρέλθει πολύς χρόνος και με δεδομένη την επιτάχυνση που ξεπερνούσε τα 12G, αυτές έχουν πλέον αναπτύξει υπερηχητική ταχύτητα και ταξιδεύουν στο διάστημα, ως συνήθως.
Σε ότι αφορά την γη μας τώρα, είναι ακόμα άγνωστο τόσο στον Υπουργό όσο και στα μέσα αν και πότε θα περάσει έλεγχο καυσαερίων.
Πάντως, λέγεται, ότι όσοι έφαγαν εν αγνοία τους από αυτό το υπέροχο λάδι που προτιμάει να καταναλώνει ο κ. Υπουργός Ανάπτυξης Ασυγκράτητης Ταχύτητας, προσφέρονται στον έλεγχο καυσαερίων που ίσως τελικά του γίνει, να χειριστούν εκείνοι, εθελοντικά, το γνωστό, μακρύ, χονδρό, μεταλλικό μαρκούτσι!
...............

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μετά το τριήμερο πένθος, η ολυμπιακή φλόγα ξανάρχισε το ταξίδι της. Θα περάσει από τις πληγείσες περιοχές μία εβδομάδα πριν την έναρξη των Αγώνων

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στα 102 χρόνια της η Γουάνγκ Γιενξιού βγήκε ζωντανή, αλλά με σπασμένα πόδια, μέσα από τα ερείπια...

Κανείς δεν ξέρει πόσες μέρες έμεινε εγκλωβισμένη, οι γιατροί μιλούν για θαύμα.
Καλά στην υγεία της είναι και μια ακόμη Κινέζα, που επί 9 μέρες ήταν θαμμένη ζωντανή στα συντρίμμια. Οι ελπίδες να βρεθούν άλλοι επιζώντες έχουν σχεδόν εξανεμιστεί. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 51 χιλιάδες. 30000 άνθρωποι αγνοούνται ενώ 5 εκατομμύρια είναι οι άστεγοι.
Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί η είδηση της σύλληψης δυο Κινέζων, που επειδή ένιωθαν πλήξη, έκαναν τηλεφωνικές φάρσες σε σχολείο, λέγοντας πως επίκειται νέος μεγάλος σεισμός, σκορπώντας τον πανικό!
..................
Από: Alpha

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του εργατολόγου, ο οποίος φέρεται αναμεμιγμένος στην υπόθεση Ζαχόπουλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ζήτησε την κατάργηση των εισπρακτικών εταιρειών που χρησιμοποιούν οι Τράπεζες, για την είσπραξη οφειλών από δανειολήπτες αλλά του αρνήθηκαν

Τράπεζες και δανειολήπτες, απασχόλησαν τη Βουλή με αφορμή, ερώτηση του βουλευτή του Συνασπισμού, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ο βουλευτής ζήτησε την κατάργηση των εισπρακτικών εταιρειών που χρησιμοποιούν οι Τράπεζες, για την είσπραξη οφειλών από δανειολήπτες.Στην ερώτηση, απάντησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος αρνήθηκε με την κατάργηση τους, ωστόσο προανήγγειλε παρεμβάσεις υπέρ της διαφάνειας στις τραπεζικές συναλλαγές.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σαν σήμερα το 1825... Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα περνάει στην αιωνιότητα

Η Καπετάνισσα Μπουμπουλίνα ξέφευγε από τα γυναικεία πρότυπα της εποχής της. Μεγαλωμένη στη θάλασσα, από νωρίς εκδήλωσε την αγάπη της για τα πλοία και τα ταξίδια. Η μυθιστορηματική ζωή της, από τη γέννηση της ακόμη, ήταν γεμάτη περιπέτειες που σφυρηλάτησαν το χαρακτήρα της, ένα χαρακτήρα ανεξάρτητο, δυναμικό, αγωνιστικό. Καπετάνισσα, λοιπόν, όχι μόνο στα πλοία, αλλά και στην ίδια της τη ζωή. Γεννήθηκε ορφανή από πατέρα, έμεινε δύο φορές χήρα και με μεγάλη περιουσία την οποία διαχειρίστηκε με πολλή ευστροφία και κατάφερε να την αυξήσει. Γεύτηκε συχνά το φθόνο των συμπατριωτών της και γι’ αυτό αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, τις οποίες πάντα ξεπερνούσε.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προφορικές μαρτυρίες, το 1819 στην Κωνσταντινούπολη μυήθηκε στη Φιλική Εταιρία. Μετά την έκρηξη της Επανάστασης από τους πρώτους συμμετείχε ενεργά, προσφέροντας χρήματα και πολεμοφόδια και διαθέτοντας τα πλοία της στην υπηρεσία του Αγώνα.
.........................
Διαβάστε την συνέχεια στις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ
........................

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θα έχει και blog το zougla.gr


Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το πρώτο άρθρο του Μάκη στο zougla.gr: Οι καταφερτήδες, του άπιαστου αέρα οι κομιστές κυκλοφορούν αναμεσά μας...

Υπάρχουν παντού, κυκλοφορούν ανάμεσά μας και γίνονται αμέσως αντιληπτοί -άλλωστε αυτό επιδιώκουν- γιατί όταν το επιθυμούν εξαφανίζονται από τα ραντάρ όπως τα ‘’στελθ’’… Τους έχετε γνωρίσει ή έχετε αναγκαστεί να τους αντιμετωπίσετε κατά διαστήματα. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των καταφερτζήδων είναι η τρισδιάστατη παρουσία τους στον χώρο. Τρυπώνουν παντού και γίνονται απαραίτητοι εκμεταλλευόμενοι με απίστευτη ταχύτητα τις ικανότητες κάθε έμψυχου όντος που αναπνέει δίπλα τους! Δεν είναι ανίκανοι, αντίθετα μάλιστα διαθέτουν το μοναδικό ταλέντο να πολλαπλασιάζουν τις ικανότητές τους προσθέτοντας σ’ αυτές το ταλέντο και τα πλεονεκτήματα των διπλανών τους, τους οποίους αφού απομύζησουν απορρίπτουν με μαεστρία. Διαχειριζόμενοι αέρα κοπανιστό επιβιώνουν σε όποιον τομέα δραστηριοποιηθούν με ξεχωριστή άνεση. Πουλάνε και αγοράζουν αέρα μετατρέποντάς τον σε κεφάλαιο γιατί είναι οπαδοί του αέρα, του τίποτα του πουθενά. Του άπιαστου αέρα οι κομιστές κυκλοφορούν ανάμεσα μας, τόσο αναγνωρίσιμοι ώστε να μη χρειάζεται να αναφέρεις όνομα ή επώνυμο. Εντός ή εκτός θέματος φωνάξτε τους αεριτζήδες. Θα γυρίσουν να σας κοιτάξουν… Ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα -όπλο- των καταφερτζήδων είναι το θράσος. Οι άλλοι το εκλαμβάνουν ως γενναιότητα εκτός από τους ίδιους γιατί γνωρίζουν. Δεν είναι ασύνηθες λοιπόν να τους δείτε ενώπιον του τηλεοπτικού φακού με τρεμάμενο το πηγούνι όταν πιαστούν στα πράσα…
..................

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εκατόν επτά νέες περιοχές θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο - Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

Διαβάστε εδώ τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες και δείτε εδώ τα έντυπα δήλωσης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ποιες είναι οι 107 νέες περιοχές που θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Διαβάστε τις εδώ: http://www.ktimatologio.gr/pdf/YpoKtimatogr.pdf

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μπείτε στο Zougla.gr πριν την αυριανή του πρεμιέρα

Δείτε το από σήμερα γιατί αν αρχίσει να λειτουργεί αύριο στις 3:00 το μεσημέρι όπως γράφεται, μάλλον θα μπλοκάρει από τους τόσους που θα θέλουν να το επισκεφτούν...
Κάντε "κλικ" εδώ για να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα.
...............

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Καλομοίρα έβαλε και το στρινγκάκι της ανάποδα, κατά το έθιμο, αλλά έραψε και στη φόδρα του φορέματός της το φυλαχτό που της έδωσε ο Πατριάρχης!

Για περισσότερες συνταγές επιτυχίας: http://www.espressonews.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δυο αδέλφια επτά και εννέα ετών κατηγορούνται ότι βασάνισαν και σκότωσαν ένα κορίτσι δύο ετών έχοντας «πλήρη επίγνωση» του τι έκαναν στο θύμα τους

Τα δύο μικρά αγόρια όχι μόνο δεν έδειξαν κανένα έλεος για τον αφόρητο πόνο που προκαλούσαν στην μικρή Μιλάγκρος Μπελισάν, αλλά αντίθετα εμφανίστηκαν να αντλούν ικανοποίηση από το φόνο είπε η δικαστίνα που ασχολήθηκε με την υπόθεση και συμπλήρωσε ότι τα δυο αγόρια προέρχονται από ένα σπίτι που ταλανίζεται από ενδοοικογενειακή βία και δεν απέκλεισε αυτό που έκαναν στο μικρό κορίτσι να αποτελούσε μίμηση πράξεων που είχαν ήδη δει στο σπίτι τους. «Το επίπεδο της βίας που άσκησαν αυτά τα παιδιά, που δεν είναι καν νέοι, είναι τρομακτικό», τόνισε.
Τα δυο αγόρια τέθηκαν υπό την κράτηση της αστυνομίας μαζί με την μητέρα τους για να προστατευθούν από ομάδα έξαλλων πολιτών που ήθελαν να τα λυντσάρουν.
.............................
Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Κίνα εκτιμά στα 5,2 εκατομμύρια τους αστέγους μετά τον σεισμό της 12ης Μαΐου και ανακοίνωσε ότι έχει ανάγκη από 3,3 εκατομμύρια σκηνές

Η Κίνα εκτιμά στα 5,2 εκατομμύρια τους άστεγους μετά τον σεισμό της 12ης Μαΐου.
"Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος. Έχουμε ανάγκη από περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια σκηνές ή προσωρινά καταφύγια. Ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα περιλάβει κατά προτεραιότητα τις σκηνές στη βοήθειά της προς την Κίνα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Τσιν Γκανγκ.
Σύμφωνα με νεότερο επίσημο απολογισμό, οι νεκροί σε όλες τις πληγείσες περιοχές ανέρχονται σε 51.151 και οι αγνοούμενοι σε 29.328.
...............................
Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το σπίτι του Μπρους Λι, πρόκειται να πουληθεί προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πληγέντες από τον πρόσφατο σεισμό στην Κίνα

Το διώροφο σπίτι στην ακριβή περιοχή Κόολουν Τονγκ του Χονγκ Κονγκ, όπου ο Λι πέρασε τα τελευταία χρόνια πριν από τον θάνατό του, το 1973, εκτιμάται ότι θα πουληθεί περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια.
Το σπίτι πουλάει ο σημερινός ιδιοκτήτης του, Γιου Πανγκλίν, ο οποίος το αγόρασε στη δεκαετία του '60 έναντι 108.000 δολαρίων.
Ο Γιου είναι ένας 86χρονος, ο οποίος ασχολείται με φιλανθρωπίες και πουλάει αυτό το σπίτι μαζί με άλλα τέσσερα ακίνητά του στο Χονγκ Κονγκ για να συγκεντρώσει οικονομική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους.
Ο Λι ήταν ιδιαίτερα συνδεδεμένος με το συγκεκριμένο σπίτι, στο οποίο ζούσε μέχρι την ημέρα του μυστηριώδους θανάτου του, σε ηλικία 32 ετών.
Πριν από πέντε χρόνια, προς μεγάλη απογοήτευση των θαυμαστών του που ήθελαν να γίνει μουσείο, το σπίτι χρησιμοποιήθηκε ως ξενοδοχείο για διαμονή μικρής διάρκειας παράνομων ζευγαριών.
.....................
Πηγή: ΑΠΕ

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εταιρία πρόκειται να κλωνοποιήσει πέντε σκύλους οι ιδιοκτήτες των οποίων θα αποκτήσουν αυτή την ευκαιρία μετά από δημοπρασία που θα γίνει τον Ιούνιο

Το ξέραμε σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας αλλά τώρα γίνεται πραγματικότητα.
Μια εταιρία στην Καλιφόρνια, η «BioArts», πρόκειται να κλωνοποιήσει πέντε σκύλους οι ιδιοκτήτες των οποίων θα αποκτήσουν αυτή την ευκαιρία μετά από διαδικτυακή δημοπρασία που θα γίνει τον Ιούνιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.
Το πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται «Καλύτεροι Φίλοι Πάλι», δέχτηκε έντονη κριτική από μια σειρά περιβαλλοντικών οργανώσεων και οργανώσεων προάσπισης της βιοηθικής, που υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει βήμα προς την κλωνοποίηση ανθρώπων.
Οι προσφορές μέσω του Διαδικτύου θα ξεκινήσουν από τα 100.000 δολάρια στις 18 Ιουνίου.
Το διαβάσαμε στο madata.gr και βρήκαμε την ιστοσελίδα της εταιρείας, στην οποία διαβάζουμε:

Το πρόγραμμα «Καλύτεροι Φίλοι Πάλι», που υποστηρίζεται από την «BioArts International», είναι ένα περιορισμένο εμπορικό πρόγραμμα κλωνοποίησης σκυλιών.
Η «BioArts» είναι η μοναδική στον κόσμο με την τεχνογνωσία και με το νόμιμο δικαίωμα να ασκήσει εμπορική κλωνοποίηση σκύλων και γατών.
Δημοπρατούμε πέντε κλωνοποιήσεις σκυλιών στο ευρύ κοινό.
Με δεδομένη τη μεγάλη ζήτηση για αυτήν την υπηρεσία, έχουμε αποφασίσει ότι μια διαδικτυακή δημοπρασία είναι ο δικαιότερος τρόπος να προσφερθεί αυτή η ευκαιρία στο κοινό.
Η εγγραφή για τη δημοπρασία αρχίζει στις 21 Μαΐου και η πρώτη από τις πέντε δημοπρασίες ξεκινά στις 18η Ιουνίου.
Εάν ενδιαφέρεστε για τη συμμετοχή σε αυτό το αποκλειστικό γεγονός, παρακαλώ να κάνετε αίτηση για τη δημοπρασία, τώρα.
Εάν είστε ένας από τους πέντε νικητές, πλειοδότες, θα έχετε 30 ημέρες για να δώσετε ένα δείγμα του DNA του σκυλιού σας στην ομάδα μας.

Καλή προσφορά και καλή τύχη!
........................
Διαβάστε περισσότερα: http://bestfriendsagain.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Οι Ρομπέν του Μετρό - Αντί να πετούν το εισιτήριό τους, το αφήνουν για τον επόμενο επιβάτη

Το «αντάρτικο» που κάνουν αρκετοί επιβάτες μετά την αύξηση των εισιτηρίων κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Δεκάδες είναι οι χρήστες που έχουν αναρτήσει ένα κείμενο που καλεί τους πολίτες να πράξουν αναλόγως. «Γίνε κι εσύ μέλος της ομάδας που αντί να πετάξει το εισιτήριο κατά την έξοδό της από το μέσο μεταφοράς, το αφήνει πάνω στα ακυρωτικά μηχανήματα, έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσει και ο επόμενος. Μια κίνηση συνεργασίας των πολιτών της Αθήνας που αντιδρούν στις μαζικές αυξήσεις των τιμών βασικών αγαθών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
...............
Περισσότερα: εδώ και εδώ από την εφημερίδα "Τα Νέα".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δένουν τους ασθενείς στα κρεβάτια γιατί δεν έχουν προσωπικό να τους φροντίσει

Δεμένοι στα κρεβάτια τους νοσηλεύονται εκατοντάδες ασθενείς στα δύο μεγαλύτερα ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας, το Ψυχιατρικό Αττικής και το Δρομοκαΐτειο.
Οπως κατήγγειλαν χθες γιατροί και εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων, το ελάχιστο προσωπικό αδυνατεί να φροντίσει τους ασθενείς, γι’ αυτό και τους κρατά δεμένους.
Το Σάββατο, για πρώτη φορά, βγαίνουν στο δρόμο ασθενείς και συγγενείς ασθενών, διαδηλώνοντας μπροστά στη Βουλή για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της ψυχικής υγείας.
...................
Από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παιδικός σταθμός στεγάζεται σε κοντέϊνερ από τους σεισμούς του 1999.

Το 2005 επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας διενήργησαν αυτοψία στον 3ο Παιδικό Σταθμό Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί διαπίστωσαν «συνθήκες ακατάλληλες και επισφαλείς για την υγεία των νηπίων και των εργαζομένων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμά τους .
Σε κοντέινερ που έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλο και επικίνδυνο για την ασφάλεια των νηπίων και των εργαζομένων συνεχίζει να στεγάζεται μέχρι σήμερα- εννέα χρόνια μετά τον σεισμό της Πάρνηθας- ο 3ος Παιδικός Σταθμός Νέας Φιλαδέλφειας. Οι τοίχοι του κοντέινερ είναι από πλαστικό, υλικό ανθυγιεινό για την υγεία των περίπου 40 νηπίων, ο χώρος δεν αερίζεται κανονικά καθώς λειτουργεί συνέχεια το κλιματιστικό ελλείψει κεντρικής θέρμανσης και όπως υποστηρίζει η Μαρία Χατζησταυρίδου, διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού τα τελευταία εννέα έτη, «παρατηρούνται τόσο αναπνευστικά προβλήματα όσο και αλλεργίες στους μικρούς μαθητές.
....................
Περισσότερα: ta-nea.dolnet.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Σάββατο 24 Μαΐου, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, η ομάδα εργαζομένων του ALPHA αγωνίζεται στον τελικό του Κυπέλλου Τύπου με αντίπαλο τον ΑΝΤ1

Το Σάββατο 24 Μαΐου στις 5 το απόγευμα, στο ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας η ομάδα εργαζομένων του ALPHA αγωνίζεται στον τελικό του Κυπέλλου Τύπου με αντίπαλο τον ΑΝΤ1.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας δυναμώσει για να κρατήσουμε τον ALPHA μας στην κορυφή. Είναι υπόθεση οικογενειακή, γι' αυτό θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί...
Η είσοδος* είναι ελεύθερη για όλους, ελάτε με τους φίλους και τις οικογένειές σας να γιορτάσουμε και να φωνάξουμε «Σήκωσε το...»

*Είσοδος: Από Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ΘΥΡΑ 3.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέα γκάφα της ΕΛΑΣ. - Δυο αστυνομικοί του Α.Τ. Κυψέλης, ελευθέρωσαν κατά λάθος κρατούμενο, ο οποίος είχε συλληφθεί με πλαστά έγγραφα

Με την ολοκλήρωση της προανάκριση ο αστυνομικός ο οποίος ανέλαβε να τον μεταφέρει στα κρατητήρια, χωρίς να γράψει το όνομά του στο βιβλίο κρατουμένων τον άφησε στον χώρο προσωρινής φρούρησης, όπου οδηγούνται τα άτομα που προσάγονται. Λίγο αργότερα ο αξιωματικός υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος άφησε ελεύθερο τον αλλοδαπό, αφού δε βρήκε το όνομά του στο βιβλίο κρατουμένων. Σε βάρος των δύο αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία για ελευθέρωση κρατουμένου και διατάχθηκε έρευνα για τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μπορείτε να με χαρακτηρίσετε όπως θέλετε αλλά όχι ανάγωγο...

Από την εφημερίδα "Ποντίκι"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η Καλομοίρα δεν κατάγεται από την... Καλομοίρα αλλά από τα Νιάτα Λακωνίας

Μήνυμα αναγνώστη
.........
Το ξέρατε ότι υπάρχει χωριό που ονομάζεται Καλομοίρα; Διαβάζω στην ιστοσελίδα www.kalomoira.org:
Η Καλομοίρα απέχει από τα Τρίκαλα 50 χιλιόμετρα και από την Καλαμπάκα 28 χιλιόμετρα. Βρίσκεται στα βόρεια του Δήμου μεταξύ υψομέτρων 650 - 720m.
Η Καλομοίρα είναι ένα χωριό το οποίο δεν έχει τουριστικές υποδομές αλλά η προσέλευση πολλών ξένων οφείλεται στη μεγάλη αίσθηση φιλοξενίας των κατοίκων της.
Το παλιό της όνομα ήταν «Γουδουβάσδα», βλάχικη λέξη που ετυμολογικά προκύπτει από τη λέξη Γκούβα = Τρύπα βαθιά , γιατί ήταν κτισμένη σε ένα βαθούλωμα ανάμεσα στα βουνά Στρούγκου και Κόκκινο, σε υψόμετρο 1050 μέτρων.
Το 1844 λόγω ληστρικών επιδρομών το παλιό χωριό εγκαταλείφθηκε και άρχισε να χτίζεται το νέο χωριό 14 χλμ. πιο κάτω το οποίο το 1928 μετονομάστηκε σε «Καλομοίρα», αναζήτηση δηλαδή μιας καλύτερης μοίρας από τους κατοίκους.
.....................
Η τραγουδίστρια δεν κατάγεται από την... Καλομοίρα αλλά από τα Νιάτα Λακωνίας. Τα Νιάτα είναι ένα μικρό χωριό που απέχει 22χλμ. ΒΔ των Μολάων που είναι και η κωμόπολη της περιοχής. Το όνομα προέρχεται κατά πληροφορίες από το αρχαίο "νεότης" και δηλώνει την αστείρευτη νεότητα. Εκεί μένουν ο παππούς της Καλομοίρας, η γιαγιά της, τα ξαδέρφια της και από αυτό το χωριό κατάγεται και ο φίλος της.
Η ιστοσελίδα του χωριού είναι η http://niata0.tripod.com/loof.html.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στείλτε μήνυμα στο 19456 για να ενημερώνεστε για την πορεία εκκαθάρισης της φορολογικής σας δήλωσης

Το SMS θα πρέπει απλά να αναγράφει τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) του ενδιαφερόμενου και θα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 19456.
Το κόστος είναι 0,25 ευρώ συν ΦΠΑ 19%.
Το κόστος του μηνύματος εγγραφής καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο πολίτης δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση.
Με την εγγραφή του στην υπηρεσία, ο πολίτης εξασφαλίζει ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσής του, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί, εντός του 2008, ενώ στην περίπτωση που η δήλωση είναι χρεωστική, ο πολίτης θα λαμβάνει έγκαιρες προειδοποιήσεις για την καταβολή των τυχόν οφειλομένων δόσεων.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέος ενημερωμένος χάρτης λεκανοπεδίου

Μήνυμα αναγνώστη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η εκβιομηχάνιση της σκληρότητας για το κέρδος - Δείτε τι φτάνει στο πιάτο μας...

Μήνυμα αναγνώστη
........

Ένα "σκληρό" βίντεο για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων πριν θανατωθούν για να φτάσουν στο πιάτο μας.
....................
Γιάννα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...