Ειδήσεις

21 Απρ 2008

Πήρε πίσω το "μεγάλο αδερφό" ο Κακλαμάνης

Πίσω έκανε τελικά ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης από την αρχική του απόφαση να παρακολουθούνται τα ίχνη των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr.
Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και αυτή τη φορά ο κ. Κακλαμάνης εμφανίστηκε διαλλακτικός.
Υπογράμμισε ότι η διοίκηση του Δήμου ζήτησε τελικά από την εταιρεία που θα εγκαταστήσει το επόμενο διάστημα στη Δημοτική Αστυνομία σύστημα Ηλεκτρονικής Καταγραφής Συμβάντων, να μην συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη λειτουργία που μεταφέρει στο Κέντρο το ίχνος του υπαλλήλου μέσω GPS.
Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αθηναίων προανήγγειλε ότι ο ίδιος ο Δήμος θα απευθυνθεί στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να αποφανθεί για το αν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία του υπόλοιπου συστήματος.



Περισσότερα: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=507

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Κεραυνός "χτύπησε" χθες δυο αεροπλάνα - Δείτε το βίντεο

Από κεραυνό «χτυπήθηκαν» χθες δύο αεροπλάνα σε Μέριλαντ και Βιρτζίνια.
Κανένας τραυματισμός δεν αναφέρθηκε ενώ και τα δύο αεροπλάνα προσγειώθηκαν κανονικά.

.
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όχι, λέει ο ανακριτής στο αίτημα του εργατολόγου για αποφυλάκιση

Να απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισης του εργατολόγου ζήτησε σήμερα από το δικαστικό συμβούλιο, ο εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε συμβολαιογραφικό γραφείο αναζητά ο ανακριτής το "ροζ" DVD της 35χρονης

O ανακριτής της υπόθεσης Ζαχόπουλου έχει ζητήσει από το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, να του βεβαιώσει εάν η 35χρονη, πριν βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, είχε αποστείλει σε συμβολαιογράφο φάκελο με σημαντικά στοιχεία, ανάμεσα στα οποία δεν αποκλείεται να συμπεριλαμβάνεται και το αμοντάριστο ροζ DVD.

Από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ελλάς Ελλήνων χριστιανών, άνευ βουλής και εκλογών...




"Βλέπουμε τα καθημερινά πραξικοπήματα και τα προσπερνάμε υπακούοντας στο φρικτό δαντικό κέλευσμα, guarda e passa, βλέπε και προσπέρνα. Καλό λοιπόν είναι να καταδικάζουμε την 21η Απριλίου του 1967 και ποτέ να μη τη λησμονούμε. Ωστόσο εξίσου καλό - καλύτερο θα έλεγα - είναι να ελέγχουμε και να αποτρέπουμε καθημερινά όλες εκείνες τις μικρές, άδηλες και για τούτο ιδιαίτερα επικίνδυνες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εκτροπές. Ειδικά εκείνες που παράγονται εν ονόματι της δημοκρατίας και προβάλλονται μεταποιημένες σε εικόνες απάτης".

Απόσπασμα από άρθρο του καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας Γιώργη Γιατρομανωλάκη, στο ΒΗΜΑ.
Περισσότερα στο http://grbloopers.blogspot.com/2008/04/guarda-e-passa.html

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η πτώση του Γιώργου Παπανδρέου από το ποδήλατο που μπορεί να ήταν και πατίνι, είναι περίεργη γιατί το... "όχημα" ήταν σταματημένο





Και εκτός των άλλων προβλημάτων, η (αδιευκρίνιστη) πτώση προκαλεί και "επικοινωνιακό πρόβλημα" στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εφημερίδα "Αυριανή", "με δεδομένη τη θέση που έχει η πλειοψηφία του κόσμου για τις ασχολίες και τα σπορ που πρέπει να ακολουθεί ένας πολιτικός που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα. Ελάχιστοι Έλληνες είναι αυτοί που θέλουν να βλέπουν έναν πολιτικό ηγέτη να κάνει ποδήλατο. Καλώς ή κακώς, δεν θεωρούν σοβαρό να βλέπουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει βόλτες με το ποδήλατο στη Σταμάτα.)!
.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τα βρήκαμε στο www.in.gr/kiosk
("κλικ" για μεγέθυνση)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Όταν το αφεντικό σου θέλει να γίνετε διαδικτυακοί φίλοι

Από την εφημερίδα "Τα Νέα"

Φίλοι στο Facebook. Ο Αλί Ριάζ (κέντρο), διευθυντής σε εταιρεία, έχει και υπαλλήλους του ανάμεσα στους διαδικτυακούς φίλους του. Όμως προσέχει να μην επιβάλλεται σε κανέναν τους
.
.
"Τhe New York Times"
Του Johnny Diaz
Όταν η πρόσκληση για φιλία στο Facebook προέρχεται από κάποιον ήδη φίλο ή συνάδελφο, συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα- οι επιλογές τού χρήστη είναι δύο: να αποδεχθεί την πρόταση ή να την αγνοήσει. Όταν όμως γίνεται από τον προϊστάμενο ή τον καθηγητή, τότε τα πράγματα μάλλον περιπλέκονται, θέτοντας σε κίνδυνο τα όρια μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.
O Αλί Ριάζ έχει 126 φίλους στο Facebook. Δέκα από αυτούς είναι υπάλληλοί του. Ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να επικοινωνεί μαζί τους στο δημοφιλές ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυο. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, είναι να ξεκινήσουν εκείνοι την διαδικασία με μια πρόσκληση. «Δεν θέλω να επιβάλλομαι σε κανέναν», επισημαίνει ο Ριάζ, επικεφαλής της Αttivio, εταιρείας λογισμικού στη Μασαχουσέτη. «Όταν βρίσκεσαι σε θέση ισχύος, πρέπει να είσαι προσεκτικός».
Ιστοσελίδες δικτύωσης, όπως το Facebook, δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη τους να διευρύνουν τον κύκλο των γνωριμιών τους. Όλο και πιο συχνά, όμως, τα φέρνουν αντιμέτωπα με ένα ζήτημα που απαιτεί χειρισμούς λεπτούς. Τι γίνεται όταν το αφεντικό ζητήσει να γίνετε φίλοι; Το ζήτημα έχει τεθεί στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στο Ίντερνετ, καθώς όλο και περισσότεροι επαγγελματίες κάνουν διάλειμμα μπροστά στις σελίδες τους. Θα μπορούσατε, λοιπόν, να δεχτείτε την πρόσκληση και να δώσετε στον ενδιαφερόμενο το δικαίωμα να αποκτήσει πρόσβαση ακόμη και σε προσωπικές σας δραστηριότητες, φωτογραφίες και ενδιαφέροντα; Ή μήπως θα τολμήσετε να αρνηθείτε και να διακινδυνεύσετε να αυτοκτονήσετε επαγγελματικά; Ένας μπλόγκερ πάντως προτείνει: «Έχετε τρεις επιλογές: να αρνηθείτε, να αρνηθείτε ή να αρνηθείτε. Προσποιηθείτε ότι ποτέ δεν είδατε την πρόσκληση». Με άλλα λόγια, αγνοήστε την.

Κατηγοριοποίηση
Η Σου Μέρφι, διευθύντρια του εμπορικού ομίλου Εθνική Ένωση Ανθρωπίνων Πόρων, δίνει τη δική της απάντηση στο επίκαιρο ερώτημα. «Αν μπορείτε, δημιουργήστε δύο ηλεκτρονικές σελίδες, από τις οποίες, τη μία θα τη χρησιμοποιείτε για κοινωνικούς και την άλλη για επαγγελματικούς λόγους. Αν επιτρέψετε στον προϊστάμενό σας την πρόσβαση στις κοινωνικές δραστηριότητές σας, τότε αρχίζετε να θολώνετε τα όρια της σχέσης. Έτσι, αν έχετε φωτογραφίες που σας δείχνουν να κρέμεστε ανάποδα, μπορεί κάποιος που δεν σας γνωρίζει καλά να καταλήξει ακόμη και σε αρνητικά συμπεράσματα για εσάς». Πάντως, κατόπιν διαμαρτυριών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ισχύει πλέον η κατηγοριοποίηση των ατόμων που διατηρούν επικοινωνία με έναν χρήστη στο Facebook. Δηλαδή, ο χρήστης κατατάσσει σε συγκεκριμένες ομάδες τα άτομα με τα οποία διατηρεί επαφή στο Facebook (π.χ. φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς), γεγονός που επιτρέπει σε καθεμία από τις κατηγορίες αυτές διαφορετική πρόσβαση στο προφίλ του. Με άλλα λόγια, τα μέλη του Facebook μπορούν να επιτρέψουν σε φίλους τους να δουν π.χ. τις φωτογραφίες των διακοπών τους, όχι όμως και στους συγγενείς τους.


● Το ηλεκτρονικό δίκτυο κοινωνικής διασύνδεσης Facebook ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004. ● Το δημιούργησε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, φοιτητής του Χάρβαρντ, ως μέσο δικτύωσης και επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών του Πανεπιστημίου. ● Μέσα σε 2 χρόνια το Facebook έγινε ανοιχτό σε όποιον διαθέτει έγκυρη διεύθυνση στο Ίντερνετ και είναι άνω των 13. ● Ο κάθε χρήστης δημιουργεί το προφίλ του, το οποίο μπορεί να συνοδεύεται από φωτογραφία και πληροφορίες για τον ίδιο. ● Επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίσουν φίλους και να έρθουν σε επικοινωνία με άλλα άτομα. ● Το Facebook έχει 69.000.000 ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το "Πάτερ ημών" στην κρητική διάλεκτο

Μήνυμα αναγνώστη
.

Από την εφημερίδα "Κρητικά Νέα"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποκλειστικό! Τα Σκόπια διεκδικούν και τους Θρακο - Μακεδόνες της Πάρνηθας...

Μήνυμα αναγνώστη

Αποκλειστικό! Τα Σκόπια διεκδικούν και τους Θρακο - Μακεδόνες της Πάρνηθας...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Λόγος για αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, από τον πρόεδρο της «Oμόνοιας»

Μήνυμα αναγνώστη
.

Για αυτονομία της Βορείου Ηπείρου έκανε έμμεσα λόγο ο νέος πρόεδρος της «Ομόνοιας» και Δήμαρχος Χιμάρας, Βασίλης Μπολάνος. Ειδικότερα δήλωσε: «Απαιτούμε τη βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αυτοδιαχείριση των περιουσιών μας, τη χρήση και της γλώσσας μας στη δημόσια διοίκηση. Απαιτούμε το δικαίωμα για το ποια ιστορία θα μάθουν τα παιδιά μας και όχι να μας το υποδεικνύουν άλλοι. Αν όλα αυτά λέγονται αυτονομία κι εμείς τη θέλουμε». Και πρόσθεσε: «Δεν αλλάζω τίποτε από όσα έχω πει στο παρελθόν για το θέμα αυτό. Άλλες εκατό φορές να με ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι θα πω τα ίδια πράγματα. Απαιτούμε αυτό που μας ανήκει».
Σε συνέντευξή του στο διευθυντή της κερκυραϊκής εφημερίδας «Ενημέρωση», Γιώργο Κατσαΐτη, υπογράμμισε με νόημα ότι «αυτή τη στιγμή γίνονται αλλαγές στα Βαλκάνια. Η γεωπολιτική κατάσταση απαιτεί να ανανεώσουμε κι εμείς τις θέσεις μας, να έχουμε μία σαφή θέση για το πώς θέλουμε την ελληνική εθνική μειονότητα. Αυτό βεβαίως στην πολιτική δεν αρέσει σε όλους».
Ο κ. Μπολάνος που πολλοί τον χαρακτηρίζουν «σκληροπυρηνικό», ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο χαρακτήρας της «Ομόνοιας» είναι πολιτικός. Επισημαίνει πως «θα είναι εθνικό λάθος αν γίνει μια ομογενειακή πολιτισμική οργάνωση. Είναι μια πολιτική οργάνωση. Οι συγκυρίες απαιτούν περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή η «Ομόνοια» να υπάρχει και να οδηγεί την ελληνική εθνική μειονότητα στη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται στην περιοχή μας».
Ο κ. Μπολάνος υποστηρίζει ότι δεν είναι προσωρινός πρόεδρος, όπως θέλουν κάποιοι να τον εμφανίζουν. Λέει σχετικά: «Συστήσαμε Επιτροπή η οποία θα συντάξει το καινούργιο καταστατικό. Η Επιτροπή αυτή θα εξετάσει και τις προτάσεις που θα έλθουν από τους Βορειοηπειρώτες εκτός Αλβανίας και οι οποίοι ενδιαφέρονται για την αναβάθμιση της οργάνωσης. Αυτή η διαδικασία θα καταλήξει σε συνέδριο, όπου θα εγκριθεί το νέο καταστατικό. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε εκλογές για τα όργανα. Απλώς θα βελτιωθεί το καταστατικό και θα πάμε σε μια καταστατική συνδιάσκεψη».
Ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» υπογραμμίζει ότι εξακολουθούν οι τριβές της ελληνικής μειονότητας με το αλβανικό κράτος. «Έχουμε πρόβλημα με τη δημόσια τάξη, με τα όργανα της τάξης. Η αστυνομία πιέζει και προκαλεί. Παραμένουν όμως και τα προβλήματα με τις ιδιοκτησίες. Έχουμε προβλήματα με τις εκκλησίες, προβλήματα με ληστείες. Όλα αυτά αποσκοπούν στην αλλοίωση του πληθυσμού. Θα το δεχτούμε αυτό ως «Ομόνοια», θα το δεχτούμε αυτό ως Ελλάδα; Για αυτό λοιπόν τονίζω ότι η οργάνωσή μας έχει πολλή δουλειά μπροστά της. Εκπροσωπεί τον Ελληνισμό και πρέπει να συνεχίσει να τον εκπροσωπεί πολιτικά».
Σύμφωνα με πληροφορίες τις ίδιες θέσεις ο κ. Mπολάνος μετέφερε και στον υφυπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Κασσίμη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βόρειο Ήπειρο.

Πηγή Π.Λ.
Αρχική δημοσίευση: http://www.northepirus.com/node/260

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Γιατί δεν πρέπει να προωθούμε email σε πολλούς παραλήπτες χωρίς "κρυφή κοινοποίηση"

Μήνυμα αναγνώστη
.
.

Διαβάστε το άρθρο αυτό από την "Οικονομική Καθημερινή". Θα βρείτε πολλούς λόγους...


Δημήτρης Δούδης
Μαθηματικός
Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Φράουλες και αίμα

Μήνυμα αναγνώστη
.
.
.
Αν δεν γνωρίζετε το θέμα διαβάστε στον "Ελεύθερο Τύπο": http://www.e-tipos.com/newsitem?id=33446catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=884469

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Ο Στυλιανός Παττακός για την 21η Απριλίου 1967

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

21η Απριλίου 1967 - Το παραλήρημα του δικτάτορα

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τραγικό - Σκοτώθηκε την ώρα που μάζευε σκουπίδια

Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, σκοτώθηκε 17χρονη έγκυος ρακοσυλλέκτρια την ώρα που διάλεγε σκουπίδια, μέσα στη χωματερή των Λιοσίων.
Ένα τεράστιο μηχάνημα έκανε όπισθεν, αυτή δεν το αντιλήφθηκε και τη συνέθλιψε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μη κανονικά και μη ασφαλή γιαούρτια, σάλτσα και παιδικό κουταλάκι εντόπισαν ελεγκτές των Διευθύνσεων Εμπορίου και Τουρισμού της Νομαρχίας Αθηνών

Αναλυτικά :
1) Μη κανονική και μη ασφαλής, αποκλειόμενη από την κατανάλωση, σάλτσα «fergesa sejega» σε αυτοτελή συσκευασία των 500γρ., με BC 5300000043737, και ημερομηνία λήξης 21/04/09,προέλευσης Αλβανίας, εντόπισαν ελεγκτές της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού του Κεντρικού τομέα της Νομαρχίας Αθηνών που διενήργησαν έλεγχο στην επιχείρηση «New Daily Express», Ζώτος Χ. Καπετάνιος ΕΠΕ ,Εμπορία Ειδών Super Market (Μπαϊρακτάρη 25,
Ν. Ψυχικό) .
Το Α΄ δείγμα κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους μη κανονικό, μη ασφαλές, αποκλειόμενο από την κατανάλωση και παραπέμπεται στο Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο για να αποφανθεί για την επικινδυνότητα του για τη δημόσια υγεία, αφού βρέθηκε να περιέχει τη μη επιτρεπόμενη χρωστική Ερυθρό του Σουδάν I και δεν αναγράφονται στα ελληνικά οι υποχρεωτικές ενδείξεις της ονομασίας πώλησης και της διεύθυνσης του παρασκευαστή, συσκευαστή ή ενός πωλητή εγκατεστημένου σε κράτος μέλος της Ε.Ε. σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Κράτους .
Η Διεύθυνση Εμπορίου ζήτησε την άμεση απόσυρση του προϊόντος από όλα τα πιθανά σημεία διάθεσής του.
Η εν λόγω εταιρεία δεν ζήτησε κατ’εφεση εξέταση, επομένως το αποτέλεσμα της Α΄ εξέτασης καθίσταται οριστικό.

2) Μη κανονικό και μη ασφαλές, αποκλειόμενο από την κατανάλωση, «γιαούρτι πρόβειο» σε αυτοτελή συσκευασία των 200 γρ. με ημερομηνία λήξης 24/02/08,Hellas 02.4.1011 EEC, BC 5204285000068,της εταιρείας Αφοί Οδ. Μαγγίνα Ο.Ε. Γαλακτοκομικά Προϊόντα (Λεωφ. Καλυβίων 35,Καλύβια Θορικού) εντόπισαν ελεγκτές της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού του Κεντρικού τομέα της Νομαρχίας Αθηνών που διενήργησαν έλεγχο στην επιχείρηση «Ατλάντικ », Super Market Ανωνυμή Εμπορική Εταιρεία
( Δεκελείας & Τρωάδος 1,Νέα Φιλαδέλφεια) .
Το Α΄ δείγμα κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους μη κανονικό, μη ασφαλές, αποκλειόμενο από την κατανάλωση, αφού βρέθηκε να περιέχει σορβικά (συντηρητικό) πρόσθετο του οποίου η χρήση απαγορεύεται στο συγκεκριμένο είδος τροφίμου.
Η εν λόγω εταιρεία ζήτησε την εξέταση και του δεύτερου δείγματος του συγκεκριμένου προϊόντος.

3) Μη κανονικό και μη ασφαλές, αποκλειόμενο από την κατανάλωση, «γιαούρτι Αγελάδος 3,5%» σε πήλινη συσκευασία των 240 γρ. με ημερομηνία λήξης 18/02/08,Hellas 02.2.2036 EU, BC 5203183000088,της εταιρείας Γεωρ. Κ. Δημητρίου & Σια ΟΕ (ΒΙΟ.ΠΑ. Κερατέας, Θέση Βενίζα) εντόπισαν ελεγκτές της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού του Ανατολικού τομέα της Νομαρχίας Αθηνών που διενήργησαν έλεγχο στην επιχείρηση «ΑΒ Βασιλόπουλος », (Αβέρωφ 38 & Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, Νέα Ιωνία ) .
Το Α΄ δείγμα κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους μη κανονικό, μη ασφαλές, αποκλειόμενο από την κατανάλωση, αφού βρέθηκε να περιέχει σορβικά (συντηρητικό) πρόσθετο του οποίου η χρήση απαγορεύεται στο συγκεκριμένο είδος τροφίμου.
Η εν λόγω εταιρεία ζήτησε την εξέταση και του δεύτερου δείγματος του συγκεκριμένου προϊόντος.
.
4) Μη κανονικό και μη ασφαλές, αποκλειόμενο από την κατανάλωση, «μαλακό κουταλάκι βρέφους» σε αυτοτελή συσκευασία blister με ενδείξεις: Dream Baby, BC 9312742405021(080106) εντόπισαν ελεγκτές της Διεύθυνσης Εμπορίου και Τουρισμού του Κεντρικού τομέα της Νομαρχίας Αθηνών που διενήργησαν έλεγχο στην επιχείρηση Jumbo A.E.E.(Κύπρου 9 & Ύδρας, Μοσχάτο ) .
Το Α΄ δείγμα κρίθηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους μη κανονικό, μη ασφαλές, αποκλειόμενο από την κατανάλωση, για τη χρήση του σε επαφή με τρόφιμα διότι δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησης του μεταφέρει στο τρόφιμο ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του τροφίμου, και επιβλαβείς για την υγεία του καταναλωτικού κοινού, με αποτέλεσμα να επιφέρει απαράδεκτη τροποποίηση στην σύσταση του τροφίμου, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του και να θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία.
Η Διεύθυνση Εμπορίου ζήτησε την άμεση απόσυρση του προϊόντος από όλα τα πιθανά σημεία διάθεσής του.
Η εν λόγω εταιρεία δεν ζήτησε κατ’εφεση εξέταση, επομένως το αποτέλεσμα της Α΄ εξέτασης καθίσταται οριστικό.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

GPS στους εργαζόμενους στη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών – Όλη η αλήθεια

Μήνυμα αναγνώστη

Θα έχετε πληροφορηθεί για τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων λόγω της επικείμενης χρήσης των συσκευών GPS (Δορυφορικού εντοπισμού θέσης) που στο εξής θα υποχρεούνται να φέρουν στο πέτο της στολής τους.

Μάθετε λοιπόν όλη την αλήθεια εκ των έσω:

Τα επιχειρήματα υπέρ του GPS από τη διοίκηση του Δήμου.

1. Είναι για την ασφάλεια σας
Μύθος!
Τα GPS δεν παρέχουν online πληροφορίες . Τα στοιχεία εισάγονται στον κεντρικό server και είναι πλέον επεξεργάσιμα όταν παραδοθούν οι συσκευές στα κεντρικά της υπηρεσίας, δηλαδή στο τέλος της βάρδιας. Άρα, το αν ζεις ή εάν πεθαίνεις θα το μάθουν εκ των υστέρων (όχι βέβαια ότι τους ενδιαφέρει, γιατί οι τραυματίες εν υπηρεσία είναι δεκάδες και ούτε που έχει ιδρώσει το αυτί τους)

2. Είναι απαραίτητο εξάρτημα το συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής συμβάντων
Μύθος!
Τα GPS σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας, που έκανε και το σεμινάριο για τη χρήση όλου του συστήματος, έχουν απόκλιση από 15 έως και 50 μέτρα (15 στην καλύτερη περίπτωση και 50 σε δρόμους με ψηλά κτίρια, γιατί θα πρέπει να βλέπει μεγάλο μέρος του ουρανού προκειμένου να εντοπίζει τους 8 δορυφόρους που χρειάζεται.)
Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση του σημείου καταγραφής ενός συμβάντος. Θα πρέπει η οδός και ο αριθμός να εισαχθούν χειροκίνητα στο σύστημα (PDA). Η μόνη χρησιμότητα του είναι να δείχνει με τις παραπάνω αποκλίσεις τη θέση μας μέσα στο χάρτη και να μας παρακολουθεί βέβαια.

3. Είναι για να ελέγχουμε τους "λουφαδόρους"
Θα πρέπει να γνωρίζετε, και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί πολύ εύκολα από τις ημερήσιες υπηρεσίες, ότι ανά 4-6 δημοτικούς αστυνομικούς υπάρχει στο δρόμο και ένας επόπτης που τους ελέγχει. Π.χ στην οδό Ερμού είναι συνήθως 6-8 δημοτικοί αστυνομικοί και 2 επόπτες.
Θέλουν να μας πουν ότι εάν θέλουν δεν μπορούν να κάνουν έλεγχο; Όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς από διοίκηση ξέρουν ότι έχει όλα τα όπλα για να κάνει τη δουλειά της απλά δεν θέλει για τους δικούς της λόγους.

4. Θα αφαιρεθεί από τη σύμβαση με την οποία θα λειτουργήσουν το εδάφιο το οποίο αναφέρεται στην παρακολούθηση του στίγματος των Δημοτικών Αστυνομικών.
Με δεδομένο ότι το GPS μπήκε για να καλύψει την παρακολούθηση των Δημοτικών Αστυνομικών, γιατί τώρα που αποσύρεται το εδάφιο δεν αποσύρεται και το GPS με το λογισμικό εντοπισμού του? Αφού είναι πλέον εντελώς άχρηστο στο σύστημα. Μένει γιατί μόλις σταματήσουν οι αντιδράσεις θα επανέλθει η παρακολούθηση, το σύστημα είναι έτοιμο θα λείπει απλά η εντολή ενεργοποίησης.

Οι λόγοι αντίδρασης των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία

1. Η ακτινοβολία των συσκευών προκαλεί βλάβες στην υγεία. Ένας Δημοτικός Αστυνομικός θα μεταφέρει: 1 PDA που συνδέεται με Bluetooth με 2 συσκευές, 1 εκτυπωτή και 1 GPS. Επίσης 1 ασύρματο και θα πρέπει να έχει και το κινητό του τηλέφωνο ανοιχτό γιατί ο ασύρματος δεν πιάνει στα περισσότερα σημεία της πόλης.
Όλα αυτά σύμφωνα με τα λεγόμενα επιστήμονα του Δημόκριτου είναι εκτός ορίων τουλάχιστον 2 φορές. Φανταστείτε τη προκαλούν 7 ώρες την ημέρα και 310 περίπου ημέρες το χρόνο. ΚΑΡΚΙΝΟ !!! σε λίγα χρόνια.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί ζήτησαν να ελεγχθούν οι συσκευές από το Δημόκριτο όχι ατομικά όπως προτείνουν οι διοικούντες αλλά όλες μαζί όπως τις φέρει μαζί του ένας δημοτικός αστυνομικός στη βάρδια του. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει και καταλαβαίνετε το γιατί, 850.000 ευρώ !!! κόστισε το σύστημα, τι και εάν πεθάνουν αυτοί που το λειτουργούν.
Δεν είναι αντίθετοι στην τεχνολογία, άλλωστε είναι παιδιά της τεχνολογίας, από 25 έως 35 ετών το 80%. Ζητούν προστασία της υγείας τους.

2.. Η εισαγωγή της παρακολούθησης ως τρόπου ζωής και εργασίας.

Δεν είναι ‘’σκυλιά’’ να φέρουν κολάρο και λουρί, είναι άνθρωποι με προσωπικότητα που το ελληνικό κράτος με μια προκήρυξη θέσεων προσέλαβε να κάνουν μια συγκεκριμένη εργασία. Η λογική αυτή της παρακολούθησης οδηγεί σε σκοτεινούς ατραπούς και μόνο υπέρ της κοινωνίας των πολιτών δεν είναι. Με την ίδια λογική όλοι οι εργοδότες θα πρέπει να βάλουν GPS στους εργαζομένους τους και ο ένας να παρακολουθεί τον άλλο.

3. Οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Αστυνομία ζήτησαν το σύστημα να λειτουργήσει χωρίς το GPS (με την προϋπόθεση του ελέγχου ακτινοβολίας).

Είναι πλήρες και χωρίς αυτό με ενσωματωμένους χάρτες, δεν του λείπει τίποτα. Ο δήμος λέει ΟΧΙ και αυτό δεν μπορεί να το δικαιολογήσει.

Είναι εμφανές ότι θα επανέλθει η παρακολούθηση και δε θα μένει μόνο στη δημοτική αστυνομία. Σύντομα μεγάλες ομάδες πολιτών θα παρακολουθούνται γιατί έτσι διασφαλίζονται καλύτερα τα συμφέροντα άραγε ποιόν, αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί πρέπει να μεταμορφωθούν οι άνθρωποι σε αριθμούς και στατιστικές.
Φαίνεται ότι οι δυνάστες των σύγχρονων κοινωνιών δεν έχουν χορτάσει από την αφαίμαξη των πολιτών, θέλουν τώρα και τη ζωή τους, θέλουν σύγχρονους σκλάβους ή μήπως νομίζετε ότι δεν βαδίζουμε προς τα εκεί.
Εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για την ορθότητα των γραφομένων, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Δημοτική Αστυνομία Αθηνών, Αρμοδίου 16, Βαρβάκειος Αγορά. Στο σωματείο (Κ. Μαγκλή) ή και στη διοίκηση γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται όσο και εάν θέλουν. (Αντιδήμαρχος, κύριος Παπαδάκης.)

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δήμαρχος αποφασίζει να κατασκευάσει χώρο στάθμευσης σε ρέμα

Μήνυμα αναγνώστη
Χωρίς να έχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, δίχως μελέτες, δίχως την απαραίτητη άδεια βάσει του νόμου από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Στις 04.04.08 μάλιστα άρχισε να μπαζώνει το ρέμα, τα κάνουν δε όλα, παραμονές Πάσχα που δεν λειτουργεί τίποτα.
.
StudioA-Blog: Θα κάνουμε ρεπορτάζ...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες γίνονται στην λαϊκή της Κυριακής, στο Δήμο Μεσσαπίων, στην Εύβοια

Μήνυμα αναγνώστη


Έχουμε κάνει καταγγελία και στη διεύθυνση υγειονομικού του νομού Εύβοιας, αλλά η απάντηση του προσωπικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας εδώ και ένα χρόνο, είναι ότι εμείς δεν δουλεύουμε την Κυριακή, και η αρμοδιότητα είναι του Δήμου Μεσσαπίων.
Ο Δήμος Μεσσαπίων μας λέει να πάμε στην αστυνομία και η αστυνομία στον Δήμο Μεσσαπίων.
Ελπίζω εσείς να μας δώσετε μια λύση, εάν ενδιαφέρεστε για την υγεία του κόσμου...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πομάκοι και Ρομά εξέθεσαν τους «Τούρκους» προβοκάτορες

Μήνυμα αναγνώστη


Καταλυτική ήταν η παρουσία των Πομάκων και των Ρομά της Ελλάδας στην προβοκατόρικη εκδήλωση που διοργάνωσαν στις Βρυξέλες για να προβάλλουν την "καταπίεση" των "μειονοτήτων" στην Ελλάδα, τα γνωστά... «μπουμπούκια» (Βοσκόπουλος - Φιλίποφ, Δημητράς και λοιποί... φιλέλληνες) που ονειρεύονται να δούνε την Ελλάδα κάτι σαν... νέο Κοσσυφοπέδιο (η ανωμαλία σε μερικούς είναι δευτέρα φύσις...).
(Ανά)μεσα στις ονειρώξεις τους, μηρύκασαν κάτι παπαριές ότι εμείς χρησιμοποιούμε... τρομοκρατικές μεθόδους σε βάρος των "τουρκόφωνων" που με το ζόρι θέλουν να τους «βαφτίσουν» Τούρκους προφανώς για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια της ΜΙΤ (της μυστικής υπηρεσίας της Άγκυρας) επειδή η Αθήνα το παίζει... χανουμάκι και απλά "τσιφτετελίζεται"....
Από ό,τι μαθαίνουμε φαίνεται ότι την κατάσταση - επί... σκηνής - "έσωσαν" με τις παρεμβάσεις τους δύο γυναίκες Ρομά και άλλοι δυο Πομάκοι (ιθαγενές θρακικό φύλο, με ξανθά μαλλιά και καταγάλανα μάτια, εργατικοί και τίμιοι άνθρωποι..... που απλά κάποια στιγμή βαρέθηκαν τους διωγμούς και εξισλαμίσθηκαν... επί οθωμανικής κατοχής...).
Την αλήθεια την είπε η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία μιλώντας.... τούρκικα, τους είπε ότι δεν μπορεί να μάθει ελληνικά, εξαιτίας της το τρομοκρατίας και καταπίεσης σε ελληνικό έδαφος!Όπως και ότι δεν μπορεί να διδαχθεί την μητρική της γλώσσα, τα Πομακικά, εξαιτίας και πάλι της τουρκικής τρομοκρατίας σε... ελληνικό έδαφος!
Και η δεύτερη κοπελιά τους βροντοφώναξε ότι η τουρκική τρομοκρατία σε ελληνικό έδαφος τους απαγορεύει να μάθουν τα ελληνικά ώστε να μην έχουν καμιά δυνατότητα η ευκαιρία στη ζωή τους.
Η Τουρκική τρομοκρατία σε ελληνικό έδαφος θέλει αμόρφωτους, αγράμματους... σε πλήρη απομόνωση όσους έτυχε να γεννηθούν "μουσουλμάνοι" στην Ελλάδα για να νιώθουν... μίσος κατά των... Ελλήνων που δήθεν δεν τους... θέλουν!
Η Τουρκική τρομοκρατία σε ελληνικό έδαφος θέλει τα "μουσουλμανικά γκέτο" για να μπορεί η ΜΙΤ να δουλεύει την... τουρκοποίηση τους, μην τυχόν και νιώσουν Έλληνες πολίτες!
Είναι τέτοια η καταπίεση και η τρομοκρατία της Τουρκικής ΜΙΤ σε ελληνικό έδαφος, απέναντι στους μουσουλμάνους, που θα την ζήλευε και ο... Γκέμπελς. Και θέλουν αμόρφωτους και καταπιεσμένους τους "μουσουλμάνους" γιατί μόνο έτσι μπορούν να τους έχουν "σαν κοπάδι", σαν... γαλοπούλες... και να τους προετοιμάζουν για σφαγή (όταν... ονειρεύονται... το Κόσσοβο - γιατί βέβαια κανείς αφελής δεν μπορεί να υπάρχει και να πιστεύει ότι θα ζήσει έστω και ένας, εάν θελήσουν να κάνουν την Θράκη...Κόσσοβο)!
Η δεύτερη κοπελιά (Πομάκα) στη συνέχεια μιλώντας στα ελληνικά μίλησε αναλυτικά για την Τουρκική τρομοκρατία στην Θράκη. Που έφτασαν για παράδειγμα να απειλούν την ζωή του άντρα της επειδή δεν έκανε...περιτομή!
O άλλος Πομάκος, ο Κεμάλ Εμινόγλου, μιλώντας επίσης ελληνικά, τους βροντοφώναξε ότι είναι Έλληνας πολίτης, μουσουλμάνος και Πομάκος και απαίτησε από τους τουρκόφωνους να τους αφήσουν ήσυχους! Στην άθλια αυτή "εκδήλωση" μίλησαν ο Βάσκος Ευρωβουλευτής Mikel Irujo Amegaza, η Φλαμανδή (επιθυμούν την απόσχιση από το Βέλγιο) Nelly Maes του μικρού φλαμανδικού κόμματος Spirit, ο Γερμανός Hansen, ο «σκοπιανός» Πέτρος Κazias που μίλαγε... ιταλικά (!) και ο «μειονοτικός» Halit Habioglu. Ο Βάσκος αναφέρθηκε γενικά σε θέματα πλουραλισμού, διαφορετικότητας και αναγνώρισης μειονοτήτων.
Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, πρέσβης επί τιμή, Γεωργίου, ο οποίος ζήτησε ελληνική διερμηνεία από τους διοργανωτές. Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό λόγω του ότι τα αγγλικά, ως διεθνής γλώσσα, θεωρήθηκαν αρκετά!
Οι ομιλητές στις σύντομες τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν σε μειονοτικά θέματα ενώ μίλησαν και για τη Συνθήκη της Λοζάνης την οποία κατέγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους αφού εκεί υπάρχει αναφορά μόνο σε "μουσουλμανική" μικρή μειονότητα και μάλιστα σε απόλυτη συνάφεια με τον αριθμό της ελληνικής μειονότητας στην Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη (σήμερα δηλαδή δεν θα έπρεπε, με βάση την συνθήκη ύπαρξης των τουρκόφωνων μουσουλμάνων στην ελληνική Θράκη να υπάρχουν περισσότεροι από 2.000 - 3.000 συνολικά - οι υπόλοιποι θα έπρεπε να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, για όπου αλλού θέλουν ή νιώθουν καλύτερα ή πατρίδα τους).
Και όχι τα... δικαστήρια μας να "αναγνωρίζουν"... "τουρκικές ενώσεις" και άλλα τέτοια παραμύθια - τόσο ανιστόρητοι δεν μπορούν να υπάρχουν ασκώντας διοίκηση στην Ελλάδα...
Ο Πέτρος Καζίας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε σχετικά με το «τι εκπροσωπεί», απάντησε ότι εκπροσωπεί το (φιλοσκοπιανό) «Ουράνιο Τόξο», για το οποίο ανέφερε πως έχει 1.000 μέλη και ότι πήρε στις εκλογές 7.000 ψήφους(!!) ενώ ισχυρίστηκε ότι οι ομιλούντες τη «μακεδονική γλώσσα» ανέρχονται σε 120.000 άτομα (της διασποράς). Μίλησε για την «κουλτούρα» και δήλωσε Έλληνας πολίτης της «μακεδονικής μειονότητας» αλλά ιταλολατινικής γλωσσικής έκφρασης (πώς λέμε πάρε τ’ αυγό και κούρευτο...)!
Από τους ομιλητές, ο Halit Habioglou ήταν ιδιαίτερα δηκτικός και αναμάσησε τα γνωστά επιχειρήματα της τουρκικής προπαγάνδας. Μετά μίλησε η Kinga Gal για θέματα ελευθεριών και δικαιοσύνης.
Ο Τούρκος Halim Cavusoglou ήταν ιδιαίτερα εριστικός και αναφέρθηκε κυρίως στο άρθρο 19 του ελληνικού αστικού κώδικα χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα «Banana Republic of Africa»! Έχει δίκιο... χανουμάκια της ΜΙΤ είμαστε...
Εντύπωση προκάλεσε το ότι η αίθουσα είχε μόνον Έλληνες δημοσιογράφους παρόντες (ο ελληνικός Τύπος αφυπνίστηκε προσφάτως με χαρακτηριστική καθυστέρηση, ως συνήθως...), αλλά και εκπροσώπους των Πομάκων και των Ρομά, η παρουσία των οποίων προκάλεσε πολύ θετικές εντυπώσεις.
Στην εκδήλωση, αίσθηση προκάλεσαν και οι παρεμβάσεις που έκαναν, ο ανταποκριτής του περιοδικού «Αντιφωνητής», Κ. Καραΐσκος, ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» και ανταποκριτής στις Βρυξέλλες, Καλλέργης, καθώς επίσης και η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Χρόνος» της Θράκης, Μαρτίδου.
Μετά το τέλος των τοποθετήσεων πήραν το λόγο οι ευρωβουλευτές Γεωργίου (ΛΑΟΣ) και Ματσάκης (ΔΗΚΟ Κύπρου) που ρώτησαν τι γίνεται με τους Κούρδους και την κατεχόμενη Κύπρο. Απάντηση, όπως αναμενόταν δεν δόθηκε.
Σαν γενικό συμπέρασμα, ο ανταποκριτής μας επεσήμανε την αποτυχία της τουρκικής πλευράς "να περάσει" τις γνωστές της θέσεις (αλλά και μόνο ότι έγινε η... εκδήλωση... επιτυχία είναι). Αυτό οφείλεται κυρίως στην κινητοποίηση των τοπικών φορέων της Κομοτηνής, των Πομάκων και των Ρομά.
Επίσης, αξίζει να επισημανθεί ότι με την εξαίρεση των Ευρωβουλευτών Γεωργίου και Ματσάκη κανείς άλλος Έλληνας Ευρωβουλευτής δεν παρέστη (είχαν πολλές... γαρίδες να φάνε στις διάφορες παραλίες και δεν προλάβαιναν...).
Σχόλιό μας: Εάν η Ελλάδα δεν θέλει να είναι το... χανουμάκι που παίζει με την μπανάνα της ΜΙΤ, εάν θέλει να έχει Έλληνες πολιτικούς (και όχι φιλέλληνες στην καλύτερη περίπτωση), εάν θέλει να έχει δικαστικούς ή άλλους δημόσιους λειτουργούς με εθνική τουλάχιστον συνείδηση και αυτογνωσία, πρέπει να κατανοήσει το εξής απλό: Ότι οι μουσουλμάνοι στην ελληνική Θράκη σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες den θα έπρεπε να ξεπερνούν σήμερα τους 2-3.000 όλοι κι όλοι. Ό,τι "περίσσευε" θα έπρεπε να απομακρύνεται. Σκληρό, αλλά δίκαιο, όπως ακριβώς έπραξαν και οι Τούρκοι. Θα το καταλάβαιναν μια χαρά. Η τρομοκρατία, ο εξαναγκασμός σε περιθωριοποίηση, ο εκτουρκισμός των Πομάκων και των Ρομά, η καταπίεση σε ελληνικό έδαφος γίνεται χρόνια τώρα από τους πράκτορες της ΜΙΤ σε ελληνικό έδαφος. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια (όχι ότι δεν μπήκαν σε παρόμοιο... πειρασμό ανά εποχές και διάφοροι δικοί μας... ανεγκέφαλοι... ακριβώς για να δώσουν το πρόσχημα για μεγαλύτερη προπαγάνδα στην ΜΙΤ). Όσο για τους "Σκοπιανούς" επί ελληνικού εδάφους, όπως ο πατέρας του Γκρουέφσκι που ένιωσε ότι ανήκει "κάπου αλλού" και έφυγε, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα... σκυλιά δεμένα. Κανένας δεν τους εμποδίζει, να πάρουν των ομματίων τους και να μας αδειάσουν την γωνιά, αφού δεν μπορούν να ζήσουν εδώ. Αλλά παιχνιδάκια με την ειρήνη στην περιοχή, θα παίζουν μόνο με τα... χανουμάκια και με τους "ντεμέκ" "φιλέλληνες" πράκτορες του Σόρος... (κι αυτά στα δωμάτια τους μέσα)...
Κατανοητά;

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...