Ειδήσεις

19 Σεπ 2008

Αντί πιστοποιητικού του έδωσαν… κηδειόχαρτο!

Μεγάλο χουνέρι έπαθε χθες Βολιώτης μάγειρας, κάτοικος Ν. Ιωνίας, ο οποίος ζήτησε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το δήμο, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για τις εξετάσεις της κόρης του στο Λιμενικό. Ακόμα… τσιμπιέται ο Στέφανος Βαΐτσης, για να διαπιστώσει αν είναι ζωντανός ή νεκρός μετά το χθεσινό του πάθημα. Ο πολύτεκνος πατέρας 4 παιδιών, που εργάζεται ως μάγειρας σε γνωστό εστιατόριο του Βόλου, χρειάστηκε βεβαίωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), προκειμένου να κατατεθεί στο φάκελο της υποψήφιας για το Λιμενικό κόρης του, ώστε να τύχει της μοριοδότησης των πολυτέκνων.
……..
Συνεχίζεται…

Επειδή η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων υποψηφίων λήγει σήμερα 17 Σεπτεμβρίου, ο πατέρας της υποψήφιας πλήρωσε για συστημένη επιστολή, προκειμένου να τη λάβει εγκαίρως. Ως γνωστόν η Συνομοσπονδία Πολυτέκνων απευθύνεται στον οικείο δήμο, παίρνει το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και εκδίδει τη σχετική βεβαίωση.


Ο κ. Βαΐτσης, παραλαμβάνοντας από το γραφείο πολυτέκνων Βόλου τη βεβαίωση της ΑΣΠΕ, με οδυνηρή έκπληξη διαπίστωσε ότι σ΄ αυτήν αναγραφόταν το εξής: «Ο πατέρας Βαΐτσης Στέφανος απεβίωσε»! Μετά το πρώτο σοκ επικράτησε εκνευρισμός με δεδομένη και τη λήξη προθεσμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών και η υπάλληλος του γραφείου πολυτέκνων δήλωσε ότι πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ούτε μπορεί να ζητήσει νέα βεβαίωση από την ΑΣΠΕ μέχρι σήμερα, διότι θα έπρεπε να έχει προηγηθεί η έκδοση νέου πιστοποιητικού από το δήμο Ν. Ιωνίας.

Ο παθών συμπολίτης διάβασε και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που είχε εκδώσει ο Δήμος Ν. Ιωνίας και πράγματι διαπίστωσε ότι αναφέρεται πως έχει… πεθάνει. Απελπισία και θυμός κυρίευσαν τον 57χρονο μάγειρα, ο οποίος έμπλεξε με πιθανότατα άσχημα αποτελέσματα για την επαγγελματική αποκατάσταση της κόρης του χωρίς να έχει καμία ευθύνη.

Μιλώντας χθες το απόγευμα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, που τον συνάντησε στο γνωστό εστιατόριο της παραλίας του Βόλου, όπου εργάζεται, ο κ. Στέφανος Βαΐτσης δεν είχε λόγια να εκφράσει την απογοήτευσή του για το πρωτοφανές πάθημά του. «Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πιθανότατα σήμερα η κόρη μου θα καταθέσει τα χαρτιά, αφού παρά την ανοησία να με αναγράφουν ως πεθαμένο, η πολυτεκνική ιδιότητα της υποψήφιας κόρης μου αποδεικνύεται, αλλά έχω το φόβο μήπως στη συνέχεια ακυρωθεί από τη διασταύρωση άλλων χαρτιών που θα δείχνουν ότι είμαι νεκρός και ακυρωθεί η υποψηφιότητά της. Πιθανότατα να καταφύγω και στον Εισαγγελέα, δεν ξέρω, θα δω τι εξέλιξη θα έχει σήμερα η κατάθεση των δικαιολογητικών της κόρης μου. Πάντως δεν είναι και λίγο, ούτε και εύκολο να πληροφορείσαι αυτοπροσώπως από αρμόδιες υπηρεσίες ότι είσαι νεκρός!»

Είναι προφανές ότι κάποιο τραγικό λάθος έχει γίνει στην υπηρεσία δημοτολογίου του δήμου Ν. Ιωνίας, το οποίο πρέπει άμεσα να διορθωθεί, προκειμένου να μην υπάρξουν κι άλλες συνέπειες για το συμπολίτη.

Από: http://www.taxydromos.gr/

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Αποτυχημένη η απόπειρα πειρατείας σε ελληνόκτητο πλοίο

Βαριά οπλισμένοι, επιβαίνοντες σε τέσσερα ταχύπλοα, δώδεκα πειρατές επιχείρησαν να επιβιβασθούν -περί τις 12 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος - στο ελληνόκτητο, με σημαία Λιβερίας, φορτηγό πλοίο "Peter S",το οποίο, με φορτίο σιτάρι και 24μελές πλήρωμα - 22 Φιλιππινέζοι, ένας Ρουμάνος και ο Έλληνας πλοίαρχος - έπλεε στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Υεμένης και Σομαλίας με κατεύθυνση το Ιράν, όπου και θα ξεφόρτωνε.
Το "ρεσάλτο" των πειρατών, το δεύτερο σήμερα σε ελληνόκτητο πλοίο, απετράπη, αφού σύμφωνα με τον Έλληνα καπετάνιο, τα μέλη του πληρώματος που γνώριζαν την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης πορείας, ήταν σε επιφυλακή και μόλις αντιλήφθηκαν τους πειρατές, εκτόξευσαν εναντίον τους, με τις "μάνικες" του πλοίου, εκατοντάδες τόνους νερού.
Το "Peter S", που είχε αποπλεύσει από γερμανικό λιμάνι, ανήκει στην εταιρία Μπρέιντ Ναβιγκέισον.
--------

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Στη «μαύρη» αγορά τα εισιτήρια για τη συναυλία της Μαντόνα - Για τα εισιτήρια της πρώτης θέσης οι τιμές φτάνουν και ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ!

Κάτοχος εισιτηρίου που βρίσκεται μπροστά στη σκηνή, όπου θα τραγουδήσει η Μαντόνα, πουλάει το εισιτήριο που αγόρασε με 110 ευρώ προς 400 ευρώ!
Για τα εισιτήρια της πρώτης θέσης οι τιμές φτάνουν και ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Καλό χειμώνα από το σαββατοκύριακο...

«Αγριεύει» τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο καιρός!
Η περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας έως 4 βαθμούς Κελσίου, οι θυελλώδεις άνεμοι που στα πελάγη θα φτάνουν τα 9 μποφόρ και οι βροχές και οι καταιγίδες μέσα στο Σαββατοκύριακο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Τα πόδια της είναι δύο φορές το ύψος του και κάτι παραπάνω. Αυτός ξεπερνά τα 61 εκατοστά, ενώ τα πόδια της αγγίζουν το 1.32! - Βίντεο

Ο Χι Πίνγκινγκ από την Κίνα και η Σβετλάνα Παντράτοβα είναι τα δύο άκρα αντίθετα που ενώθηκαν για να «εγκαινιάσουν» το νέο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.
Φωτογραφήθηκαν μαζί στα σκαλιά της πλατείας Trafalgar, του Λονδίνου και απέδειξαν ότι τα «αντίθετα έλκονται».
Ο κ. Πίνγκινγκ είναι ήδη «φίρμα» στο Τόκυο μετά τη συμμετοχή του σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα τον Ιανουάριο 2007. Μάλιστα, είναι τόσο περιζήτητος που δε δέχεται να φωτογραφηθεί εάν δε λάβει αδρά αμοιβή.
Από την άλλη, η κ. Πανκράτοβα μπορεί να έχει τα ψηλότερα πόδια, αλλά δεν είναι η ψηλότερη γυναίκα στον κόσμο. Μόλις τον προηγούμενο μήνα, η κάτοχος αυτού του τίτλου, πέθανε στα 53 της χρόνια. Είχε ύψος 2,13.
Δείτε το βίντεο στο http://www.madata.gr/index.php?news=24250.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Απολιθωμένο Δάσος στη Λέσβο, η Σαντορίνη, τα Μετέωρα και ο Όλυμπος ζητούν την ψήφο μας για την ανάδειξη των επτά θαυμάτων της φύσης

Ψηφίστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.new7wonders.com/nature/en/nomination/.

Κάθε χρήστης έχει δυνατότητα μιας μόνο ψήφου.
Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιανουαρίου 2009, οπότε και θα επιλεγούν οι είκοσι μία περιοχές που θα έχουν λάβει τις περισσότερες ψήφους.
Οι είκοσι μία νικήτριες περιοχές του πρώτου γύρου θα εκτεθούν σε νέα ψηφοφορία, που θα διαρκέσει έως το φθινόπωρο του 2010, οπότε θα αναδειχτούν τα επτά θαύματα της φύσης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δρομολόγια του… τρόμου λεωφορείων ΚΤΕΛ με μικρούς μαθητές

Η κάμερα του «Alpha» βρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο στα Ίσθμια Κορινθίας, την ώρα που οι μικροί μαθητές έφευγαν από το σχολείο και επιβιβαζόταν στα ναυλωμένα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Κατά την διάρκεια της διαδρομής το λεωφορείο θύμιζε παιδότοπο.Οι μαθητές όλοι όρθιοι, χόρευαν, πάλευαν, έβαζαν τρικλοποδιές ο ένας στον άλλο, ενώ το λεωφορείο κινούταν στον παράδρομο της εθνικής.
Αυτά γίνονται κάθε μέρα, παραδέχονται οι οδηγοί των λεωφορείων, οι οποίοι όπως λένε, δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Ή θα πρέπει να οδηγούν ή να τα προσέχουν.
Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, καθώς σε ενδεχόμενη σύγκρουση κάθε παιδί που δεν φοράει ζώνη ζυγίζει 30 φορές το βάρος του. Η ασφάλεια των μαθητών επαφίεται στο φιλότιμο και τις φωνές των οδηγών. Τις περισσότερες φορές όμως οι μαθητές αγνοούν τις φωνές των οδηγών και μετατρέπουν το λεωφορείο σε παιδότοπο. Κάποιοι μαθητές μάλιστα δεν έχουν φορέσει ποτέ ζώνη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Hλικιωμένη που πάσχει από καρκίνο, μολύνθηκε με τον ιό HIV, πιθανότατα από μετάγγιση στην οποία υπεβλήθη

To περιστατικό διερευνάται από το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...