Ειδήσεις

4 Μαΐ 2008

Noνός στην Κρήτη ο γιος του τέως;

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο Νικόλαος, δευτερότοκος γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, έφτασε στην Κρήτη ταξιδεύοντας ινκόγκνιτο, πριν από μία περίπου εβδομάδα και χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, βάφτισε το γιο του Βασίλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος είναι πρώτος ξάδερφος του τέως υπουργού και νυν βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Κεφαλογιάννη.
Όσο για το χρονικό της γνωριμίας του γόνου της πρώην βασιλικής οικογένειας της χώρας με το Βασίλη Κεφαλογιάννη… Ο Νικόλας και ο Βασίλης γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος στο οποίο φοιτούσαν ταυτόχρονα σε γνωστό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Οι δύο τους ανέπτυξαν γρήγορα μία στενή σχέση, που θα έμελλε να κρατήσει γερά και μετά από την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών τους υποχρεώσεων και το πέρασμά τους από τη Νέα Υόρκη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έβγαλαν άδεια οικοδόμησης αλλά... δεν μπορούν να χτίσουν!

Αφού έβγαλαν νόμιμες άδειες οικοδόμησης οι κάτοικοι του οικισμού Αγίας Παρασκευής (στα όρια των Δήμων Άνοιξης και Αγίου Στεφάνου) έμειναν με τα δάνεια κατοικίας στα χέρια, εξαιτίας μιας απόφασης για αναδάσωση πριν από 26 χρόνια, που και οι ίδιες οι κρατικές υπηρεσίες αγνοούσαν.
Οι κάτοικοι ζητούν λύση εδώ και τώρα, ενώ ακόμη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Βλάχος, κάνει λόγο για κοινωνική αδικία, ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, χαρακτήρισε την υπόθεση «γραφειοκρατική σχιζοφρένεια».
Το καθεστώς που έχει επιβληθεί στην γειτονιά τους, καταγγέλλουν οι κάτοικοι, δεν τους επιτρέπει πλέον ούτε να βάψουν τα σπίτια τους!

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νέος θάνατος βρέφους λόγω ελλείψεων στο νοσοκομείο Κέρκυρας

Ένα ακόμη βρέφος πλήρωσε με τη ζωή του τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομή και προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία. Μόλις δυο ημερών νεογνό «έσβησε» στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, καθώς παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και χρειάστηκε εκτάκτως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που όμως δεν διέθετε το νοσοκομείο. Οι κάτοικοι του νησιού ξεχειλίζουν απο οργή, καθώς από το καλοκαίρι του 2007 τρία μωρά έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των ελλείψεων.
.
Περισσότερα: http://www.alphatv.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Έκρινε, ότι το βιβλίο έχει πορνογραφικό περιεχόμενο γράφοντας στην απόφασή του για δάση που κάηκαν, για νταντάδες και για κορίτσια ανατολικών χωρών!

Τον πειθαρχικό έλεγχο του δικαστή του Πλημμελειοδικείου Αθηνών που με απόφασή του ζήτησε την απόσυρση του βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου «Ζιγκ Ζαγκ στις Νερατζιές» από τις σχολικές βιβλιοθήκες χαρακτηρίζοντάς το ως «πορνογραφία», ζητά με επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Επιθεώρησης Δικαστών, Αρεοπαγίτη Δημήτρη Κυριτσάκη ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο κ. Χατζηγάκης ζητά από τον κ. Κυριτσάκη τις απαραίτητες αξιολογήσεις του σκεπτικού της απόφασης και τις δικές του ενέργειες.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διάβαζε την απόφαση για το βιβλίο της Έρσης Σωτηροπούλου και δεν πίστευε ότι αυτό ήταν το σκεπτικό ενός δικαστή, για να αιτιολογήσει την απόσυρση βιβλίου από τις σχολικές βιβλιοθήκες. Χαρακτηριστικά το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει: «Κάποτε με το "εφάπαξ" αγόραζες σπίτι, σήμερα δεν αγοράζεις ούτε την πόρτα και σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε εφάπαξ. Κάποτε οι περισσότεροι νέοι πήγαιναν στην Εκκλησία. Σήμερα καταλήγουν στα αναμορφωτήρια και σαπίζουν από τα ναρκωτικά».
Η απόσυρση του βιβλίου ήταν αίτημα του δικηγόρου Κώστα Πλεύρη, τα επιχειρήματα του οποίου φαίνεται ότι αποδέχθηκε πλήρως ο δικαστής.
Ο Πρωτοδίκης έκρινε, ότι το βιβλίο έχει πορνογραφικό περιεχόμενο. Όμως στην απόφασή του μιλά για τα δάση που κάηκαν, τις νταντάδες που μεγαλώνουν τα παιδιά και τα κορίτσια των ανατολικών χωρών. Αλλά εκείνο που εξόργισε τον Σωτήρη Χατζηγάκη, ήταν η διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων, όπως η αναφορά ότι «αποκρύπτουν τα εγκλήματα των Εβραίων κατά των Παλαιστινίων και τα εγκλήματα των "συμμάχων" κατά των Γερμανών. Αποκρύπτουν ότι τα Κράτη με τις καλύτερες παροχές και πολιτική έχουν βασιλεία». Ο κ. Χατζηγάκης ζήτησε από τον Αρεοπαγίτη Δημήτρη Κυριτσάκη τον πειθαρχικό έλεγχο του Πρωτοδίκη. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνιζαν ότι «το σκεπτικό της απόφασης είναι έξω από κάθε λογική και δείχνει όχι μόνο μία προβληματική αντίληψη του δικαστή για την ιστορική αλήθεια, αλλά και αντιλήψεις μεσαιωνικές για διάφορα θέματα».

Σε βάρος του συγκεκριμένου δικαστή εκκρεμεί ήδη στον Αρειο Πάγο ερώτημα οριστικής απόλυσης του, καθώς ελέγχεται για περισσότερες από 60 καθυστερημένες ή περίεργες αποφάσεις...
.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς ο Χριστόφιας επέβαλε τον υπουργό Παιδείας σαν ομιλητή στον επικήδειο του Μάριου Τόκα και γιατί ο Τόκας είχε αρνηθεί να μελοποιήσει νέο Εθνικό Ύμνο

Μήνυμα αναγνώστη

Η εβδομαδιαία εφημερίδα της Κύπρου ‘Το Κυπριακό Ποντίκι’ 3.5.2008 αποκάλυψε πολλά με τίτλο "Οι αλήθειες που δεν λέχθηκαν…" και φανερώνει πώς ο Μάριος Τόκας αρνήθηκε να μελοποιήσει το νέο Εθνικό Ύμνο που προνοούσε το Σχέδιο Ανάν, γιατί δεν παρέλαβε το 1988 την κομματική ταυτότητα του ΑΚΕΛ, πώς ο Χριστόφιας επέβαλε τον Υπουργό Παιδείας σαν ομιλητή στον επικήδειο… και άλλα.

Ο Μάριος Τόκας αρνήθηκε να γράψει το νέο Εθνικό ΄Υμνο
1) Λίγο πριν το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 και στο πλαίσιο αυτών που συμφωνήθηκαν τότε μεταξύ του Τάσσου Παπαδόπουλου και των Ηνωμένων Εθνών, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν υποχρεωμένος να προχωρήσει σε κάποιες προετοιμασίες, στην περίπτωση που υπερψηφιζόταν το σχέδιο Ανάν, π.χ. να ζητήσει από δημόσιους υπάλληλους ή αστυνομικούς να δηλώσουν ποιοι θα ήθελαν να ανήκουν στην “ομοσπονδιακή” κυβέρνηση (εάν ο λαός ψήφιζε υπέρ του σχεδίου Ανάν) ή να ετοιμαστεί η σημαία του νέου κράτους και φυσικά άλλος εθνικός ύμνος!.
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, όπως μάθαμε, τηλεφώνησε στον φίλο του Μάριο Τόκα και του είπε πως από την στιγμή που είναι υποχρεωμένος να ετοιμάσει νέο εθνικό ύμνο, θα ήθελε να αναθέσει το έργο αυτό στον Μάριο Τόκα.
Και τότε ο Μάριος Τόκας είπε στον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, πως ενώ δεν του είχε αρνηθεί ποτέ κάτι, αυτό δεν θα μπορούσε να το πράξει.

Πώς ο Χριστόφιας επέβαλε τον Υπουργό Παιδείας
Η οικογένεια του αείμνηστου Μάριου Τόκα είχε αποφασίσει και μετέφερε την επιθυμία της στον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, Γιώργο Γιωργή, όπως τον επικήδειο λόγο στη νεκρώσιμη ακολουθία εκφωνήσει ο πρώην Υπουργός ΄Αμυνας Χριστόδουλος Πασιαρδής, ένας εκ των στενών φίλων του Μάριου. Η κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να “οικειοποιηθεί” το μεγαλείο του Μάριου Τόκα, φαίνεται πως δεν ήθελε να εκφωνήσει τον επικήδειο ένα στέλεχος της κυβέρνησης του Τάσσου Παπαδόπουλου και ανέθεσε τον επικήδειο στον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος ανέγνωσε ένα μακρόσυρτο, συνηθισμένο λόγο.
Ευτυχώς που ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός διάβασε το μήνυμα του μεγάλου Μϊκη Θεοδωράκη και ευτυχώς που είπε δύο λόγια απλά και γνήσια, ένας ιερωμένος, τον οποίο δεν γνωρίζουμε, αλλά μας συγκίνησε αφάνταστα!
Και ένα μπράβο στο ΡΙΚ που μερίμνησε να έχουμε ζωντανή κάλυψη.
.
Περισσότερα: http://blog.antibaro.gr
.
Δημήτρης Δούδης
Μαθηματικός
Θεσσαλονίκη

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από το κελί του έγραφε με σπιρτόξυλο και το αίμα του, ποιήματα

Στο στενό κύκλο, σήμερα το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο, ζωντάνεψαν οι μνήμες των δοκιμασιών που υπέστη ο αγωνιστής την περίοδο της δικτατορίας αλλά και το σοκ για τον απρόσμενο χαμό του, λίγα χρόνια αργότερα, την Πρωτομαγιά του 1976.
Μαζί με τον αδελφό του αείμνηστου Αλέξανδρου Παναγούλη, τον Στάθη και ο Γιώργος Μωράκης. Τότε δεσμοφύλακάς του στις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου, όπου εκρατείτο ο Αλ. Παναγούλης, μετά την απόπειρα κατά του Γ. Παπαδόπουλου (13.2.68), τον βοήθησε να δραπετεύσει και έμεινε στο πλευρό του μέχρι τη σύλληψή τους (6.6.69). Μας θύμισε τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη φυλάκισή του στο κελί - τάφο των ίδιων φυλακών. Την καταδίκη του δυο φορές εις θάνατον, την άρνησή του να συνεργαστεί αλλά και τη μη εκτέλεσή από τη χούντα.
Από το κελί του έγραφε με σπιρτόξυλο και το αίμα του, ποιήματα, τα οποία εκδόθηκαν στην Ιταλία, όπου πήγε και ο ίδιος να οργανώσει το αντιστασιακό κίνημα, όταν κατόπιν πιέσεων του δόθηκε χάρη (τον Αύγουστο του '73).
.
Περισσότερα: http://www.news247.gr

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Επιτέλους, να εφαρμοστεί η οδηγία ώστε να εργαστούν και οι άνεργοι φαρμακοποιοί

Μήνυμα αναγνώστη


Ανοίγουν τα «κλειστά επαγγέλματα»

Βασίλης Ζήρας
Αρχίζει σταδιακά το «ξήλωμα» των λεγόμενων «κλειστών επαγγελμάτων», με την ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο κοινοτικής οδηγίας που θέτει προθεσμία έως το 2010 για την άρση όλων των εμποδίων που περιορίζουν τον ανταγωνισμό και επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα και τις τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Για την ενσωμάτωση της οδηγίας για τις υπηρεσίες, το υπουργείο Οικονομίας και τα συναρμόδια υπουργεία έχουν συγκροτήσει νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία θα πρέπει ταυτόχρονα να καταγράψει τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις στην αδειοδότηση και την άσκηση διαφόρων επαγγελμάτων και στη συνέχεια να γνωμοδοτήσει ποια από αυτά τα εμπόδια πρέπει να διατηρηθούν και ποια θα πρέπει καταργηθούν.
Αν και το υπουργείο Οικονομίας αποφεύγει να προσδιορίσει τα επαγγέλματα για τα οποία αργά ή γρήγορα θα επέλθουν αλλαγές, οι διατάξεις της οδηγίας «φωτογραφίζουν» ουσιαστικά κάποια από τα αποκαλούμενα «κλειστά επαγγέλματα», το θεσμικό καθεστώς των οποίων δημιουργεί μεγάλες και συχνά αδικαιολόγητες στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα πρόκειται για:
- Τα τεχνικά επαγγέλματα (αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, συγκοινωνιολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, ηλεκτρονικοί μηχανικοί κ.λπ.), καθώς το κράτος εγγυάται την καταβολή των αμοιβών τους, αφού δεν εκδίδονται αλλιώς άδειες για κατασκευές.
- Οι δικηγόροι, όπου το κράτος ορίζει τις τιμές των δικαστικών παραστάσεων και εγγυάται την προείσπραξη των αμοιβών. Επίσης, δημιουργεί συνθήκες τεχνητής ζήτησης με την υποχρεωτική παράσταση δικηγόρων και την υποχρεωτική οικονομική επιβάρυνση πολλών πράξεων. Επιπλέον, υπό αμφισβήτηση τίθενται ο περιορισμός άσκησης δικηγορίας εκτός των ορίων του δικηγορικού συλλόγου, του οποίου είναι μέλη.
- Οι συμβολαιογράφοι, καθώς εκτός των άλλων το κράτος είναι αυτό που ορίζει τον αριθμό των θέσεών τους, ελέγχοντας έτσι και τη προσφορά, αλλά και τη ζήτηση των υπηρεσιών τους. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες συμβολαιογραφικές πράξεις εκτελούν δικηγόροι, λογιστές, δημόσιοι λειτουργοί κ.λπ. Στην Ελλάδα, το επάγγελμα του συμβολαιογράφου, το οποίο ασκούν 3.000 περίπου άτομα είναι κλειστό και ασυμβίβαστο με την ανάληψη υπηρεσίας στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ κ.λπ. και την άσκηση άλλης επαγγελματικής δραστηριότητας ή υπηρεσία.
- Οι φαρμακοποιοί, καθώς το κράτος ελέγχει τις τιμές, αλλά και το περιθώριο κέρδους τους, ενώ θέτει και γεωγραφικούς και πληθυσμιακούς περιορισμούς για την ίδρυση φαρμακείων. Επίσης, η ελληνική νομοθεσία επιβάλλει περιορισμούς και στη νομική μορφή των φαρμακείων, τα οποία δεν μπορούν να είναι ανώνυμες εταιρείες, αλλά ομόρρυθμες, με το 50% των οποίων πρέπει να κατέχει διπλωματούχος φαρμακοποιός.
- Οι αρτοποιοί για τους οποίους εξακολουθούν να υφίστανται γεωγραφικοί περιορισμοί στην αδειοδότηση.
- Οι ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών και υπεραστικών λεωφορείων, καθώς ο αριθμός αδειών είναι περιορισμένος ενώ τα κόμιστρα καθορίζονται από το κράτος
Σημειώνεται ότι στη τελευταία της έκθεση για τα αποκαλούμενα «κλειστά» επαγγέλματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιλαμβάνει την Ελλάδα σε μια ομάδα κρατών - μελών, μαζί με τη Τσεχία, τη Κύπρο, τη Φινλανδία, τη Μάλτα, την Ισπανία και τη Σουηδία, όπου δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα για την άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η μεταγωγή του έμοιαζε περισσότερο με εκδρομή. Πέσαμε στην παγίδα της γνωριμίας, για αυτό δεν του βάλαμε χειροπέδες, είπαν οι αστυνομικοί

Ο 33χρονος δράστης που για 40 λεπτά σκόρπιζε το θάνατο και τον τρόμο στην περιοχή της Σίνδου, οδηγήθηκε σήμερα δεμένος πισθάγκωνα, όπως θα έπρεπε να είναι και το Σάββατο, στον εισαγγελέα. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν και οι δύο αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την μεταφορά του και αν και κατηγορούμενοι δεν φορούσαν χειροπέδες, ούτε κατά την είσοδό τους, ούτε κατά την έξοδό τους από τα δικαστήρια. Περπατούσαν μάλιστα άνετα δίπλα στους συναδέλφους τους και δήλωσαν δια του συνηγόρου τους συντετριμμένοι, που η αμέλειά τους έγινε η αιτία να δολοφονηθεί ένας άνθρωπος.
Οι δύο αστυνομικοί που είχαν αναλάβει την μεταγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα Σίνδου, καταθέτοντας στους συναδέλφους τους απέδωσαν το τραγικό λάθος να αφήσουν χωρίς χειροπέδες τον 33χρονο μέσα στο περιπολικό και το τσαντάκι με το όπλο δίπλα του, στο ότι τον γνώριζαν. «Πέσαμε στην παγίδα της γνωριμίας. Τον ξέραμε, καθώς έδινε παρών κάθε 15 μέρες στο Τμήμα, ενώ τον είχαμε συλλάβει πολλές φορές για μικροκλοπές. Δεν πιστεύαμε ότι θα έκανε κάτι τέτοιο». Ο δράστης κατέθεσε ότι «κατάλαβα ότι μέσα στο τσαντάκι ήταν το όπλο. Το άρπαξα και έφυγα, γιατί φοβόμουν να πάω φυλακή».

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Η μητέρα του δραπέτη που σκότωσε τον οδηγό του λεωφορείου ξέσπασε, ρωτώντας με λυγμούς: "Γιατί δεν του έβαλαν χειροπέδες;"

Βαρύτατες ευθύνες στους αστυνομικούς που συνόδευαν τον γιο της στο περιπολικό χωρίς χειροπέδες, επιρρίπτει και η μητέρα του 33χρονου δράστη της δολοφονίας του οδηγού του ΟΑΣΘ, η οποία μίλησε στον «Alpha» και την Εύη Καλλίνη λίγο μετά το φόνο. Λέει ότι ο γιος της είχε μετατραπεί σε αγρίμι στο κυνήγι της καθημερινής δόσης, πραγματοποιώντας καθημερινά μικροκλοπές στα μαγαζιά του χωριού για να εξασφαλίσει την δόση του. Μάλιστα, στο παρελθόν είχε απειλήσει με κατσαβίδι ακόμη και συγγενικά του πρόσωπα.
Η μητέρα του 33χρονου κρύβει το πρόσωπο της, αλλά δεν διστάζει να ρίξει ευθύνες. Ακόμη και η ίδια ξέσπασε μπροστά στην κάμερα του «Alpha», ρωτώντας με λυγμούς «γιατί δεν του έβαλαν χειροπέδες; Πώς αφήνουν τα περίστροφα δίπλα σε έναν άρρωστο, σε έναν τοξικομανή;». Ο 33χρονος σύμφωνα με τη μητέρα του είχε ξεφύγει από κάθε όριο και απειλούσε ακόμη και συγγενείς, προκειμένου να εξασφαλίσει την δόση του. Η μητέρα του 33χρονου τοξικομανή έβλεπε το κακό να έρχεται και ζητούσε από την Αστυνομία να τον συλλάβει. Στη συνέντευξη της προσπάθησε να δικαιολογήσει το παιδί της επαναλαμβάνοντας συνέχεια ότι «ήταν άρρωστος» και προσθέτοντας ότι «οι ναρκωτικές ουσίες ήταν αυτές που του θόλωσαν το μυαλό», ενώ δεν παραλείπει να ζητά συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Παράνομα σταθμευμένες νταλίκες έξω από βενζινάδικο, μπορεί να προκαλέσουν από ατύχημα έως και… «ολοκαύτωμα» λόγω των εύφλεκτων υλικών του καταστήματος

Έχει βενζινάδικο στην Εθνική Οδό, στο τμήμα Πετροχώρι - Βαννιάνο, στην Ξάνθη. Καθημερινά, ακριβώς μπροστά από το κατάστημά του, παρκάρουν παρανόμως νταλίκες οι οποίες κρύβουν την ορατότητα, κυρίως όσων εξέρχονται από αυτό, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Η κατάσταση μέρα με την ημέρα χειροτερεύει και ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου, αν και έχει γνωστοποιήσει εγγράφως εδώ και πάνω από έναν χρόνο, το πρόβλημα στην Τροχαία Ξάνθης, δεν έχει βρεθεί λύση.
Αν γίνει ατύχημα έξω από το κατάστημά μου, μπορεί να εξελιχθεί ακόμα και σε θανατηφόρο λόγω των εύφλεκτων υλικών, ειδοποιεί, αλλά κανένας δε δίνει σημασία...

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε τουριστική… ατραξιόν της περιοχής φαίνεται ότι αναδεικνύονται οι καμένες περιοχές της Ηλείας

Σύμφωνα με στοιχεία του "Infocenter", που δίνει πληροφορίες στους τουρίστες, πολλοί είναι εκείνοι που φτάνοντας στο λιμάνι της Πάτρας, ζητούν κατευθύνσεις για να επισκεφθούν την περιοχή. Οι τουρίστες φαίνεται να επιθυμούν να βρεθούν στο σημείο όπου το περασμένο καλοκαίρι καταστράφηκε από τις πυρκαγιές και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την πορεία των εργασιών αποκατάστασης, αλλά και το εύρος της καταστροφής στην αρχαία Ολυμπία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Αχαΐας, Νίκο Παπαλέξη, τις ημέρες του Πάσχα επισκέφθηκαν την περιοχή περίπου 400 τουρίστες, Ιταλοί, Βρετανοί, Αμερικανοί και Γερμανοί στην πλειοψηφία τους, ενώ δεν έλειψαν και οι Έλληνες.
.
Ηρώ Χριστοπούλου

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πώς θέλετε επιτέλους να συμπεριφέρονται οι αστυνομικοί;

Μήνυμα αναγνώστη

Παρακολουθώ το θέμα με τον τύπο που σκότωσε τον οδηγό.
Θα ήθελα λοιπόν να μου απαντήσετε εσείς οι "ειδικοί" δημοσιογράφοι τι τελικά θέλετε.
Και αυτό γιατί:
1. Αν ο αστυνομικός δεν σας φυλάξει επαρκώς τότε πέφτει η ατάκα "τι κάνουν οι αστυνομικοί; Πού είναι;"
2. Όταν ο αστυνομικός είναι εκεί πώς θα σας προστατέψει; Πετώντας τριαντάφυλλα; Γιατί αν πυροβολήσει, το όπλο που έχει αμέσως γίνεται στόχος σας.
Και ακούγεται τότε "με ποιο δικαίωμα ο αστυνομικός πυροβολεί;" και άλλες τέτοιες γραφικότητες.
3. Αν από θαύμα συλλάβει τον ένοχο χωρίς χρήση όπλου και του ρίξει καμιά σφαλιάρα για να του σπάσει τον τσαμπουκά (πράγμα που χρειάζεται για να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα απόδρασης, τότε ακούγεται το εξής: "Χούντα έχουμε;» και άλλες τέτοιες γραφικότητες.
Ας αποφασίσετε εσείς οι δημοσιογράφοι τι θέλετε, γιατί δεν ξέρετε τι θέλετε, σε αντίθεση με τον απλό εργαζόμενο.
Και να μας πείτε.

Μετά τιμής
Γιώργος Α.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή, στη Φιλοθέη, στο Ιδρυμα, όπου αναπαύεται...

Μήνυμα αναγνώστη

Άφησε την τελευταία του πνοή, παραμονή του Αγίου Γεωργίου, Απρίλιος 1998, και είχαμε γράψει πως «ήρθε ο πατέρας του, ο Δάσκαλος Γιώργος Καραμανλής και πήρε τον δοξασμένο πρωτότοκο γιο του, τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον αναμορφωτή της σύγχρονης Ελλάδας, να ’ναι μαζί εκεί στον ουρανό, ο Μακεδονομάχος και ο Πρώτος της “Πρώτης” Σερρών και όλης της Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Πέρασαν 10 χρόνια από εκείνη τη βραδιά στο «Υγεία», όταν με τα δάκρυα να κυλούν στα μάγουλά τους ανήγγειλαν στους δημοσιογράφους τον θάνατό του ο πιστός συνεργάτης μιας ζωής έργου και προσφοράς πρέσβης κ. Πέτρος Μολυβιάτης, πρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και ο αδελφός του και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Αχιλλέας Καραμανλής, τ. υπουργός και σήμερα βουλευτής Σερρών, πρώτος σε σταυρούς σε όλη την επικράτεια. Από το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» ήρθε η πρόσκληση για την τέλεση Μνημοσύνου «επί τη συμπληρώσει 10 ετών από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2008, ώρα 10.30 π.μ.».
.
Από την εφημερίδα "Καθημερινή"

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

"Πλούσιο" το αστυνομικό δελτίο σήμερα...

Για το θέμα με το δραπέτη που σκότωσε εν ψυχρώ οδηγό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη έχουμε αφιερώσει πολλές αναρτήσεις.
Τα αστυνομικό δελτίο όμως, σήμερα ήταν, δυστυχώς, "πλούσιο" και τα παρακάτω θέματα αν και αρκετά σοβαρά μάλλον δε θα απασχολήσουν αρκετά τα ΜΜΕ αφού μάλλον θα τα "επισκιάσει" αυτό με το δραπέτη.

Δεκάχρονο αγόρι έπεσε από μπαλκόνι στον Νέο Κόσμο
Στα χέρια της αστυνομίας δύο επίδοξοι διαρρήκτες
Σύγκρουση ελληνικού πλοίου με τουρκικό έξω από τη Σαλαμίνα
Αυτοπυρπολήθηκε λιμενοφύλακας στην Κω
Συνελήφθη 16χρονος για ληστείες σε οδηγούς ταξί

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...