Ειδήσεις

26 Μαρ 2008

Απεργιακό δελτίο

Στην τέταρτη εβδομάδα κινητοποιήσεων μπαίνουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας, οι οποίοι σήμεραα αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για αύριο.



Ως το τέλος του μήνα συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις που κάνουν οι μηχανικοί του Δημοσίου.





Σήμερα ξεκίνησαν και οι τρεις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΟΤΕ, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους με την πώληση του 20% των μετοχών του Οργανισμού.



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαμαρτύρεται εντόνως επειδή ο ΟΤΕ «ξεπουλιέται» στη δήθεν απαράδεκτη τιμή των 26 ευρώ η μετοχή. Αν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν μεγαλύτερη επαφή με την πραγματικότητα, θα είχαν προσέξει ότι πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει καταγράψει η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ. Κατά συνέπεια, είναι αδύνατον να έχουν οι ίδιοι πουλήσει με υψηλότερο τίμημα. Με τέτοιου επιπέδου αντιπολίτευση, δεν μας κάνουν εντύπωση τα ποσοστά αποδοχής τους...

Αν έκαναν επίσης τον κόπο να ρίξουν μία ματιά στο ταμπλό, θα έβλεπαν ότι η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ απέχει σημαντικά από την τιμή του... «ξεπουλήματος». Κι εφόσον έχουν τόσο απόλυτη άποψη για το θέμα και με δεδομένο ότι στο παρελθόν έχουν επιδείξει ικανότητες στη διαχείριση του χρηματιστηριακού πλούτου, δεν έχουν παρά να αγοράσουν άφοβα μετοχές του ΟΤΕ.

Το άλλο ευφυές εύρημα των ημερών ήταν ότι Αλογοσκούφης και Βγενόπουλος έστησαν ένα ψεύτικο σκηνικό αντιπαράθεσης για να διευκολυνθεί η είσοδος των Γερμανών στον ΟΤΕ. Κι ότι γι΄ αυτή του την «υπηρεσία» ο κ. Βγενόπουλος έλαβε την αμοιβή των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Προφανώς αναφέρονται στην μικρή υπεραξία που αποκόμισε η MIG από τη μεταπώληση των μετοχών του ΟΤΕ. Έχουν δίκιο! Θα ήταν ίσως καλύτερα για τη δημόσια εικόνα της MIG να χαρίσει το ποσοστό της στο συνδικάτο των εργαζομένων ή ακόμη καλύτερα απευθείας στον ελληνικό λαό! Ακούς εκεί να αγοράσουν οι άτιμοι μετοχές και να θέλουν να βγάλουν και κέρδος...

Οι αστειότητες κυριαρχούν, κάνοντας το σκηνικό θλιβερό. Οι υπέρμαχοι της άποψης να παραμείνει ο ΟΤΕ υπό κρατικό έλεγχο δεν έχουν να προσφέρουν πειστικά επιχειρήματα για την αναγκαιότητα αυτής της εμμονής τους.Οι αστειότητες κυριαρχούν, κάνοντας το σκηνικό θλιβερό. Οι υπέρμαχοι της άποψης να παραμείνει ο ΟΤΕ υπό κρατικό έλεγχο δεν έχουν να προσφέρουν πειστικά επιχειρήματα για την αναγκαιότητα αυτής της εμμονής τους. Ας μη ξεχνάμε ότι μέχρι σήμερα ο ΟΤΕ είναι κρατικός. Και τα οικονομικά αποτελέσματα του Οργανισμού είναι γνωστά, όπως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αν ο δρόμος αυτός ήταν ο σωστός, τότε θα είχαμε κάποιες αχτίδες φωτός που θα μας υποδείκνυαν ότι βρισκόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το θέμα του ΟΤΕ θα βρει αναγκαστικά λύση με το διαχωρισμό της εταιρείας στο εμπορικό κομμάτι και στο κομμάτι του δικτύου. Είναι μία θέση που κερδίζει συνεχώς έδαφος και βοηθάει στην υπερπήδηση όλων των πιθανών προβλημάτων. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να συζητήσουν σοβαρά γι΄ αυτή την προοπτική, την οποία προωθεί και η Κομισιόν. Τι άποψη έχουν γι΄ αυτό οι πολιτικές δυνάμεις; Έχουν άποψη, γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει;

Και κάτι τελευταίο. Είναι ώρα να αποσυρθεί η απαράδεκτη διάταξη για το 20%. Για να διασωθεί ό,τι μπορεί να διασωθεί, έστω και την ύστατη ώρα. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες να προσελκύσει αυτή η χώρα κάποια στιγμή σημαντικές επενδύσεις...

27 Μάρτιος 2008 8:06 πμ

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ έχει μικρή μνήμη
Το 1993 κέρδισε της εκλογές με κεντρικό σύνθημα « Ο ΟΤΕ έχει μια μετοχή και είναι αδιαπραγμάτευτη και ανήκει στον Ελληνικό λαό»
Το 2003 παρέδωσαν ο ΟΤΕ με 500.000.000 μετοχές και ποσοστό στο κράτος περίπου στο 33% , τότε πουλήθηκε ο ΟΤΕ κύριοι του ΠΑΣΟΚ και καλά κάνατε γιατί κατόρθωσε να δώσει σε όσους θελαν τηλέφωνο.
Μήπως δεν θυμάστε ότι στην δεκαετία του 80 για να πάρεις τηλεφωνική σύνδεση έπρεπε να έχεις υπουργικό μέσο.
Όσο για τους καλοβολεμένους συνδικαλιστές του ΟΤΕ που μας το παίζουν ότι προστατεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα αντιδρώντας στην πώληση ποσοστού του ΟΤΕ είναι να γελάς γιατί δεν πέρασε πολύς καιρός που εθνικά υπερήφανα δέχτηκαν όλοι οι συνδικαλιστές ανεξαρτήτως παρατάξεως για την πλουσιοπάροχοι εθελουσία έξοδο.
Τώρα πιέζουν πάλη για να τα κονομήσουν και οι υπόλοιποι

Ανώνυμος είπε...

Προς τους κύριους δικηγόρους
Θα αναλάβατε κάποια πρωτοβουλία να σταματήσει η υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου στα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων που είναι 1% για κάθε δικηγόρο , δηλαδή 2% για κάθε συμβόλαιο και περίπου ένα άλλο 2% για τον συμβολαιογράφο.
Εγώ καταλαβαίνω ο αγοραστής να βάλει δικηγόρο ο πωλητής γιατί;
Σε πολλές περιπτώσεις ο πωλητής δεν βάζει δικηγόρο και όταν έρχεται η ώρα της υπογραφής των συμβολαίων ψάχνουν να βρεθεί δικηγόρος γιατί πρέπει να υπογράψει κάποιος δικηγόρος και συνήθως η λύση είναι κάποιο φυλλαράκι του δικηγόρου του αγοραστή και να πάρει το 1% χωρίς να κάνει τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Στην τέταρτη εβδομάδα κινητοποιήσεων μπαίνουν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδας, οι οποίοι σήμεραα αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για αύριο.

Μια ερώτηση ρε παιδιά
Μπορείτε να μας πείτε με τι μέσον μπήκατε στην τράπεζα και πια είναι τα προνόμια που έχετε;
Αυτό ισχύει και σε όλους τους συνδικαλιστές στο δημόσιο η τον ευρύτερο δημόσιο τομέα αφού βολευτούν και δουλεύοντας σε κύριους τομείς της οικονομίας απειλώντας απέκτησαν αυτά τα προνόμια σε αντίθεση με τον δοτικό τομέα.
Δημοψήφισμα εδώ και τώρα για την κατάργηση της μονιμότητας.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.