Ειδήσεις

13 Μαρ 2008

Ούτε μία, ούτε δύο...

Το ακούσαμε στο δελτίο του "Alter", ψάξαμε στο ίντερνετ και πράγματι, βρήκαμε ακόμα δύο περιστατικά που αφορούν στο Ε/Γ-ΤΡ «ΓΙΩΡΓΗΣ» ΝΠ 2842, το πλοίο που προσάραξε με την πλώρη σε ξέρα, ένα ναυτικό μίλι από το λιμάνι του Πόρου.

Το συγκεκριμένο πλοίο (φωτογραφία) έχει απασχολήσει τρεις φορές από τον περασμένο Νοέμβριο με ατυχήματα ποτ του έχουν συμβεί.

Δείτε το σημερινό Δελτίο Τύπου του ΥΕΝ και τα δύο προηγούμενα:

13 Μαρτίου 2008
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την 17.40 σήμερα η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Ε/Γ-ΤΡ «ΓΙΩΡΓΗΣ» ΝΠ 2842, το οποίο είχε προσαράξει την 15.15 στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πλατιά Πόρου.
Το ανωτέρω πλοίο, είχε αποπλεύσει σήμερα το πρωί από Πειραιά για Ύδρα - Πόρο - Αίγινα - Πειραιά, με 278 αλλοδαπούς επιβάτες και 35μελές πλήρωμα. Με εντολή του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργου Βουλγαράκη κινητοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός διάσωσης του Υπουργείου και μετέβη στην περιοχή του συμβάντος ο κ. Πάνος Καμμένος.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν, με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης του ΥΕΝΑΝΠ, έξι περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τρία ελικόπτερα SUPER PUMA, ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο αλιευτικά και δύο Ε/Γ-Ο/Γ σκάφη καθώς και δεκαπέντε λάντζες.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια, με την αποβίβαση όλων των επιβατών στο λιμάνι του Πόρου χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ενώ επί του πλοίου παραμένουν για λόγους ασφαλείας 12 μέλη πληρώματος.
Πλησίον του προσαραγμένου πλοίου βρίσκονται ρυμουλκό σκάφος καθώς και πλωτό του Λιμενικού. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Λιμενική Αρχή Πόρου.
Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης σε δηλώσεις του, συνεχάρη την ηγεσία και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος καθώς και όλους όσοι συνέδραμαν στην επιχείρηση διάσωσης.


18 Φεβρουαρίου 2008
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρκαγιά μικρής έκτασης εκδηλώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία, στην εξωτερική δεξιά πλευρά του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου «ΓΙΩΡΓΗΣ»Ν.Π. 2842, με 5μελες πλήρωμα, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στην περιοχή Dock 3 του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά.
Άμεσα έσπευσε στην περιοχή προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσε ότι η φωτιά είχε ήδη κατασβεσθεί.
Από την πυρκαγιά δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές επί του πλοίου.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα (Τζελέπης) του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι επιθεωρήσεώς του και αποκατάστασης των ζημιών.

24 Νοεμβρίου 2007
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Προσάραξε σε αβαθή, έξωθεν του λιμένα Αίγινας, χθες το απόγευμα, το Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο «ΓΙΩΡΓΗΣ» Ν.Π. 2842.
Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 21 άτομα πλήρωμα και 410 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων, είχε αποπλεύσει από Αίγινα για Πειραιά.
Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) πλωτά περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, καθώς ακόμα τρία (03) θαλάσσια ταξί, τέσσερα (04) αλιευτικά σκάφη, ένα Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο κι ένα Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο, τα οποία παρέλαβαν με ασφάλεια τους επιβάτες και τους μετέφεραν στον λιμένα της Αίγινας, χωρίς να διαπιστωθεί τραυματισμός ή να αναφερθούν προβλήματα υγείας τους.
Με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής Αίγινας και της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι επιβάτες προωθήθηκαν στον λιμένα Πειραιά με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΦΟΙΒΟΣ» Ν.Π. 11317.
Στα ύφαλα του πλοίου διενεργήθηκε έλεγχος από δύτες, ενώ δεν διαπιστώθηκε ρύπανση στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.Το προσαραγμένο Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και πρόσδεσε ασφαλώς στον εξωτερικό προβλήτα του λιμένα της Αίγινας, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι επιθεώρησης του από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης του από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.