Ειδήσεις

19 Μαρ 2008

Κλασσικά εικονογραφημένα...

Μια φορά και έναν καιρό ήταν κάποιοι «μεγαλοδημοσιογράφοι» που «τα έκαναν πλακάκια» με την κυβέρνηση.
«Μεγαλοδημοσιογράφοι», το τονίζουμε, γιατί εγώ για παράδειγμα που δεν είμαι μεγαλοδημοσιογράφος δεν έχω τη δύναμη να πλησιάσω κάποιον μεγαλοπαράγοντα για να τα «κάνω πλακάκια» μαζί του.
Τα δύο μέρη «συμφώνησαν» να περάσει ήπια από τα ΜΜΕ το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό με αντάλλαγμα ευνοϊκές διατάξεις για τους δημοσιογράφους.
Τώρα λοιπόν, που οι δημοσιογράφοι απεργούν, το κάνουν, για τι άλλο, για να μη δείξουν πλάνα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και για να αφήσουν την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της με την ησυχία της, αυτές τις κρίσιμες μέρες της ψήφισης του ασφαλιστικού.
Κι αυτό γιατί κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι το ξαναλέμε, τα έχουν "κάνει πλακάκια" με την κυβέρνηση.
Γιατί παρά τους υψηλότατους μισθούς που παίρνουν νοιάζονται και για το πότε και πόση σύνταξη θα πάρουν.
Και, λογικό είναι, αφού η κυβέρνηση έκανε τις χάρες που είπαμε στους δημοσιογράφους, αυτοί να μη «σταθούν» δίπλα στους απεργούς, για να της το "ξεπληρώσουν".
Τώρα όμως οι δημοσιογράφοι απεργούν ξανά ζητώντας «να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο»...
Που βέβαια, αυτό που αναγράφεται και στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο κλπ, είναι «στάχτη στα μάτια» γιατί όπως είπαμε και στην αρχή του παραμυθιού, οι δημοσιογράφοι απεργούν για να μη δείξουν πλάνα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και για να αφήσουν την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της, αυτές τις κρίσιμες μέρες, με την ησυχία της.
Να «περάσει» δηλαδή, από τη Βουλή το νομοσχέδιο που μπορεί στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ να το αποκαλεί «αντιασφαλιστικό» αλλά είπαμε, το κάνει για άλλοθι.
Κι όλα αυτά, είπαμε, για να πάρουν επιτέλους οι μεγαλοδημοσιογράφοι μια σύνταξη της προκοπής.
Γιατί, ξαναλέμε: Οι μεγαλοδημοσιογράφοι παρά τους μισθούς εκατομμυρίων που παίρνουν «καίγονται» και για το πότε και πόση σύνταξη θα πάρουν.
Για να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς…
.


Στη φωτογραφία βλέπετε στιγμιότυπο από τους πανηγυρισμούς μετά τη συμφωνία κυβέρνησης και δημοσιογράφων.


Έφη Κουλοχέρη

3 σχόλια:

dimo74 είπε...

Arxise na apokta endiaferon to blog me tetoiou eidous anarthseis-arthra...
gia na doume pou tha paei...

Ανώνυμος είπε...

Eφη καλα τα λες εμεις εδω στην επαρχια εχουμε μεσανυκτα τι εγινε με τις κινητοποιησεις στην Αθηνα και σε αλλες μεγαλουπολεις.Προσπαθουμε να μαθουμε κατι απο το SKY kai to CNN,ΤΙ να μας πουν ομως αυτοι?Αυτο το μπλακ αουτ στην ενημερωση ειναι ολοφανερο ποιους εξυπηρετει.Αλλα κορακας κορακου ματι δεν βγαζει που λεει και η λαικη παροιμια. Σ.Σ

StudioA-blog είπε...

Πάντως, το press-gr έχει καλή πληροφόρηση από το πρωί... Και με φωτογραφίες.