Ειδήσεις

31 Μαρ 2008

Από το νοσοκομείο στο ΙΚΑ με τα ούρα στο χέρι

Μήνυμα αναγνώστη

Σήμερα, η σύζυγός μου, από τα ξημερώματα ένιωθε κάποιες ενοχλήσεις (είχε τσούξιμο και συχνοουρία), γεγονός το οποίο μας οδήγησε, το μεσημέρι, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σερρών.
Κατευθυνθήκαμε στα επείγοντα περιστατικά και αφού έδωσε ούρα μας είπαν να επισκεφτούμε τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία.
Η νοσοκόμα η οποία βρισκόταν στην υποδοχή, κράτησε τα στοιχεία της συζύγου μου, η ώρα ήταν 16:37 και όταν τη ρώτησε τι ασφάλεια έχει, η σύζυγος απάντησε ΙΚΑ.
Τότε η νοσοκόμα της είπε ότι κακώς πήγαμε στο νοσοκομείο και ότι θα έπρεπε να πάμε στο ΙΚΑ Σερρών. Μάλιστα, πήρε τηλέφωνο και το γιατρό οποίος είπε το ίδιο.
Η ώρα ήταν 17:00, η σύζυγός μου συνέχιζε να έχει ενοχλήσεις και είχαμε και στα χέρια το μπουκαλάκι με τα ούρα που είχε δώσει στα «Επείγοντα».
Στο ΙΚΑ Σερρών, μας είπαν ότι κακώς πήγαμε εκεί καθώς έπρεπε να πάμε στο Γενικό Νοσοκομείο μιας και τα εργαστήρια του ΙΚΑ είναι κλειστά το απόγευμα και οι αναλύσεις ούρων μπορούν να γίνουν μόνο πρωί. Μας είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο εκτός και εάν η σύζυγός μου έχει την υπομονή να περιμένει να ξημερώσει και αύριο το πρωί να ξαναπάει στο ΙΚΑ για να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.
Επίσης, μας είπαν εάν θέλουμε να περιμένουμε να πάει 19:00 η ώρα, να ξαναπάμε στο νοσοκομείο και να παρακαλέσουμε τον ιατρό να την εξετάσει φέρνοντας ως δικαιολογία ότι το ΙΚΑ έχει κλείσει!Επειδή, καλώς ή κακώς, δεν έχουμε μάθει να παρακαλούμε, αποφασίσαμε να πάμε σε ένα Ιδιωτικό Μικροβιολογικό Εργαστήριο.
Δηλαδή, εάν ένας ασφαλισμένος του ΙΚΑ πρέπει να κάνει κάποιες εξετάσεις ούρων απογευματινές ώρες πρέπει να τις πληρώσει;