Ειδήσεις

16 Απρ 2008

Δεκάδες νεκροί από πτώση αεροπλάνου στο Κογκό

Το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας του Κονγκό που συνετρίβη σε περιφερειακή αγορά τη πόλη Γκόμα προκάλεσε το θάνατο 33 ανθρώπων και τον τραυματισμό 80, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.
Το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας Χέουα Μόρα τύπου DC-9 έπεσε σε πολυσύχναστη περιοχή της Γκόμα, της πρωτεύουσας της επαρχίας του Βόρειου Κίβου, που βρίσκεται στα ανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όταν ο πιλότος εξαιτίας της κακοκαιρίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη διαδικασία απογείωσης.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Έσντρας Καμπάλε δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν από το δυστύχημα αλλά δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Ντερκ Κράμερς δήλωσε ότι διασώθηκαν και τα μέλη του πληρώματος και πρόσθεσε ότι όλοι όσοι σκοτώθηκαν ήταν στην αγορά Μπιρέρε όπου έπεσε το αεροπλάνο όταν δεν κατόρθωσε να απογειωθεί.
Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι ο 78χρονος μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής Ιγνάτιος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχοντας υπερβεί την V1 αλλά ευρισκόμενος πριν την απογείωση και με μικρό μήκος διαδρόμου να απομένει, αν έχει καταστροφική απώλεια κινητήρα (από πουλί για παράδειγμα) τα πράγματα δεν είναι εύκολα για αεροσκάφη με δύο μόνο κινητήρες. Πλέον είτε δεν θα επαρκούσε η ισχύ για V2 και απογείωση, είτε αν είχε θετική απογείωση, θα έπρεπε να επιστρέψει αμέσως.

Το βέβαιο είναι ότι σε αυτή την ταχύτητα, με πλήρες φορτίο και καύσιμα, και με έναν μόνο κινητήρα είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσει σε τόσο μικρό υπόλοιπο διαδρόμου ακόμα κι αν κατέστρεφε τα φρένα και το σύστημα τροχών.

Στην πραγματικότητα δεν είχαν άλλη επιλογή από την απογείωση, εφόσον βεβαίως αυτή μπορούσε να ήταν εφικτή.

Ανώνυμος είπε...

Μικροί διάδρομοι για malfunctions.

Ανώνυμος είπε...


κυβερνήτης κύριος Καραμανλής και το πλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας, σας ευχαριστούν που με εμπιστοσύνη, επιλέξατε ΕΜΑΣ για την πτήση σας..."