Ειδήσεις

2 Απρ 2008

Daily Telegraph: Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ επισκιάζεται από την "πιο ηλίθια μεγάλη διαμάχη του κόσμου"

Ο ξένος Τύπος εκφράζει την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία έστω και της τελευταίας στιγμής, ώστε να μην αναγκαστεί η Ελλάδα να ασκήσει βέτο.
Ωστόσο, δε λείπουν σχόλια όπως αυτό της Βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph, η οποία γράφει ότι «η Σύνοδος του ΝΑΤΟ επισκιάζεται από την "πιο ηλίθια μεγάλη διαμάχη του κόσμου", όπως την χαρακτήρισαν οι Αμερικανοί».
Από την άλλη η επίσης Βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times διατυπώνει την εκτίμηση, ότι «η "Μακεδονία" έχει τις λιγότερες πιθανότητες να πάρει το πράσινο φως στη Σύνοδο που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι».

Αποστάσεις προσπαθεί να κρατήσει το Βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο ανταποκριτής του οποίου στην Αθήνα μεταδίδει, ότι «το φταίξιμο θα αποδοθεί στους Έλληνες, αν η FYROM δεν ενταχθεί αυτήν την στιγμή στο ΝΑΤΟ» και προσθέτει ότι «οι Έλληνες πιέζονται να αποδεχθούν τη συμβιβαστική λύση που έχουν προτείνει τα Ηνωμένα Έθνη για το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)"».
Πιο επιθετική η Γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία γράφει ότι «για ένα νέο κράτος όπως η "Μακεδονία" είναι πολύ σημαντικό να ψάχνει για ένα νέο μέλλον. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ένταξή της στο ΝΑΤΟ, βέβαια ακόμη πιο σημαντική θα ήταν η ένταξή της στην ΕΕ».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία αναφέρει ότι «η Ελλάδα αρνείται στη μικρή γειτόνισσά της να φέρει την ονομασία της "Μακεδονίας", γιατί εκτιμά ότι αποτελεί μέρος της ιστορικής της κληρονομιάς».

Πηγή: Alpha

2 σχόλια:

Unknown είπε...


Τα ρεπορτάζ για «την Σύνοδο του ΝΑΤΟ επισκιάζονται από το άρθρο που δημοσιεύεται στην "πιο ηλίθια and ignorant εφημερίδα του κόσμου", όπως την χαρακτήρισαν οι bloopers».

:-)

Και λίγο από επιστήμη, λιγα μαθηματικά, λίγη φυσική για να ξελαμπικάρουν, να "ξεβουλώσουν" οι Αγγλοι υποτελείς - κατά φαντασίαν ασθενείς:

...every subject to/or under systematic observation, every random chosen angled site, every analysis interpretation, absolutely everything under human and/or instrumental evaluation or criticism, has at least two POVs (points of view).

Με τις υγείες τους...
:-)

Ανώνυμος είπε...

Αγγλοσάξωνες, και λοιποι αμερικανο-υποτελείς και πεινασμένοι ανθέλληνες του πρωην κομμουνιστικού μπλοκ...

Ξέρουμε και άλλες βρωμιές που έχει αδειασει το στόμα τους και πάντα με την χαρά μένουν.

ΞΥΔΙ!

ΞΥΔΙ!

Γιατί κάτι άλλοι ξένοι κινούνται στα λεγόμενα Σαρκοζί:

http://edo-makedonia.pblogs.gr/2008/04/ignasio-ramone-h-efrwph-eprepe-na-apotharrynei-thn-pgdm.html