Ειδήσεις

1 Μαΐ 2008

"Η Στιγμή της Αλήθειας" ή αλλιώς τι μπορεί να κάνει κάποιος για 200.000$!



- Και τώρα η ερώτηση για τα 100.000 δολάρια! Έχεις κάνει σεξ με το αφεντικό σου για να πάρεις προαγωγή;
- Ναι.
- Σωστά, μόλις κέρδισες!
Το τηλεπαιχνίδι «The Μoment of Truth» (Η Στιγμή της Αλήθειας), του καναλιού "Fox", κάνει πάταγο στην Αμερική.
Παρακαλάει ο κοσμάκης να παίξει και να βγάλει τ' άπλυτά του στη φόρα. Για να κερδίσεις, πρέπει να πεις την αλήθεια σε ό,τι κι αν σε ρωτήσει ο παρουσιαστής. Αν κάνεις τον εξυπνάκια και πεις ψέματα, ο ανιχνευτής ψεύδους, με τον οποίο σε έχουν καλωδιώσει, θα το καταλάβει και τότε... τα χάνεις όλα!
Αυτό σκέφτηκε και η Lauren, που είπε όλη την αλήθεια μπροστά στους γονείς και τον άντρα της για να κερδίσει 200.000 δολάρια.
Οι ερωτήσεις στην αρχή ήταν πιο λάιτ: «Έχεις βγάλει ποτέ τη βέρα σου για να φαίνεται ότι είσαι ελεύθερη;» Δαγκώθηκε λίγο η Lauren, το σκέφτηκε καλά, και απάντησε θετικά. Ο άντρας της - ένα ήσυχο αγοράκι με γυαλιά, γύρω στα 25 - χαμογελούσε αμήχανα. Οι γονείς της, δίπλα, του χτύπαγαν τον ώμο για να τον ενθαρρύνουν. Δεν ήξεραν τι θα επακολουθούσε...
O παρουσιαστής τής έκανε την επόμενη ερώτηση για τα 50.000 δολάρια: «Ήσουν ερωτευμένη με κάποιον πρώην σου, την ημέρα του γάμου σου;». Εδώ σε θέλω, Lauren! Το ξανασκέφτεται αυτή, παίρνει βαθιές ανάσες και με απολογητικό ύφος απαντάει θετικά.
Ο σύζυγός της, ήθελε να τη σκοτώσει από τα νεύρα του. Και ενώ όλοι λέγανε ότι δεν θα γίνουμε άλλο… «ρόμπα», έρχεται στο στούντιο ο πρώην φίλος της, ο Φρανκ, και ρωτάει: «Πιστεύεις ότι έπρεπε να παντρευτείς εμένα
Κοιτάζει η Lauren μια τον πρώην της και μια τον σύζυγό της. «Φοβάμαι πως ναι, έπρεπε να σε είχα παντρευτεί». Ο ανιχνευτής ψεύδους επιβεβαιώνει την απάντηση και όλη η οικογένεια μένει άφωνη.
Η μάνα τής Lauren σαν να ήθελε να την αρπάξει από το μαλλί, ενώ ο πατέρας μάλλον αναλογιζόταν όλα τα έξοδα που έκανε για το γάμο. Όταν ο παρουσιαστής τη ρώτησε αν είχε σεξουαλικές επαφές με άλλους άντρες όσο ήταν παντρεμένη, εκείνη δεν δίστασε να πει ξανά το ηχηρό «ναι»! Ο σύζυγος φαινόταν πως το πήρε απόφαση ότι θα τη σκοτώσει την ατιμασμένη, ενώ ο πατέρας της δεν ήξερε από πού να φύγει...
Η τελευταία ερώτηση, αυτή που θα της έδινε τα πολυπόθητα 200.000, ήταν η πιο ειρωνική:
- Πιστεύεις ότι είσαι καλός άνθρωπος;
- Ναι, πιστεύω ότι είμαι καλός άνθρωπος, δηλώνει ευθαρσώς η Lauren. Περιμένουν όλοι με αγωνία την απάντηση του ανιχνευτή ψεύδους. Για λίγα δευτερόλεπτα δεν μιλάει κανείς. Παγωμάρα. Η φωνή του ανιχνευτή έβγαλε το αποτέλεσμα:
Αυτή η απάντηση ήταν ψέμα!
Τα έχασε όλα η Lauren κι έγινε και ρεζίλι σε πανεθνικό δίκτυο.

.Ηρώ Χριστοπούλου