Ειδήσεις

12 Μαΐ 2008

Να απεργήσουν αλλά με προσωπικό ασφαλείας

Μήνυμα αναγνώστη

Θα ήθελα να ρωτήσετε τους οδηγούς βυτιοφόρων που απεργούν και δεν τους νοιάζει αν ο κόσμος αύριο θα μπορεί να πάει στην δουλειά του, πώς θα αντιδρούσαν αν οι γιατροί απεργούσαν ΟΛΟΙ.
Εμείς οι γιατροί, δουλεύουμε απογεύματα, νύχτες, αργίες, κάνοντας εφημερία, δουλεύοντας για 32ωρες συνεχόμενα χωρίς να δικαιούμαστε ρεπό, με αποζημίωση 4 ευρώ την ώρα.
Πρόσφατα κατεβήκαμε σε απεργίες λόγω του ότι δεν μας είχαν πληρώσει από τον Δεκέμβριο. Πριν 15 μέρες πήραμε τα λεφτά του Ιανουαρίου...
Όταν όμως κάνουμε απεργία, αφήνουμε προσωπικό ασφαλείας! Τελικά μήπως είμαστε βλάκες;
Μήπως πρέπει και εμείς την επόμενη φορά που θα ζητάμε τα αυτονόητα, (π.χ. σαράντα ώρες εβδομαδιαίως αντί 120 ώρες, αύξηση του μισθού των τεσσάρων ευρώ την ώρα, κ.τ.λ.), να απεργήσουμε όλοι και τότε όταν ο κόσμος θα αρχίσει να πεθαίνει, να δούμε τι θα πούνε. Το ότι κάποιοι κλάδοι έχουν δύναμη και αν απεργήσουν μπορούν να απαιτήσουν πολλά, δε σημαίνει πως πρέπει να εκμεταλλεύονται τη δύναμη αυτή.
Δίκαια ή μη τα αιτήματα τους, θα πρέπει να αφήσουν προσωπικό ασφαλείας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-Κε ΝΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΠΡΩΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ,ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΡΩΣ ΦΑΚΕΣ ΔΙΧΩΣ ΛΑΔΙ.

StudioA-blog είπε...

Ευπρόσδεκτο το σχόλιό σας με τη διαφορά ότι η ανάρτηση δεν είναι δική μας αλλά μήνυμα αναγνώστη.

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία,

StudioA-Blog

Unknown είπε...


Απεργώ σημαίνει απέχω από την παραγωγή έργου.


Η απεργία έχει σκοπό να υπενθυμίσει και να υπογραμμίσει την σημασία και την συνεισφορά εκάστου επαγγελματικού κλάδου στη λειτουργία της οικονομίας με την μη προσφορά έργου κατά την διάρκεια της απεργίας έτσι ώστε η έλλειψη να γίνει αισθητή και να επανεκτιμηθεί ως προς την αξία του.

Η ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας, έχει νόημα μόνο στα επαγγέλματα που είναι απαραίτητα για την διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της ζωής, όχι όμως για την διευκόλυνση στις βόλτες μας.

Η απεργία είναι Συνταγματικά και νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, ο μοναδικός ίσως νόμιμος τρόπος διεκδίκησης δίκαιας αμοιβής για το παραγόμενο έργο.

Καλό θα είναι να μην ξεχνάμε ΒΑΣΙΚΕΣ αρχές οικονομίας και δημοκρατίας, αν και για το τελευταίο η ΝΔ είναι ήδη αρκετά κακόφημη.