Ειδήσεις

29 Ιουν 2008

Προτίθεται κάποιος να μεριμνήσει, ώστε οι πολύτεκνοι να προηγούνται έναντι των άλλων στη διαδικασία του πλειστηριασμού αυτοκινήτων από τον Ο.Δ.Δ.Υ.;

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
Θέμα: «Πλειστηριασμός αυτοκινήτων μέσω Ο.Δ.Δ.Υ. για πολυτέκνους».
Όπως είναι γνωστό ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Ο.Δ.Δ.Υ.) προβαίνει σε πλειστηριασμούς αυτοκινήτων σε αρκετά χαμηλές τιμές.
Στην παραπάνω διαδικασία συμμετέχουν και πολύτεκνοι οι οποίοι λόγω των αυξημένων οικογενειακών τους υποχρεώσεων είναι φυσικό να προσπαθούν να επωφεληθούν από το χαμηλό κόστος απόκτησης αυτοκινήτου, αφού είναι γεγονός ότι η οικονομική τους κατάσταση δύσκολα τους επιτρέπει την αγορά καινούριου αυτοκινήτου.
…………
Συνεχίζεται
Γιάννης Μ. Νέγρης

Όμως, στη διαδικασία του πλειστηριασμού συμμετέχουν και έμποροι οι οποίοι μεταπωλούν τα οχήματα σε αντίθεση με τους πολυτέκνους οι οποίοι τα αγοράζουν για προσωπική τους χρήση και εξυπηρέτηση της οικογενείας τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό των πολυτέκνων από τον πλειστηριασμό αφού όπως είναι φυσικό δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους εμπόρους οι οποίοι προφανώς διαθέτουν περισσότερους οικονομικούς πόρους και μπορούν να ανεβάσουν την τιμή απόκτησης των οχημάτων σε μεγαλύτερο ύψος.
Με δεδομένο το οξύ δημογραφικό πρόβλημα που έχει η χώρα είναι επιβεβλημένη η αρωγή, με οποιοδήποτε μέσο, της Πολιτείας σε αυτή την τόσο κρίσιμη, για την επιβίωση της χώρας, κατηγορίας πολιτών.
Συνεπώς, ερωτάται ο αξιότιμος κ. Υπουργός:
1. Δέχεται το Υπουργείο ότι θα πρέπει η Πολιτεία να διευκολύνει με οποιοδήποτε τρόπο τους πολυτέκνους, στα πλαίσια μιας πολιτικής, άμβλυνσης του δημογραφικού προβλήματος;
2. Προτίθεται κάποιος να μεριμνήσει, ώστε οι πολύτεκνοι να προηγούνται έναντι των άλλων στη διαδικασία του πλειστηριασμού αυτοκινήτων από τον Ο.Δ.Δ.Υ.;


Αστέριος Ροντούλης
Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Γιατί; Μαζί τα κάναμε τα παιδιά;
Μήπως είναι απαραίτητο για να "θρέψεις" τα παιδιά σου;

Αν έγραφες "σπίτι" να σε στηρίξω, άν έγραφες κάτι σε σχέση με υγεία, παιδεία, με κάποια επιχορήγηση ίσως για επαγγελματικούς λόγους, να το καταλάβω.

Τι θέλεις; Επιβράβευση που πήδηξες;
Να περιμένεις τη σειρά σου. Αν όλοι εξαιρούνται ή προηγούνται για κάποιον ασήμαντο "σημαντικό" λόγο, τότε έχεις μια... μπουρδ..Ελλάδα.

Unknown είπε...

Μου θύμισε το δημώδες "Αστέρω τα ματάκια σου γιατί είναι δακρυσμένα".

Πολύ δάκρυ για τους μη αυτοκινούμενους πολύτεκνους που ίσως χρειάζονται οικονομική και θεσμική στήριξη αλλά οι λαϊκιστές τους τάζουν... αμάξι!!!
Και γεφύρια θα σας κάνουμε, και σχολεία θα σας κάνουμε, και παιδιά θα σας κάνουμε...

Ρε τι κάνουν οι άνθρωποι για λίγα ψηφαλάκια, ρεζίλι των σκυλιών γίνονται!