Ντόρα Μητσοτάκη και Αντώνης Σαμαράς.
Μίλησαν μετά από είκοσι χρόνια και μια φωτογραφία που πολλά διαβάζουμε σήμερα στις εφημερίδες για τον τρόπο που τραβήχτηκε και διέρρευσε στα ΜΜΕ, τους απεικονίζει στο καφενείο της Βουλής να πίνουν το ποτό τους, μαζί με το Βασίλη Μιχαλολιάκο και το κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. κ. Κώστα Πάσχο.
Στο ίδιο τραπέζι ήταν και ο Γιάννης Μανώλης.
Αναρτούμε και εμείς τη φωτογραφία από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" (δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα "Το Βήμα" χθες) για αρχειακούς λόγους, αναμένουμε την εξέλιξη των σχέσεων τους και το αν τελικώς θα «σπάσει ο πάγος» και θυμίζουμε ότι όπως γράφει και η εφημερίδα, οι δύο αντίπαλοι αντάλλαξαν την πρώτη τους χειραψία τον Μάρτιο του 2006 στη Ρώμη, στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όταν ο κ. Σαμαράς ήταν ευρωβουλευτής.
Και τότε είχε επισημανθεί ότι η χειραψία έγινε για να λιώσουν οι πάγοι και από τότε έχουν περάσει δυόμισι χρόνια…
Ειδήσεις
6 Νοε 2008
Η φωτογραφία της συνάντησης της Ντόρας Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά στο καφενείο της Βουλής
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1 σχόλια:
Υποστήριξε στις συνεντεύξεις του ο Θ. Ρουσόπουλος ότι σημασία δεν έχει ποιους έβλεπε και τι του έλεγαν, αλλά τι τους απαντούσε εκείνος. Ως αρχή είναι απόλυτα σωστή. Μόνο που εν προκειμένω μόνο αυτός κι εκείνοι ξέρουν τι τους έλεγε. Ολοι οι άλλοι απλώς να υποθέτουμε μπορούμε. Ωστόσο, εκείνο που σίγουρα αποκλείεται να κάνει όποιος ενδιαφέρεται για την αναζήτηση της αλήθειας στην υπόθεση αυτή, είναι να δεχθεί την εκδοχή του Ρουσόπουλου πως όλα αυτά τα χρόνια ούτε ήξερε, ούτε επιδίωξε να μάθει το παραμικρό για ένα σκάνδαλο, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο στενά συνδεόμενος μαζί του Εφραίμ.
Ασχετα από τις όποιες ευθύνες για το συγκεκριμένο σκάνδαλο έχει ή δεν έχει ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή, εκείνο που θα πρέπει να καταλάβει στις δύσκολες ώρες που τον περιμένουν είναι πως έχει πάψει να είναι ένας παντοδύναμος κυβερνητικός εκπρόσωπος και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται ως τέτοιος. Και, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να κοροϊδεύει τον κόσμο.
Είτε του αρέσει είτε όχι, του καταλογίζονται κάποια πράγματα. Κι από τη στιγμή που θέλει να καθαρίσει το όνομά του, οφείλει να απαντά στις όποιες αιτιάσεις με σαφήνεια και επάρκεια. Αν νομίζει ότι αυτό κάνει, ισχυριζόμενος πως ο Εφραίμ δεν του είπε και δεν του ζήτησε τίποτα, τότε το μόνο που καταφέρνει είναι το αντίθετο απ αυτό που επιδιώκει. Πάντως, Ελληνα πολίτη, ακόμη και νεοδημοκράτη, που να τον πιστέψει, αποκλείεται να βρει.
Αύριο, μεθαύριο, κάποια στιγμή, θα κληθεί να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή. Και οι ερωτήσεις που τον περιμένουν εκεί θα είναι ασφαλώς πιο αδιάκριτες από τις δημοσιογραφικές. Εκεί θα ερωτηθεί και μάλιστα πιεστικά για τον Εφραίμ και τη σχέση τους. Τι θα πει; Πως ακόμη και μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας δεν συζήτησε, δεν ρώτησε, δεν έμαθε και δεν ήξερε;
Αν έτσι νομίζει ότι θ αποκατασταθεί πολιτικά και προσωπικά, διαπράττει ολέθριο σφάλμα. Η περίοδος που μπορούσε να λέει ό,τι ήθελε, έχει περάσει. Και, δυστυχώς γι αυτόν, ανεπιστρεπτί. Εκτός κι αν τον ενδιαφέρει απλώς και μόνο η γνώμη του... Μαρκογιαννάκη.
‘’PASOK poisonous’’
Δημοσίευση σχολίου