Ειδήσεις

6 Ιαν 2009

Πολυτεχνείο 1995 - Η άρση του ασύλου για πρώτη φορά μετά τη χούντα - Βίντεο





Δύο είναι, από τη χούντα μέχρι σήμερα, οι πιο κραυγαλέες περιπτώσεις που η αστυνομία κατέλυσε το πανεπιστημιακό άσυλο.
Η πρώτη έγινε το 1985 στο Χημείο, με εντολή των πρυτανικών αρχών. Τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ μπήκαν τότε στον πανεπιστημιακό χώρο, συνέλαβαν και έδιωξαν με τη βία τους καταληψίες.
Η δεύτερη έγινε στο Πολυτεχνείο το 1995, όταν τα ΜΑΤ με άδεια της συγκλήτου εισέβαλαν στο χώρο και συνέλαβαν 500 άτομα.

Διαβάζουμε στο in.gr: Πρώτη πολιτική κίνηση - μετά τον ανασχηματισμό - του πρωθυπουργού θα είναι να ανοίξει εκ νέου το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για θέματα Παιδείας, που έχει ζητήσει. Η κίνηση εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για «δεξιά» στροφή, με στόχο την επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η κυβέρνηση σχεδιάζει αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα, σε μια προσπάθεια να επανασυσπειρώσει την κομματική βάση και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων της, που την κατηγορούν ότι άφησε τη χώρα να βυθιστεί στην αναρχία και παρέδωσε επί έναν μήνα τα πανεπιστήμια και το κέντρο της πρωτεύουσας στους κουκουλοφόρους.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιορτινή μέρα σήμερα.
Να ευχηθούμε σε όλους χρόνια πολλά, με υγεία και ευτυχία.
Μπαίνουμε σε μια δύσκολη χρονιά.
Την βιώνουμε ήδη εμείς στην Ελλάδα, με την άνανδρη και καταδικαστέα πράξη μιας απόπειρας δολοφονίας απέναντι σε έναν νέο αστυνομικό, αλλά βιώνουμε αυτήν την δυσκολία και στην ευρύτερη περιοχή, με τη νέα τραγωδία που περνά ο Παλαιστινιακός λαός.
Εκφράζει την συμπαράσταση του, ολόκληρος ο Ελληνισμός, την συμπαράσταση του στον αγώνα τους για ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος.
Είναι ώρα να κινητοποιηθεί όλος ο Ελληνικός Λαός , για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τα αυτονόητα, που όμως σήμερα λείπουν από την χώρα μας.
Να αποκτήσουμε κοινωνική συνοχή, αξιοπρέπεια του πολίτη, την προστασία της κάθε ελληνικής οικογένειας με μεσαίο ή χαμηλότερο εισόδημα, να δούμε την πραγματική ανάπτυξη της περιφέρειας, την πραγματική ανάπτυξη της μικρής και της μεσαίας ελληνικής επιχείρησης, να ζήσουμε επιτέλους σε ένα ευνομούμενο κράτος, ένα κράτος που εγγυάται και προστατεύει τον Έλληνα πολίτη, εγγυάται τα δικαιώματα του πολίτη, εγγυάται την αξιοπρέπεια του, την ασφάλεια του και την σιγουριά του.
Πρέπει να έλθει μια καινούργια σοσιαλιστική κυβέρνηση για να έχει η Ελλάδα μια φωνή δυνατή, ισχυρή, που όχι μόνο προστατεύει τα εθνικά της συμφέροντα, αλλά διαμορφώνει στην περιοχή κλίμα ειρήνης και σταθερότητας.
Για όλα αυτά χρειάζεται η κινητοποίηση όλων μας, όλων των Ελλήνων.
Μόνο μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα ξαναφέρει την ελπίδα στην χώρα μας, και θα δούμε πιο φωτεινές μέρες.

‘’PASOK poisonous’’