Ειδήσεις

3 Ιαν 2009

Το παιδάκι χωρίς πιτζάμα-Γάζα (Λογοκρίθηκε από την κομμουνιστική εφημερίδα “Liberazione”) Il bambino senza pigiama - Gaza- da Enzo Apicella, censurato

Μήνυμα αναγνώστη

......
Όταν η ευρωπαϊκή αριστερά υποφέρει από το «σύνδρομο ερωτομανίας» προς τον Ομπάμα, τον νέο μακελάρη των λαών, συμβαίνουν κι αυτά!
Η εφημερίδα “Liberazione”, όργανο της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας (Rifondazione Comunista), το αδελφό κόμμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (κάντε κάτι σύντροφοι, γιατί δεν είναι ο γιαλός στραβός), λογόκρινε και δεν επέτρεψε τη δημοσίευση του καθιερωμένου σκίτσου (24 Δεκέμβρη 2008), του μεγάλου καλλιτέχνη και κομμουνιστή Vincenzo Apicella, που θα τον ήθελαν συνεργάτη πολλά ΜΜΕ σ’ ολόκληρο τον κόσμο.Έτσι, ο Enzo Apicella απευθύνθηκε στα μπλογκ… με την εξής σημείωση:
....
Συνεχίζεται...

Αγαπητοί σύντροφοι
σας στέλνω αυτό το σκίτσο, που ΔΕΝ θα βρείτε αύριο στην εφημερίδα μας, γιατί ο διευθυντής μου γνωστοποίησε ότι “δεν δημοσιεύει ένα σκίτσο με αναφορά στον φασισμό”.
Έμεινα άφωνος και θα παρακαλούσα να μου πείτε πως το σκέφτεστε.
Μια ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ αγκαλιά,
Enzo Apicella

Για όσους δεν γνωρίζουν τον Vincenzo Apicella
Γεννήθηκε στη Νάπολη το 1922, είναι ζωγράφος, δημιουργός κόμικς, σχεδιαστής και δημοσιογράφος.Από το 1954 ζει στο Λονδίνο. Συνεργάστηκε και συνεργάζεται με τα διεθνούς φήμης ΜΜΕ (περιοδικά και εφημερίδες), όπως «Guardian», «Observer», «il manifesto», «Punch», «Economist», «Private Eye» και «Harpers & Queen».
Ως Αρχιτέκτονας και ντεκορατέρ, έχει σχεδιάσει εκατοντάδες έργα και κινούμενα σχέδια.Καλλιτέχνης, διανοούμενος, αλλά ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ και αριστερός, που διάλεξε να είναι στο πλευρό των αδυνάτων: από την Κούβα ως την Παλαιστίνη!
** Το ιταλικό κείμενο:
cari compagni,vi invio questa vignetta che NON troverete sul nostro giornale domani perche' il direttore mi ha fatto sapere che "non pubblica una vignetta che fa riferimento al fascismo".sono rimasto senza parole e mi farebbe piacere sapere cosa ne pensate.un abbraccio COMUNISTA,Enzo ApicellaΑπό: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/01/liberazione-il-bambino-senza-pigiama.html