Ειδήσεις

1 Φεβ 2009

Σάββας Καλεντερίδης: "Κάθε πληροφορία σχετική με τους αγνοούμενους του ΄74, εξιχνιάστηκε και αποδείχτηκε ή κατασκευασμένη ή κίβδηλη"

Καλεσμένος στην εκπομπή μας σήμερα το πρωί, ο Σάββας Καλεντερίδης, υποστήριξε ότι η Ελληνική Πολιτεία έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για την εύρεση των αγνοούμενων από το 1974 και εξιχνίασε κάθε πληροφορία που είχε αλλά δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.
"Κάθε πληροφορία εξιχνιάστηκε και αποδείχτηκε ή κατασκευασμένη ή κίβδηλη" είπε χαρακτηριστικά.
Αυτά τουλάχιστον, έως το 1999 γιατί από τότε και μετά, η Ελλάδα ακολούθησε μια πιο ήπια πολιτική απέναντι στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το Σάββα Καλεντερίδη, όλα αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν και που ήρθαν τώρα στην επιφάνεια με αφορμή τις δηλώσεις του Αττίλα Ολγκάτς, μπορούν να μας οδηγήσουν στη Χάγη. Άλλωστε, η Κύπρος κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, είπε.
Επιπλέον, μια λύση στο πρόβλημα των αγνοουμένων, θα ήταν να δώσει άδειες η Άγκυρα να γίνουν εκταφές σε συγκεκριμένα σημεία στα οποία υπάρχει περίπτωση να είναι θαμμένοι αγνοούμενοι, να γίνει πιστοποίηση DNA και να σταματήσει έτσι το δράμα των οικογενειών τους.
Τέλος, ο Σάββας Καλεντερίδης υποστήριξε ότι είναι πιθανόν να υπάρχουν επιζώντες αγνοούμενοι από το 1974, με περισσότερες πιθανότητες βέβαια, αυτοί, να είναι αυτοί που ήταν μικρά παιδιά τότε και τώρα μπορεί να έχουν υιοθετηθεί από Τούρκους.