Ειδήσεις

14 Φεβ 2009

Επικίνδυνοι δρόμοι

Μήνυμα αναγνώστη

.........
Στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού σας, προβλήθηκε ένα ρεπορτάζ του ανταποκριτή σας στο Βόλο, αναφορικά με ένα τροχαίο ατύχημα που προκλήθηκε από ένα νεαρό οδηγό, ο οποίος κινούμενος με υπερβολική ταχύτητα, σε κεντρική λεωφόρο της πόλης, την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, εξετράπη της πορείας του και καρφώθηκε σε τζαμαρία σουβλατζίδικου, γεμάτου κόσμο κι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ασχοληθείτε με το θέμα.
Στην οδό Γρ. Λαμπράκη, την κεντρική αρτηρία εξόδου της πόλης, έχουν τοποθετηθεί από το Δήμο, εδώ κι ενάμιση χρόνο κορύνες, για τη διευκόλυνση υποτίθεται της κυκλοφορίας.

Η Γρ. Λαμπράκη είναι μια οδός διπλής κατεύθυνσης, με δυο λωρίδες κυκλοφορίες σε κάθε ρεύμα. Οι κορύνες χωρίζουν τις δυο λωρίδες του κάθε ρεύματος κυκλοφορίας, ενώ τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας χωρίζονται με γραμμογράφηση!!!
Οι κορύνες τοποθετήθηκαν το Νοέμβριο του 2007, ως ένα προσωρινό(!) μέτρο για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, μέχρι την αποπεράτωση της περιφερειακής οδού της πόλης. Να σημειώσω εδώ, πως η περιφερειακή οδός ήταν ένα ολυμπιακό έργο, ο οποίο θα έπρεπε να είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία στο τέλος του 2003!!!
Ποια είναι τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της τοποθέτησής τους?
α) Ο οικονομικός μαρασμός όλης της περιοχής. Το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων. Ένας από τους ζωντανότερους δρόμους της πόλης, μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες έγινε δρόμος φάντασμα, με δεκάδες καταστήματα κλειστά κι από τις δυο πλευρές του.
β) Η τραγική αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων. Μετά την τοποθέτηση των κορυνών, οι οδηγοί αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες, με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα να γίνεται ένα τουλάχιστον τροχαίο ατύχημα!

γ) Είναι αδύνατος ο ελιγμός αλλαγής λωρίδας, ακόμη και για τη διευκόλυνση οχημάτων που θα έπρεπε να κινηθούν με προτεραιότητα. Έτσι είναι καθημερινές οι εικόνες ασθενοφόρων, περιπολικών, πυροσβεστικών οχημάτων, εγκλωβισμένων πίσω από ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων, τα οποία όσο καλή διάθεση κι αν έχουν οι οδηγοί τους, είναι αδύνατο να τα παραμερίσουν για να διευκολύνουν το πέρασμά τους.
Όλοι οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της περιοχής, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να ασχοληθείτε με το θέμα, κάνοντας ένα εκτενές ρεπορτάζ, πριν είναι πολύ αργά, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.
Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στο: www.bloka.com.
Θα σας βοηθήσει ίσως να κατανοήσετε λίγο καλύτερα το πρόβλημα.