Ειδήσεις

2 Φεβ 2009

Έκαψαν ζωντανό λαθρομετανάστη για να νικήσουν την ανία τους...

Τραγικό ήταν το ξημέρωμα της Κυριακής για έναν 35χρονο μετανάστη στη Ρώμη. Οι δράστες της απάνθρωπης επίθεσης, ξυλοκόπησαν άγρια τον Ινδό, ο οποίος κοιμόταν σε ένα παγκάκι, τον περιέλουσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά.

Ο μετανάστης, που όταν έφτασε το ασθενοφόρο είχε χάσει τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρότατα εγκαύματα στο 40% του σώματος του. Η κατάστασή του κρίνεται αρκετά σοβαρή.
Η αστυνομία της Ρώμης έχει συλλάβει τρία άτομα για την επίθεση, ανάμεσα τους και έναν ανήλικο 16 ετών.
Οι τρεις νεαροί, ηλικίας 16, 19 και 29 ετών, γυρνούσαν στους δρόμους με ένα μαύρο Twingo έπειτα από μία βραδιά με μπύρα και μαριχουάνα. Η ιδέα να «κάψουν τον Ινδιάνο» προέκυψε όταν βάζοντας βενδίνη είδαν πως περισσεύει ένα ευρώ στον μετρητή ενός self service - πρατηρίου λίγο έξω από το Νετούνο.
Με το ευρώ που περίσσευε γέμισαν με βενζίνη ένα μισόλιτρο μπουκάλι μπύρας που είχαν μαζί τους.
Και λίγη ώρα αργότερα ο Ινδός μετανάστης Ναντέχ Σινγκ Σιντού είχε την ατυχία να διασταυρώσει τα βήματά του με τον Λούκα, τον Φραντσέσκο και τον 16χρονο που είχαν στην παρέα τους.
Η ομολογία τους εξίσου σοκαριστική με το έγκλημα. «Θέλαμε ένα δυνατό συναίσθημα για να τελειώσει η βραδιά, να νικήσουμε την ανία»...

Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον μεταναστών που προβληματίζουν έντονα τις ιταλικές αρχές.
..........
Από: Τα Νέα και skai.gr