Ειδήσεις

17 Φεβ 2009

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων DNA για τη δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στην Κυπαρισσία

Μήνυμα αναγνώστη
….

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, από ειδικό κλιμάκιο, για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου στην Κυπαρισσία, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου ενώ βρισκόταν στο γραφείο του και ασκούσε τα καθήκοντά του, δέχθηκε βάναυση εγκληματική επίθεση από άγνωστα (ή άγνωστο) μέχρι τώρα πρόσωπα (ή πρόσωπο), με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό του και την τραγική κατάληξή του λίγα 24ωρα μετά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως.
……
Συνεχίζεται…


Καταθέσεις έχουν κληθεί κι έχουν δώσει δεκάδες άτομα που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορεί να σχετίζονται, είτε με την υπόθεση αυτή καθαυτή, είτε μπορεί κάτι να γνωρίζουν που θα ρίξει φως στην υπόθεση.
Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται, η ολοκλήρωση της εξέτασης DNA γενετικού υλικού από τον τόπο του εγκλήματος στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας και τα αποτελέσματα αυτής.

Ήδη από την αρχή είχε μεταβεί στην Κυπαρισσία Ειδικό Κλιμάκιο της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες της στυγερής δολοφονίας του άτυχου 53χρονου δικηγόρου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η βαναυσότητα και η αγριότητα της πράξης αλλά και ο τρόπος που συντελέστηκε δείχνει προμελετημένη ενέργεια, που σκοπό είχε τον θάνατο του δικηγόρου κι εναπόκειται πλέον στους αστυνομικούς να εντοπίσουν τα στοιχεία εκείνα, που θα τους οδηγήσουν στους δράστες και θα αποκαλύψουν τα σκοτεινά κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης.
Στο συμπέρασμα αυτό είχαν καταλήξει από την αρχή οι διωκτικές Αρχές, που συνεχίζουν να ερευνούν και να «ξεσκονίζουν» όλους τους φακέλους και τις δικογραφίες που είχε ο δικηγόρος στο γραφείο του, αφού όμως όλα δείχνουν ότι, οι έρευνες της Αστυνομίας κατευθύνονται κι επικεντρώνονται στον επαγγελματικό τομέα του δικηγόρου και στις υποθέσεις που αυτός είχε τελευταία αναλάβει.

Να επισημάνουμε ότι, ο εκλιπών δικηγόρος, Σπύρος Ιωάννου, ασκούσε με ευσυνειδησία τα καθήκοντά του επί 28 χρόνια και ασχολούνταν κυρίως με υποθέσεις οικονομικής φύσεως, πλειστηριασμούς ακινήτων, κατασχέσεις κ.λπ. Η ολοκλήρωση της εξέτασης του DNA που έχει βρεθεί αναμένεται να ρίξει φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση δολοφονίας.
Πηγή: Επικαιρότητα

Από: http://filiatranews.blogspot.com/2009/02/52.html