Ειδήσεις

28 Μαρ 2009

Σβήνουν οι καμινάδες της «Τεχνόπολις» στο πλαίσιο της «Ώρας της Γης»

Το φως των κεριών θα είναι η μόνη πηγή «ενέργειας και φωτός» το Σάββατο 28 Μαρτίου από τις 20:30 έως τις 21:30 το βράδυ στην «Τεχνόπολις». Όλοι οι επισκέπτες της «Τεχνόπολις» θα «βλέπουν» και θα κινούνται στο χώρο μόνο από το φως των κεριών που θα έχουν τοποθετηθεί σε όλους τους εξωτερικούς διαδρόμους στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης του Δήμαρχου Αθηναίων κ.Νικήτα Κακλαμάνη για συμμετοχή στη διεθνή εκδήλωση «Η ώρα της Γης».
….
Συνεχίζεται…

«Η συμμετοχή αυτή μας οδήγησε, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Τεχνόπολις» Φώτης Ιγνατίου στο να λάβουμε ομόφωνη απόφαση στη σημαντική αυτή δράση ευαισθητοποίησης.


Έτσι θα «σκοτεινιάσουν» για μία ώρα μαζί με τα μνημεία του Παρθενώνα, του Φιλοπάππου, στο Ναό του Ηφαίστου στο Θησείο, του Ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, του λόφου του Λυκαβηττού, του Δημαρχιακού Μεγάρου της Πλατείας Κοτζιά, αλλά και δεκάδες δημοτικά κτίρια σε όλη την Αθήνα η «Τεχνόπολις» θα «σκοτεινιάσει» στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η ώρα της Γης», που τέλει υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων».


Πρόκειται για την διεθνή διοργάνωση που «έσβησε» τα φώτα στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007 και έκτοτε, μέσα σε δύο μόλις χρόνια, μετατράπηκε σε παγκόσμιο κίνημα κατεβάζοντας το διακόπτη σε γνωστά μνημεία και κτίρια, όπως στην περίφημη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο Golden Gate και στο Κολοσσαίο της Ρώμης.


Στόχος της φετινής προσπάθειας είναι να συμμετάσχουν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις της υφηλίου, αποδεικνύοντας πως η δράση ενάντια στην υπερθέρμανσης του πλανήτη και υπέρ της εξοικονόμησης ενέργειας είναι εφικτή.


«Εμείς από την πλευρά μας, τονίζει ο Πρόεδρος της «Τεχνόπολις» κ.Φώτης Ιγνατίου, ως φορέας του Δήμου Αθηναίων καλούμε όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος σε αυτήν την ενέργεια, αφού μία τόσο απλή κίνηση, όπως το να σβήσουν τα φώτα του σπιτιού τους, μπορεί να συμβάλλει θετικά, ώστε μακροπρόθεσμα να εξασφαλιστεί ένα πιο βιώσιμο μέλλον για την πόλη, τον πλανήτη και τις επόμενες γενιές».