Ειδήσεις

16 Μαρ 2009

Κλέβουν από τους «πακετάδες» - Έλειψα για λίγο για να παραδώσω μία παραγγελία και όταν επέστρεψα όλες οι υπόλοιπες ''είχαν κάνει φτερά"…

«Έλειψα λίγα μόνο λεπτά, ίσα, ίσα για να παραδώσω μία παραγγελία. Όταν επέστρεψα, βρήκα το κουτί ανοιχτό και όλες οι υπόλοιπες παραγγελίες ''είχαν κάνει φτερά"».

Δεκάδες παρόμοια περιστατικά έχουν να διηγηθούν οι πακετάδες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εδώ και λίγο καιρό φαίνεται πως έχουν μπει «στο στόχαστρο» ορισμένων οι οποίοι, σπρωγμένοι από την ανέχεια, κλέβουν φαγητό από τα «ντιλίβερι».
Σάντουιτς, σαλάτες, μαγειρεμένα φαγητά, πίτσες, ό,τι περιέχει το κουτί είναι καλοδεχούμενο, καθώς οι δράστες δεν έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις, αλλά ούτε και χρήματα για να πληρώσουν μία παραγγελία της επιλογής τους......

Συνεχίζεται...

Τέσσερις φορές σε ένα μήνα
«Παλιά, μπορεί να είχαμε ένα τέτοιο περιστατικό το χρόνο, ενώ τώρα, μόνο μέσα στον τελευταίο μήνα, είχαμε τέσσερις παρόμοιες περιπτώσεις», δηλώνει στον «Α» ο Βάρτος Εσκιτζιάν, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο κέντρο της πόλης, που κάνει διανομές φαγητού. «Έχει γίνει πλέον ανησυχητική η κατάσταση. Αυτή η αύξηση των κρουσμάτων λόγω της οικονομικής κρίσης πραγματικά μας τρομάζει. Όταν, δηλαδή, κάποιος δεν έχει χρήματα ούτε και για το φαγητό, κανείς δεν ξέρει τι άλλο μας περιμένει», αναφέρει. Το... κόλπο αποδεικνύεται απλό, έχει εγγυημένη επιτυχία και, όπως φαίνεται, δε χρειάζεται ιδιαίτερες ικανότητες. «Μόλις αντιληφθούν την παρουσία ενός πακετά, παραμονεύουν μέχρι να απομακρυνθεί με την παραγγελία. Στη συνέχεια, ανοίγουν το κουτί που βρίσκεται πάνω στο μηχανάκι, και συνήθως είναι ξεκλείδωτο, και παίρνουν ό,τι βρουν. Δεν τους αντιλαμβάνεται κανείς», εξηγεί ο κ. Εσκιτζιάν.

Με λουκέτα

Δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες οι οποίοι αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να βάλουν «φρένο» σε αυτό το νέο είδος μικροεγκληματικότητας που βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα. «Αναγκαζόμαστε να λάβουμε τα μέτρα μας κι εμείς. Ύστερα απ' όλα αυτά τα κρούσματα, αγόρασα μερικά λουκέτα και σκοπεύω να τα τοποθετήσω τις επόμενες ημέρες στα κουτιά, ώστε να κλειδώνουν και να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», σημειώνει ο κ. Εσκιτζιάν, τονίζοντας πως αυτά τα περιστατικά τους έχουν κοστίσει και σε χρήματα αλλά και σε πελάτες. «Όταν μας κλέβουν τις παραγγελίες, αναγκαστικά πρέπει να επιστρέψει ο πακετάς, να ετοιμάσουμε πάλι το φαγητό και να το πάει ξανά στον πελάτη, ο οποίος θα παραπονεθεί για την καθυστέρηση με το δίκιο του», αναφέρει.

«Παίρνουν ό,τι βρουν»

Ωστόσο, η ευρηματικότητα ορισμένων δε σταματάει μόνο στο άνοιγμα των κουτιών και την αφαίρεση των παραγγελιών. Πριν από μία εβδομάδα, ο πακετάς Κώστας Ανθουλάκης κλήθηκε να παραδώσει μία παραγγελία φαγητού, κόστους 29 ευρώ, σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, στο όνομα «Παπαδόπουλος». «Μόλις έφτασα στην είσοδο της πολυκατοικίας, με περίμενε από έξω ένας άντρας και μου ζήτησε να δώσω στον ίδιο την παραγγελία και να ανεβώ στην πολυκατοικία για να πληρωθώ από τη γυναικά του. Φυσικά, δεν υπήρχε κανένας Παπαδόπουλος στην πολυκατοικία και, όταν κατέβηκα ξανά στην είσοδο, ο άντρας είχε εξαφανιστεί», διηγείται ο κ. Ανθουλάκης. «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, αλλά το τελευταίο διάστημα ακούω κι από άλλους συναδέλφους μου να έχουν συμβεί τέτοια γεγονότα με άτομα που παίρνουν ό,τι βρουν μέσα.


Από: http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=3/16/2009&page=5