Ειδήσεις

12 Απρ 2009

Απάντηση του Ευριπίδη Στυλιανίδη για το δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" σύμφωνα με το οποίο το ζεύγος Στυλιανίδη ταξίδεψε Παρίσι με 2.500 € τη βραδιά

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 Απριλίου, 2009

κκ Συντάκτες

Απάντηση του Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη σε δημοσίευμα εφημερίδας, σχετικά με «στοιχεία» του Υπουργείου Παιδείας για αποστολή του στο εξωτερικό
Τα ταξίδια των εθνικών αποστολών μελών της εκάστοτε κυβέρνησης στο εξωτερικό διέπονται από συγκεκριμένο πρωτόκολλο και κανόνες, που προσδιορίζονται από τις οικονομικές υπηρεσίες των Υπουργείων σύμφωνα με το δημόσιο λογιστικό.
Αυτό άλλωστε εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί μέσα από τη σύγκριση υπουργικών αποστολών σε κάθε υπουργείο επί όλων των κυβερνήσεων.
Πάντοτε σεβάστηκα και σέβομαι την εφαρμογή αυτών που προβλέπονται με βάση το νόμο και το πρόγραμμα της κάθε αποστολής εργασίας.
Τα υπόλοιπα που περιγράφονται στο δημοσίευμα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελλάς: Μια χώρα με «υπερήφανη» αμερικανική εξωτερική πολιτική και «προοδευτική» εβραϊκή παιδεία


Η ακόλουθη δήλωση ανήκει στον Γιώργο Παπανδρέου κι έγινε στον Θωμά Σάρα, αρχισυντάκτη τηs βορειοαμερικανικήs επιθεώρησηs «Πατρίδες» και Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Συντακτών του Ξενόγλωσσου Τύπου του Καναδά, το 1999, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος:
«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας».
Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο κύριος Τσιάρας, «Έμεινα με το στόμα ανοικτό από την απάντηση του Υπουργού».
Χρειάζεται να προσθέσει κάποιος, περισσότερα σχόλια επ’ αυτού;

Το επόμενο έτος, το 2000, έγινε μια ακόμα δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, ενώπιον της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής, ο οποίος καυχήθηκε για το «έργο» του ως Υπουργός Παιδείας:
«Όταν ήμουν Υπουργός Παιδείας πριν από λίγα χρόνια, είχα σχηματίσει μια επιτροπή που είχε ως καθήκον να ψάξει σε όλα τα ελληνικά σχολικά βιβλία για την αφαίρεση τυχόν αναφορών που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αντισημιτικές. Είμαι ευτυχής να πω ότι αυτό το έργο ολοκληρώθηκε υπό την αιγίδα μου».
Η δήλωση αυτή έγινε γνωστή από τον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο (γνωστό από την υπόθεση με τα «φρουτάκια»), άλλοτε βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Φυσικά και γνωρίζουμε ότι η ιστορία που διδασκόμαστε είναι λογοκριμένη. Δεν πέφτουμε απ’ τα σύννεφα. Συνηθίζαμε όμως μέχρι τώρα να πιστεύουμε, ότι η λογοκρισία αυτή αφορούσε μόνο τις σκοτεινές σελίδες που αφορούσαν τους Έλληνες. Δεν γνωρίζαμε όμως ότι γίνεται λογοκρισία και για τις σκοτεινές (και πάμπολλες) σελίδες των Εβραίων, που τουλάχιστον στην ελληνική ιστορία, αποδεδειγμένα είχαν βρώμικο και ανθελληνικό ρόλο.

Το αξιοσημείωτο βέβαια και στις δυο περιπτώσεις, είναι ότι μαθαίνουμε τα πάντα με καθυστέρηση μερικών…ετών.

Το ερώτημα που προκύπτει εδώ, δεν είναι μόνο αν τέτοιες δηλώσεις είναι δυνατόν να γίνονται από τον Γιώργο Παπανδρέου ή οποιονδήποτε πολιτικό, οποιουδήποτε κόμματος. Γιατί η πρόσφατη εμπειρία μας έχει διδάξει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν είναι ο πρώτος που είπε «Ευχαριστώ τους Αμερικανούς» ή «σε 10 χρόνια ποιος θα θυμάται το σκοπιανό;», ούτε ο τελευταίος που έβαλε χέρι στα εκπαιδευτικά βιβλία και την ιστορία (την Γιαννάκου και το «περίφημο» βιβλίο της Ρεπούση τα ξεχάσαμε;).

Το ερώτημα είναι, πως είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες δηλώσεις, δημόσια κι εντελώς ανερυθρίαστα, από Έλληνα πολιτικό και μάλιστα κι εν δυνάμει πρωθυπουργό της Ελλάδος…

Ανώνυμος είπε...

AJC Ειδήσεις


AJC Applauds Court Ruling for Victims of Palestinian Terrorism AJC χαιρετίζει απόφαση του Δικαστηρίου των θυμάτων της παλαιστινιακής τρομοκρατίας


April 2, 2009 – 2 Απριλίου 2009 -- New York Νέα Υόρκη – The American Jewish Committee (AJC) applauded a - Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) χειροκρότησαν ένα US ΗΠΑ federal court’s recent affirmation that American victims of Palestinian terrorism during the so-called Second Intifada are entitled to damages. ομοσπονδιακό δικαστήριο για την πρόσφατη επιβεβαίωση ότι τα αμερικανικά θύματα της παλαιστινιακής τρομοκρατίας κατά τη διάρκεια της λεγόμενης δεύτερης Ιντιφάντα έχουν δικαίωμα αποζημίωσης.


Magistrate Judge Theodore Katz of the US District Court for the Southern District of New York rejected a request to reduce the damages awarded to Leslye Knox and her six children. Δικαστής του δικαστή Θεόδωρος Katz Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τις χώρες της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης απέρριψε αίτημα για τη μείωση της αποζημίωσης που χορηγείται σε Leslye Knox και την έξι παιδιά. Knox's husband, Ahron Ellis, a Knox της συζύγου, Ahron Ellis, μια US ΗΠΑ citizen and a Black Hebrew Israelite, was murdered in a 2002 terrorist shooting while performing at a bar mitzvah in πολίτη και της Μαύρης Hebrew Israelite, δολοφονήθηκε σε 2002 κατά την εκτέλεση τρομοκρατικών γυρίσματα σε ένα μπαρ στο mitzvah Hadera Hadera , , Israel Ισραήλ . . The attack was carried out by Palestinian Authority policemen. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την Παλαιστινιακή Αρχή αστυνομικοί. The Al-Aqsa Martyrs Brigades, the armed wing of the Fatah movement, claimed responsibility. Το Al-Aqsa Ταξιαρχιών Μαρτύρων, η ένοπλη πτέρυγα της Fatah κυκλοφορία, ισχυρίστηκε ευθύνη.


Katz’s ruling affirms a September 2005 judgment by Judge Victor Marrero and upholds $192 million in damages for Mrs. Knox and her six children. Katz της αποφάσεως του Σεπτεμβρίου 2005 επιβεβαιώνει την απόφαση δικαστή Victor Marrero και υπερασπίζεται $ 192 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για την κα Knox και έξι παιδιά. Katz further ruled that the PLO and the Palestinian Authority must place $120 million in the court registry in order to secure the judgment for the victims. Katz αποφάνθηκε περαιτέρω ότι η ΟΑΠ και η Παλαιστινιακή Αρχή πρέπει να θέτει σε $ 120 εκατ. ευρώ του Πρωτοδικείου, προκειμένου να εξασφαλίσουν την απόφαση για τα θύματα.


Significantly, this is the first time that an American court has ruled that a terrorist organization must post security to ensure that victims will receive the judgment awarded to them. Χαρακτηριστικά, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα αμερικανικό δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι μια τρομοκρατική οργάνωση πρέπει μετά ασφάλειας να εξασφαλιστεί ότι τα θύματα θα λάβει την απόφαση που χορηγούνται σε αυτούς.

nasosgr είπε...

Απαντήσεις με νόημα: Γιατί να χαλάσω τη πιάτσα;

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΟΧΙ 7,5% Η ΔΙΑΦΟΡΑ Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΡΑΚΑ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Ανώνυμος είπε...

http://malakistan.blogspot.com/2009/04/85.html
Κυριακή, 12 Απρίλιος 2009
Γαμπρός ετών 85..με τις ευχές μας κ. Πεπονή, ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ!
..................................................................................................

Από πολιτικής πλευράς, η Αθηνά Καραμήτρου είναι αυτό που αποκαλείται «σκληρό ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα, ηγείτο επί χρόνια «αντάρτικου» συνδυασμού υπό τον τίτλο «Ψηφοδέλτιο Ενότητας», ο οποίος σάρωνε στις συνδικαλιστικές εκλογές κερδίζοντας ακόμη και την επίσημη ΠΑΣΚΕ που την ήλεγχαν οι «εκσυγχρονιστές». Στη Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα ήταν κοινό μυστικό ότι ανήκε στις εσωκομματικές επιρροές του πάλαι ποτέ ισχυρού συγκεντρωσιάρχη του ΠΑΣΟΚ και «ανδρεοπαπανδρεϊκού» Γιώργου Παναγιωτακόπουλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εκλογές του 2007 για τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας το ψηφοδέλτιο της «Ενότητας» κέρδισε 13 από τις 15 έδρες, η θεωρούμενη «σημιτική» ΠΑΣΚΕ Τραπεζών - Ασφαλιστικών υπό τον Γ. Συκαμιά μόνο δύο και ως εκ τούτου η κ. Καραμήτρου πήρε πανηγυρικά την προεδρία. Στην ομιλία της είχε αποσπάσει και τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των συνέδρων, όταν αναφέρθηκε «αφενός στη μεγάλη επιτυχία για την αποκατάσταση του προνομίου των εργατικών απαιτήσεων μετά την ψήφιση του Ν. 3557/07, αφετέρου σε δύο ζητήματα ουσίας για τους εργαζόμενους του κλάδου, τη διατήρηση της αυτονομίας του Επικουρικού Ταμείου και την υπογραφή μιας ενιαίας συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλον τον κλάδο.»
..................................................................................................

Ανώνυμος είπε...

Προσφέρουν σεξ για λίγη τροφή...
Οι περισσότερες γυναίκες δεν θα δέχονταν να προσφέρουν ερωτικές υπηρεσίες ως αντάλλαγμα για ένα κέρασμα, ωστόσο οι θηλυκοί χιμπατζήδες δεν βρίσκουν καθόλου προσβλητική αυτού του είδους τη συναλλαγή.

Γερμανοί ανθρωπολόγοι που παρατήρησαν τους χιμπατζήδες σε εθνικό πάρκο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Αφρική διαπίστωσαν ότι τα θηλυκά της ομάδας ζευγάρωναν συχνότερα με τα αρσενικά που μοιράζονταν μαζί τους το κυνήγι.

«Τα αποτελέσματά μας αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι οι άγριοι χιμπατζήδες ανταλλάσσουν το κρέας με το σεξ, και το κάνουν αυτό σε μακροπρόθεσμη βάση» δήλωσε στο Reuters η Κριστίνα Γκόμεζ του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Max Planck στη Λειψία.

Η τακτική αυτή ωφελεί και τα δύο φύλα, εκτιμά η ερευνητική ομάδα: «Τα αρσενικά που μοιράζονται το κρέας με τα θηλυκά διπλασίασαν τις επιτυχίες τους στο ζευγάρωμα, ενώ τα θηλυκά, που δυσκολεύονταν να αποκτήσουν κρέας μόνα τους, αύξησαν τη θερμιδική τους πρόσληψη χωρίς το ενεργειακό κόστος και το δυνητικό κίνδυνο τραυματισμού που συνδέεται με το κυνήγι».

Σημαντική είναι και η διαπίστωση ότι η συναλλαγή μεταξύ αρσενικών και θηλυκών δεν είναι περιστασιακή πρακτική, αλλά εφαρμόζεται σε σταθερή βάση: «Τα ευρήματά μας έρχονται να προστεθούν στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι χιμπατζήδες σκέφτονται για το παρελθόν και το μέλλον και οι σκέψεις αυτές επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους στο παρόν» εκτίμησε ο Κρίστοφ Μπόες, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Υπέθεσε μάλιστα ότι οι διαπιστώσεις της μελέτης θα μπορούσαν να ισχύουν και για τις πρωτόγονες κοινωνίες των ανθρώπων: «Τα ευρήματα αυτά θα έχουν αντίκτυπο όσον αφορά τις γνώσεις μας για τις σχέσεις ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες. Και παρόμοιες μελέτες θα αποσαφηνίσουν το κατά πόσο το άμεσο διατροφικό πλεονέκτημα για τις γυναίκες σε ανθρώπινες κοινωνίες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών θα μπορούσε να καθορίζει τη σχέση ανάμεσα στην αναπαραγωγική επιτυχία και την κυνηγετική ικανότητα» είπε.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLoS One.

http://www.arrenaradio.com/index.php/site/article/_xibatzides