Ειδήσεις

14 Απρ 2009

Μεγάλος μετασεισμός 4.8R «κούνησε» ακόμα και τη Ρώμη

Μήνυμα αναγνώστη

...
Οι Κινέζοι λένε ότι μία εικόνα είναι όσο 1.000 λέξεις. Στο χάρτη που παρουσιάζει σήμερα το greek-olympics.blogspot.com δείχνει ξεκάθαρα ότι πραγματικά υπάρχει κίνδυνος για τους Μεσογειακούς Αγώνες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στα τέλη Ιουνίου στην Ιταλία με κέντρο την Πεσκάρα.
........
Συνεχίζεται...
Δυστυχώς οι μέρες που πέρασαν από τη μεγάλη καταστροφή στη Άκουιλα με τους 300 νεκρούς δεν βοήθησαν ώστε να εκτονωθεί η σεισμική ακολουθία. Αντιθέτως οι μετασεισμοί ήταν και είναι ισχυροί. Μετά τα 5.8 ρίχτερ της προηγούμενης εβδομάδας ήρθε ακόμα ένας ισχυρός μετασεισμός σήμερα το πρωί στα 4.8 που έγινε αισθητός ακόμα και στη Ρώμη.

Τον κατάλαβαν στην Ιταλική πρωτεύουσα που απέχει διπλάσια απόσταση απ’ ότι η Πεσκάρα όπως φαίνεται και στον χάρτη όπου υπάρχει κλίμακα. Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι αν και το http://greek-olympics.blogspot.com/έχει αναφερθεί στον προβληματισμό που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής όχι απλά δεν έχουν κάνει τίποτα, αλλά στην τελευταία συνεδρίαση, μία ημέρα μετά το σεισμό, στις 7 Απριλίου, αποφάσισαν να στείλουν μεγάλη ομάδα με περίπου 600 αθλητές σε 29 αθλήματα.

Συνολικά στους Μεσογειακούς Αγώνες μετέχουν πάνω από 3.000 αθλητές από 23 χώρες και αν σε αυτούς προσθέσετε και τους περίπου 1.500 παράγοντες, συνοδούς και προπονητές, έχουμε έναν τεράστιο αριθμό που θα βρεθεί στην περιοχή, χωρίς ακόμα να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις ή διαβεβαιώσεις.

Και πως είναι δυνατόν να υπάρχουν διαβεβαιώσεις όταν τώρα ξεκινούν οι τεχνικοί έλεγχοι στην πόλη της Άκουιλα, έλεγχοι που θα γίνουν στις γύρω πόλεις και την Πεσκάρα. Οι Μεσογειακοί θα έχουν επίκεντρο την Πεσκάρα όμως πάνω από 10 πόλεις θα φιλοξενήσουν αγωνίσματα, ανάμεσά τους η Άκουιλα.

Ο αρχικός σχεδιασμός περιλάμβανε έναν όμιλο ποδοσφαίρου στην Άκουιλα, όμως το στάδιο τώρα είναι καταυλισμός αστέγων.

Από: http://greek-olympics.blogspot.com/2009/04/48r.html