Ειδήσεις

21 Μαΐ 2009

Οπερέτα αλά γερμανικά - «Ασθένησε» αιφνιδίως ο Μ. Χριστοφοράκος... στο Μόναχο

Ο κ. Μ. Χριστοφοράκος, αν και γνώριζε ότι θα έπρεπε να εμφανιστεί ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή, έφυγε για… ταξιδάκι στο Μόναχο. Οι συνήγοροι δύο από τους επτά συνολικά κατηγορουμένους δήλωσαν αποχή από το ΔΣΑ. Η πίεση απέδωσε καρπούς και έτσι οι κ.κ. Χ. Καραβέλας, Γ. Σκαρπέλης και Η. Γεωργίου πήραν προθεσμία για τις 29 Μαΐου. Αλλοι δύο δήλωσαν αδυναμία παράστασης, ενώ υποβλήθηκε και μήνυση σε βάρος του ανακριτή για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Τελικά, οι μόνοι που δέχτηκαν να απολογηθούν ήταν οι Π. Μαυρίδης και Αλ. Αθανασιάδης. Ο πρώτος οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ ο δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας 700.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Συγκεκριμένα, λίγη ώρα πριν από το ραντεβού του με τη Δικαιοσύνη ο κ. Χριστοφοράκος αιφνιδίασε ακόμα και τον ίδιο το δικηγόρο του Β. Δημακόπουλο, με την αποστολή ενός φαξ… εκ Μονάχου, με το οποίο τον ενημέρωνε ότι για λόγους υγείας δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να απολογηθεί. «Δεν αρνούμαι να απολογηθώ. Θα έρθω στην Ελλάδα και θα εμφανιστώ στον ανακριτή όταν μου το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας μου», αναφέρεται στο φαξ που έστειλε στο δικηγόρο του και διαβιβάστηκε στο δικαστικό λειτουργό.

Συνεχίζεται…


Η επόμενη κίνηση του ανακριτή, αν και του ζητήθηκε νέα προθεσμία, ήταν να εκδώσει σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης το οποίο ήδη ενεργοποιήθηκε μέσω της Ιντερπόλ. Δικαστικοί κύκλοι μιλούν για μεθοδευμένη ενέργεια του κ. Χριστοφοράκου, ο οποίος είναι Γερμανός υπήκοος και έχει τη δυνατότητα λόγω εκκρεμοτήτων που έχει στη συγκεκριμένη χώρα να δικαστεί εκεί και για τα αδικήματα που τον βαρύνουν στην Ελλάδα.Και αυτό γιατί μπορεί να συνεργαστεί με τις γερμανικές Αρχές και να «πέσει στα μαλακά».Υποστηρίζεται επίσης ότι μπορεί να επιλέξει να δικαστεί και στην Ελβετία, όπου για τα ίδια αδικήματα ενδέχεται να καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών, εξαγοράσιμων!

Περισσότερα: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=90659

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας το έχω ξαναγράψει δεν με ακούσατε . Πριν από κάθε κλήση για ανάκριση να γίνετε check up σε κάθε μία από αυτές τις φαγάνες για να μην επικαλούνται μετά λόγους υγείας. Πριν ξέρουν να τα ξεκοκαλίζουν μετά ΄΄ Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί πότε ο κώλος του πονεί ΄΄. Ψάξτε τους .