Ειδήσεις

11 Ιουν 2009

Καλοκαίρι 2009 στο "Θαλασσόκοσμο", το ενυδρείο της Κρήτης

Το Ενυδρείο στην Κρήτη, χώρος κατεξοχήν γνωριμίας με την θάλασσα, προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους διέξοδο στην δημιουργικότητα και τη φαντασία μέσω των δημιουργικών δραστηριοτήτων του. Ταυτόχρονα μια σειρά «δρώμενων» που θα λαμβάνουν χώρα καθημερινά στους χώρους του ενυδρείου υπόσχονται να προσφέρουν νέες, μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες του.
Αναλυτική παρουσίαση των «δρώμενων» στο Ενυδρείο ακολουθεί, ενώ για οποιαδήποτε απορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 'Cretaquarium - Θαλασσόκοσμος" στο τηλέφωνο 2810 337 888.
………
Συνεχίζεται…

Καλοκαίρι 2009 στο Θαλασσόκοσμο

1. Θαλασσοδημιουργίες (Θαλασσινό δημιουργικό εργαστήρι)Στις Θαλασσοδημιουργίες οι συμμετέχοντες μπορούν να πλάσουν με πηλό διάφορους θαλάσσιους οργανισμούς με τη βοήθεια συγκεκριμένων καλουπιών και έπειτα να χρωματίσουν τις δημιουργίες τους όσο ρεαλιστικά επιθυμούν. Μπορούν με ζωγραφιά, χειροτεχνία και πολύ φαντασία να δημιουργήσουν ένα δικό τους φανταστικό ζώο το οποίο θα πρέπει να εξοπλίσουν με τα κατάλληλα «εργαλεία» που θα το βοηθούν να επιβιώσει σε συγκεκριμένο περιβάλλον. Μπορούν επίσης να κατασκευάσουν μοναδικές θαλασσινές μάσκες και καπέλα ώστε να μεταμορφωθούν σε ένα θαλάσσιο οργανισμό ακόμα και να τον ζωντανέψουν υποδυόμενοι συγκεκριμένες κινήσεις ή συμπεριφορές του.


Ωράριο Λειτουργίας Εργαστηρίου


15 Ιουνίου – 11 Σεπτεμβρίου (καλοκαιρινούς μήνες)

Καθημερινά (Συμπεριλαμβανομένων Σαββατοκύριακων και αργιών )

10:00 – 12:00 & 16:00 – 19:00


2. Δεξαμενή αφής – Touch pool


Στην νέα ειδικά διαμορφωμένη δεξαμενή αφής (touch pool) μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρατηρήσουν και να ακουμπήσουν ασπόνδυλα θαλάσσια είδη, να αγγίξουν τις περίεργες δομές και προσαρμογές των σωμάτων τους και να πειραματιστούν με την αφή . Τους δίνεται έτσι η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ορισμένους από τους θαλάσσιους οργανισμούς του Ενυδρείου, αρκετούς των οποίων συναντούν το καλοκαίρι στις Ελληνικές Θάλασσες.


Ωράριο Λειτουργίας Δεξαμενής Αφής


Καθημερινά (Συμπεριλαμβανομένων Σαββατοκύριακων και αργιών )


11:00 – 14:00 & 15:00 – 18:00


3. «Βουτώντας στο Ενυδρείο»


Καθημερινά δύτες του Cretaquarium βουτούν στις μεγαλύτερες δεξαμενές του Ενυδρείου κυρίως για λόγους καθαρισμού και επιθεώρησης. Είναι μια ευκαιρία για τους επισκέπτες να τους παρατηρήσουν από κοντά, να δουν πως δουλεύουν υποβρυχίως και πως αντιδρούν οι θαλάσσιοι οργανισμοί στην παρουσία τους ειδικά όταν σε κάποιες περιπτώσεις τους προσφέρουν τροφή. Οι δύτες καταδύονται σε συγκεκριμένο ωράριο:


Ωράριο Καταδύσεων δυτών


Καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών) 13:00 – 14:00


Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οργανώνονται ειδικά θεάματα με δύτες σε συγκεκριμένες δεξαμενές. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810337888.

4. Θέαμα ταΐσματος θαλάσσιων οργανισμών


Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν καθημερινά τους θαλάσσιους οργανισμούς του Ενυδρείου σε μια από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές τους, την ώρα του φαγητού. Τα ζώα του Cretaquarium τρέφονται από προσωπικό του Ενυδρείου σε συγκεκριμένο ωράριο:

Ωράριο ταΐσματος οργανισμών

Καθημερινά (Συμπεριλαμβανομένων Σαββατοκύριακων και αργιών ) 12:00 – 13:00


5. Προβολές ταινιών – ντοκιμαντέρΣτην αίθουσα προβολών του Ενυδρείου προβάλλονται καθημερινά, και κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του ενυδρείου, ντοκιμαντέρ σχετικά με το θαλάσσιο οικοσύστημα. Εδώ επίσης μπορεί να παρακολουθήσει ο επισκέπτης μια πρωτοποριακή παραγωγή του Ενυδρείου, την ταινία «Ο Καραγκιόζης, η Γοργόνα και το μήνυμα της Γης», μια απόδοση με animation της παραδοσιακής τεχνοτροπίας του Θεάτρου Σκιών. Για το καθημερινό αναλυτικό πρόγραμμα προβολών μπορείτε οι επισκέπτες μπορούν να επικοινωνούν με την υποδοχή του Ενυδρείου στο τηλέφωνο 2810337888.