Ειδήσεις

16 Ιουν 2009

Από τον «στρατηγό άνεμο» του Βύρωνα Πολύδωρα στο "πέρα βρέχει" του Χρήστου Μαρκογιαννάκη

Το τριήμερο, από τις έξι το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις έξι το πρωί της Δευτέρας, εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 172 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 65 ήταν την Κυριακή. Ωστόσο το Πυροσβεστικό Σώμα, παρά τις προειδοποιήσεις συνδικαλιστών και άλλων φορέων, δεν έχει ακόμα στη διάθεσή του τα 16 πυροσβεστικά ελικόπτερα.


Την καθυστέρηση στη μίσθωση των ελικοπτέρων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε προχθεσινές δηλώσεις του την απέδωσε... στις βροχές και... στην μέριμνα της κυβέρνησης να διαφυλάξει τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Σε ερώτηση που του έκαναν οι δημοσιογράφοι την Κυριακή το μεσημέρι και ενώ τουλάχιστον 60 πυρκαγιές ήταν σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα, ο κ. Μαρκογιαννάκης άφησε έκπληκτους τους πάντες, λέγοντας ότι δεν μισθώσαμε ακόμα τα ελικόπτερα, επειδή μέχρι προχθές έβρεχε, για να μη σπαταλήσει τα χρήματα των πολιτών.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε:.....

Συνεχίζεται...

«Σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω σε διαθεσιμότητα όλα τα ελικόπτερα, τα οποία κοστίζουν κάθε μέρα το καθένα κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες και μέχρι σήμερα (Κυριακή) στη Βόρεια Ελλάδα έβρεχε, ενώ και στις άλλες περιοχές δεν υπάρχουν συνθήκες που να επιβάλλουν την ετοιμότητα όλων των ελικοπτέρων. Μετά την περίοδο των βροχών που προβλέπονται από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία θα μπουν όλα τα μέσα στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν σπαταλούνται άσκοπα πόροι σε βάρος του φορολογούμενου Έλληνα πολίτη».


Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=4118867