Ειδήσεις

27 Ιουν 2009

Η εφημερίδα του Βατικανού τιμά τον Μάικλ Τζάκσον

Η εφημερίδα του Βατικανού, η «Οσερβατόρε Ρομάνο», κάνει αναφορά στον Μάικλ Τζάκσον σημειώνοντας ότι "είναι πραγματικά ένας μύθος της ποπ μουσικής".
Στο κείμενο που τιτλοφορείται "Μα είναι πραγματικά νεκρός;" η εφημερίδα κατατάσσει τον Τζάκσον μαζί με τους μύθους της σύγχρονης μουσικής, όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ, η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζιμ Μόρισον, ο Τζίμι Χέντριξ και ο Τζον Λένον που "δεν πεθαίνουν ποτέ στη φαντασία των θαυμαστών τους".
……….
Συνεχίζεται…

Αναφερόμενη στις αισθητικές επεμβάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί ο τραγουδιστής η εφημερίδα τις χαρακτηρίζει "ατομικό και όχι φυλετικό επαναπροσδιορισμό" και εκτιμά ότι "ίσως ο Τζάκσον να μην ήθελε απλώς να γίνει λευκός αλλά να κόψει τους δεσμούς, ακόμη και τους καλλιτεχνικούς, που επιβάλλει το να ανήκεις σε μια φυλετική κοινότητα". "Μια ανθρώπινη πορεία δύσκολη, προφανώς οδυνηρή, που σημαδεύτηκε από σοβαρές αντιξοότητες και η οποία αντικατοπτρίζεται στην καλλιτεχνική πορεία του" προσθέτει η εφημερίδα που δεν παραλείπει να αναφερθεί στις δικαστικές περιπέτειες του Τζάκσον μετά τις κατηγορίες για παιδεραστία που του αποδόθηκαν. "Όμως καμία κατηγορία, οσοδήποτε σοβαρή ή επονείδιστη και αν είναι, δεν ήταν αρκετή για να σβήσει το μύθο του μεταξύ των εκατομμυρίων θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο", καταλήγει.


Από: ΑΠΕ