Ειδήσεις

2 Ιουν 2009

Συνέντευξη "βόμβα" του πρώην εισαγγελέα και επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Γιώργου Ζορμπά στον Αlpha 9,89

Κατήργησαν την Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος όταν ερευνούσα την υπόθεση Siemens πράγμα το οποίο δεν θεωρώ τυχαίο είπε ο Γιώργος Ζορμπάς ρίχνοντας ευθέως το γάντι της συγκάλυψης στην κυβέρνηση αλλά και σε χειρισμούς της δικαιοσύνης.
…….

Συνεχίζεται…

Ο κ. Ζορμπάς δεν απέφυγε να διορθώσει ακόμα και τον πρωθυπουργό για τη χρονική διάρκεια της έρευνας επισημαίνοντας ότι η διαδικασία είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί εξαιτίας της απομάκρυνσής του από την Αρχή καταπολέμησης βρώμικου χρήματος.
Έχω τη νομική άποψη ότι η υπόθεση Siemens θα έπρεπε να έχει πάει στη Βουλή και μόνο με βάση τα πρακτικά της δίκης του Μονάχου είπε ο κ. Ζορμπάς αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολιτικοί και δικαστικοί κύκλοι δε θέλουν να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποκαλυφθούν οι αποδέκτες των εκατομμυρίων ευρώ της μίζας.
Αναφερόμενος στην άρνηση του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών να παραδοθεί η δικογραφία στους δυο εναπομείναντες στην Ελλάδα κατηγορούμενους Σκαρπέλη και Γεωργίου, ο κ. Ζορμπάς είπε ότι η στάση του δικαστικού λειτουργού υποκρύπτει σκοπιμότητες καθώς είναι προφανές ότι δεν επιθυμεί να αποδεσμεύσει σημαντικού ενδιαφέροντος στοιχεία τα οποία περιέχονται στη δικογραφία και εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η στάση συνιστά προφανή λόγο ακυρότητας όλης της ανάκρισης.
Σχολιάζοντας τα χθεσινοβραδινά εντάλματα σύλληψης κατά της οικογένειας Καραβέλα ο κ. Ζορμπάς αναρωτήθηκε αν έχουν εκδοθεί παρόμοια εντάλματα για την οικογένεια Χριστοφοράκου.

Από: Alpha 98,9