Ειδήσεις

15 Μαΐ 2009

Η Νέα Δημοκρατία στο Facebook, στο Υoutube και στο Τwitter

Δελτίο Τύπου

........
Η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των Ευρωεκλογών, αξιοποιεί με δυναμικό τρόπο σύγχρονα και προσιτά εργαλεία επικοινωνίας.
Προχώρησε ήδη στη δημιουργία ειδικού Blog για τις Ευρωεκλογές: http://blog.nd.gr και συμμετέχει ενεργά σε Μέσα Κοινωνικής Διαδικτύωσης: www.nd.gr/facebook, www.nd.gr/twitter, www.youtube.com/NDwebtv, www.nd.gr/flickr.

Στην εποχή μας ο πολιτικός διάλογος διεξάγεται και στο Διαδίκτυο. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία ανοίγει τη συζήτηση με τον πολίτη για όλα τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δέκα ερωτήσεις – απαντήσεις για τη «Λέσχη Μπίλντερμπργκ»

1. Τι είναι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ;

Είναι ένα ετήσιο συνέδριο ισχυρών από τον χώρο της πολιτικής, των τραπεζών και των επιχειρήσεων. Διεξάγεται από το 1954, συνήθως στην Ευρώπη, σε διαφορετική χώρα κάθε χρόνο.
Μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια τα περίπου 130 μέλη της συνεδριάζουν στην Αμερική (στις ΗΠΑ ή στον Καναδά).
..........
Συνεχίζεται...

2. Τι κάνουν αυτοί οι ισχυροί;
Συζητούν για τρεις ημέρες τον χρόνο μόνοι τους, χωρίς δημοσιογράφους, κεκλεισμένων των θυρών. Συνευρίσκονται κοινωνικά, ανταλλάσσουν απόψεις, συμμετέχουν σε οργανωμένες συζητήσεις, συχνά αντιπαρατίθενται, πάντοτε όμως κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να διασφαλίζεται ο εμπιστευτικός χαρακτήρας των επαφών τους. Βασικό πλεονέκτημα είναι ο ανεπίσημος χαρακτήρας των συζητήσεων, αν και κρατούνται ανεπίσημα πρακτικά.
3. Ποιο είναι το θέμα εφέτος;
Η διεθνής οικονομική κρίση.
4. Γιατί ονομάζεται έτσι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ;
Από ένα ξενοδοχείο. Η Λέσχη πήρε την ονομασία της από το ξενοδοχείο Βilderberg, στο Οοστερμποϊκ της Ολλανδίας, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη της σύνοδος το 1954, με πρωτοβουλία του πρίγκιπα της χώρας Βερνάρδου. 5. Ποιος ήταν ο αρχικός στόχος της;
Η «ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ», ουσιαστικά στο όνομα του φιλελευθερισμού και στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου. Οι ιδρυτές της Λέσχης έκριναν ότι στη μεταπολεμική Ευρώπη φούντωναν ο αντιαμερικανισμός και ο κομμουνισμός.
6. Ποιος είναι ο σημερινός ρόλος της;
Μισόν αιώνα μετά, οι ετήσιες συναντήσεις της εξακολουθούν να συγκεντρώνουν την πολιτική, οικονομική και ακαδημαϊκή ελίτ των δύο πλευρών του Ατλαντικού. Ο κλειστός χαρακτήρας των όσων διαμείβονται σε αυτές εξάπτει τη φαντασία των επικριτών της σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι κατηγορούν το κλαμπ για μυστικοπάθεια και προώθηση του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης.
7. Τι λένε οι θεωρίες συνωμοσίας;
Ότι αυτές τις τρεις ημέρες τον χρόνο ανεβαίνουν και κατεβαίνουν κυβερνήσεις, ενισχύονται οι ευρωατλαντικές δομές, κλείνονται συμφωνίες δισεκατομμυρίων για μπίζνες και πολιτική επιρροή. Ο «ύποπτος» διεθνής ρόλος της Λέσχης αποτελεί προσφιλές θέμα των αρεσκομένων στη συνωμοσιολογία.
Έχει πολεμίους στους κόλπους τόσο της Αριστεράς (ως εκπρόσωπος του συντηρητικού κατεστημένου) όσο και της Εκκλησίας (ως εκπρόσωπος του... Εωσφόρου), ενώ είναι «κόκκινο πανί» για τα άκρα του πολιτικού φάσματος, συμπεριλαμβανομένων αριστεριστών, αναρχικών και ακροδεξιών.

8. Είναι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ένα εκλεκτικό κλαμπ;
Ασφαλώς.
9. Μυστικοπαθές;
Αρκετά. Οπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος των «Financial Τimes» Μάρτιν Γουλφ, ο οποίος έχει λάβει αρκετές φορές μέρος στις συναντήσεις «η μυστικότητα τηρείται ως προϋπόθεση για την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων».
10. Διαρροή στον Τύπο έχει γίνει ποτέ;
Ναι. Το 1999, όταν γιουγκοσλαβικές εφημερίδες ισχυρίσθηκαν ότι οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί είχαν αποφασιστεί σε συνάντηση της Λέσχης το περιοδικό των αστέγων (!...) του Λονδίνου είχε δημοσιεύσει πρακτικά της συνόδου, σύμφωνα με τα οποία πολλοί από τους συμμετέχοντες είχαν εκφράσει αμφιβολίες για τη νατοϊκή επέμβαση.


Διαβάστε και: Η «λέσχη των ισχυρών» στην ΑθήναΟι εκλεκτοί της Μπίλντερμπεργκ συζητούν για την οικονομική κρίση


Θεωρίες συνωμοσίας για τη Λέσχη των «Πεφωτισμένων»

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Με laptop θα ελέγχουν τα πολυτελή (κυρίως) ΙΧ

Φορο-μπλόκα στα ακριβά Ι.Χ. στήνει το υπουργείο Οικονομικών. Μεικτά συνεργεία της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), της Τροχαίας και των Τελωνείων θα σταματούν πολυτελή Ι.Χ. και θα προχωρούν σε «εφ΄ όλης της ύλης» φορολογικούς, τελωνειακούς και άλλους ελέγχους.
........
Συνεχίζεται...

Oι έλεγχοι, που θα γίνονται σε δρόμους, πάρκινγκ νυχτερινών κέντρων και εμπορικά κέντρα, θα αρχίζουν από την επιβεβαίωση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας και θα φθάνουν ακόμη και στο πόθεν έσχες του ιδιοκτήτη του Ι.Χ! Οι έλεγχοι θα γίνονται επί τόπου με ειδικούς φορητούς υπολογιστές οι οποίοι μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας θα είναι άμεσα διασυνδεδεμένοι με τα αρχεία οχημάτων των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών καθώς και με το δίκτυο taxis όπου είναι «φορτωμένα» όλα τα δεδομένα των φορολογουμένων (εισοδήματα κ.λπ.).

Οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει σε πιλοτική βάση και το αποτελέσματα, όπως τονίζουν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά, αφού έχουν εντοπισθεί Ι.Χ. που ανήκουν σε εταιρείες-σφραγίδες, πολυτελή Ι.Χ. που οδηγούνται από φορολογουμένους με ελάχιστα δηλωθέντα εισοδήματα, καθώς και αυτοκίνητα που δεν έχουν δηλωθεί κατά την απόκτησή τους, για την αποφυγή του πόθεν έσχες.

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το ειδικό σχέδιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τον έλεγχο των πολυτελών Ι.Χ., πρόκειται σύντομα, πιθανόν και εντός του Μαΐου, να συγκροτηθούν 18 ελεγκτικά συνεργεία, από τα οποία τα 12 θα δραστηριοποιηθούν στην Αττική και τα υπόλοιπα 6 στη Θεσσαλονίκη. Τα συνεργεία, τα οποία θα αποτελούνται από τελωνειακό υπάλληλο, εφοριακό-ελεγκτή της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων και τροχονόμο, θα είναι εφοδιασμένα με ειδικό φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω του οποίου θα πραγματοποιούνται σε άμεσο χρόνο επαληθεύσεις και επιβεβαιώσεις στοιχείων.

Τι θα αφορούν οι έλεγχοι

Το μπλόκο θα γίνεται κυρίως στα πολυτελή Ι.Χ. (π.χ. τύπου τζιπ κ.λπ.) και οι έλεγχοι θα αφορούν:

●Το πόθεν έσχες του κατόχου του Ι.Χ. Μέσω του λάπτοπ το οποίο θα είναι συνδεδεμένο ασύρματα (διά μέσου της κινητής τηλεφωνίας) με τα αρχεία οχημάτων των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών θα ελέγχεται αν η απόκτηση του αυτοκινήτου έχει δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του. Αν έχει δηλωθεί θα ελέγχεται αν τα εισοδήματα που έχει δηλώσει επαρκούν για την αγορά του συγκεκριμένου Ι.Χ. ή την εξυπηρέτηση του δανείου για την αγορά του. Στην περίπτωση που τα εισοδήματα που δηλώνει είναι πολύ χαμηλά θα ειδοποιείται άμεσα η Εφορία στην οποία ανήκει ο ιδιοκτήτης προκειμένου να ελεγχθεί φορολογικά για τα εισοδήματα των τελευταίων ετών.

●Πολυτελή Ι.Χ. που έχουν αποκτηθεί με χρονομεριστική μίσθωση (leasing) και ανή κουν σε εταιρείες με μηδενικό ή περιορισμένο αντικείμενο εργασιών. Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έχουν εντοπισθεί πολυτελή αυτοκίνητα που η μηνιαία δόση μίσθωσής τους μέσω leasing είναι 2.000 ευρώ και η εταιρεία από την οποία χρησιμοποιούνται παρουσιάζει συνεχώς ζημιές ή πραγματοποιεί ελάχιστο ετήσιο τζίρο ή ακόμη και μηδενικό (εταιρείες-σφραγίδες). Πρόκειται, όπως τονίζει, κυρίως για Ι.Χ. που αποκτήθηκαν με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να αποφευχθεί ο έλεγχος του πόθεν έσχες. Επίσης, θα επιβάλλεται φορολογική παράβαση και στην περίπτωση που το όχημα δεν οδηγείται από εκπρόσωπο της εταιρείας στην οποία ανήκει το Ι.Χ. αλλά σε συγγενικό πρόσωπο, όπως η σύζυγος ή τα παιδιά του «επιχειρηματία». Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα εκδίδεται άμεσα εντολή φορολογικού ελέγχου του κατόχου ή ιδιοκτήτη του Ι.Χ.

●Ι.Χ. με ξένες πινακίδες που οδηγούνται από φορολογουμένους με ελληνική φορολογική κατοικία. Στις περιπτώσεις αυτές ο τελωνειακός ελεγκτής θα προχωρά στην κατάσχεση του αυτοκινήτου και θα επιβάλει τα σημαντικά πρόστιμα που προβλέπει ο τελωνειακός κώδικας για μη καταβολή των προβλεπόμενων τελών ταξινόμησης.

●Τη γνησιότητα των στοιχείων και εγγράφων του Ι.Χ. Συγκεκριμένα, ο τροχονόμος θα ελέγχει αν η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του οχήματος είναι γνήσιες καθώς και αν ο αριθμός πλαισίου και κινητήρα του οχήματος συμφωνεί με τον αναγραφόμενο στην άδεια κυκλοφορίας. Να σημειωθεί ότι έχουν εντοπισθεί κυκλώματα που ρίχνουν στην αγορά κλεμμένα οχήματα με πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων τα οποία έχουν καταστραφεί σε συγκρούσεις. Η μόνη διαφορά του κλεμμένου το οποίο κυκλοφορεί με το κατεστραμμένο όχημα είναι ο αριθμός πλαισίου, ο οποίος σημειωτέον σε πολλές περιπτώσεις έχει παραποιηθεί για να ταιριάζει με τα στοιχεία που αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας.

●Τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. που κυκλοφορούν παράνομα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία τους για περιβαλλοντικούς λόγους. Στις περιπτώσεις αυτές θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.



●Την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του οχήματος. Αν δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη, θα αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, ενώ θα επιβάλλεται και τσουχτερό πρόστιμο.


●Την έκδοση της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία κάρτας καυσαερίων και του δελτίου ΚΤΕΟ του οχήματος.


Από: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4516888

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Το Βατοπέδι εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο για το σκάνδαλο

Τους τελευταίους μήνες έχει προκληθεί ένας πρωτοφανής θόρυβος, που σχετίζεται με την αξιοποίηση της περιουσίας της Μονής μας και ιδιαίτερα με την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας καθώς και με την εκμετάλλευση των οικονομικών πόρων που προέκυψαν από αυτήν.

Ο Ηγούμενος και όλη η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου εκφράζουμε την βαθειά θλίψη μας και ζητούμε ταπεινά συγγνώμη από το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, διότι χωρίς να το θέλουμε και απρόβλεπτα γίναμε αφορμή σκανδαλισμού του. Στο κείμενο που ακολουθεί παρατίθεται μία σειρά στοιχείων και γεγονότων που βοηθούν στην κατανόηση της υπόθεσης.
και

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Θα μετατρέψουν τις αποδείξεις σε… λαχεία!

Σύμφωνα με την πρόταση-εισήγηση, που έχει υποβληθεί στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, οι φορολογούμενοι που θα έχουν στην κατοχή τους αποδείξεις των οποίων τα δύο τελευταία ψηφία του κωδικού αριθμού θα είναι ίδια με τα δύο τελευταία ψηφία του Λαϊκού Λαχείου (κληρώνει κάθε εβδομάδα) προσκομίζοντάς τες στην Εφορία θα παίρνουν πίσω τα χρήματα που ψώνισαν!

Για παράδειγμα, αν ο κωδικός της απόδειξης αξίας 500 ευρώ λήγει σε 27 και τα δύο τελευταία ψηφία του Λαϊκού Λαχείου που θα κληρωθεί την εβδομάδα αυτή, λήγουν επίσης σε 27, τότε ο φορολογούμενος θα πάει με την απόδειξη στην Εφορία, όπου θα την επιδείξει και θα εισπράξει την αξία αυτής, 500 ευρώ. Με λίγα λόγια, οι φορολογούμενοι θα την κάνουν λαχείο!
Περισσότερα: Ελευθεροτυπία

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...