Ειδήσεις

21 Απρ 2008

GPS στους εργαζόμενους στη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών – Όλη η αλήθεια

Μήνυμα αναγνώστη

Θα έχετε πληροφορηθεί για τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων λόγω της επικείμενης χρήσης των συσκευών GPS (Δορυφορικού εντοπισμού θέσης) που στο εξής θα υποχρεούνται να φέρουν στο πέτο της στολής τους.

Μάθετε λοιπόν όλη την αλήθεια εκ των έσω:

Τα επιχειρήματα υπέρ του GPS από τη διοίκηση του Δήμου.

1. Είναι για την ασφάλεια σας
Μύθος!
Τα GPS δεν παρέχουν online πληροφορίες . Τα στοιχεία εισάγονται στον κεντρικό server και είναι πλέον επεξεργάσιμα όταν παραδοθούν οι συσκευές στα κεντρικά της υπηρεσίας, δηλαδή στο τέλος της βάρδιας. Άρα, το αν ζεις ή εάν πεθαίνεις θα το μάθουν εκ των υστέρων (όχι βέβαια ότι τους ενδιαφέρει, γιατί οι τραυματίες εν υπηρεσία είναι δεκάδες και ούτε που έχει ιδρώσει το αυτί τους)

2. Είναι απαραίτητο εξάρτημα το συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής συμβάντων
Μύθος!
Τα GPS σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εταιρείας, που έκανε και το σεμινάριο για τη χρήση όλου του συστήματος, έχουν απόκλιση από 15 έως και 50 μέτρα (15 στην καλύτερη περίπτωση και 50 σε δρόμους με ψηλά κτίρια, γιατί θα πρέπει να βλέπει μεγάλο μέρος του ουρανού προκειμένου να εντοπίζει τους 8 δορυφόρους που χρειάζεται.)
Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση του σημείου καταγραφής ενός συμβάντος. Θα πρέπει η οδός και ο αριθμός να εισαχθούν χειροκίνητα στο σύστημα (PDA). Η μόνη χρησιμότητα του είναι να δείχνει με τις παραπάνω αποκλίσεις τη θέση μας μέσα στο χάρτη και να μας παρακολουθεί βέβαια.

3. Είναι για να ελέγχουμε τους "λουφαδόρους"
Θα πρέπει να γνωρίζετε, και αυτό μπορεί να διαπιστωθεί πολύ εύκολα από τις ημερήσιες υπηρεσίες, ότι ανά 4-6 δημοτικούς αστυνομικούς υπάρχει στο δρόμο και ένας επόπτης που τους ελέγχει. Π.χ στην οδό Ερμού είναι συνήθως 6-8 δημοτικοί αστυνομικοί και 2 επόπτες.
Θέλουν να μας πουν ότι εάν θέλουν δεν μπορούν να κάνουν έλεγχο; Όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς από διοίκηση ξέρουν ότι έχει όλα τα όπλα για να κάνει τη δουλειά της απλά δεν θέλει για τους δικούς της λόγους.

4. Θα αφαιρεθεί από τη σύμβαση με την οποία θα λειτουργήσουν το εδάφιο το οποίο αναφέρεται στην παρακολούθηση του στίγματος των Δημοτικών Αστυνομικών.
Με δεδομένο ότι το GPS μπήκε για να καλύψει την παρακολούθηση των Δημοτικών Αστυνομικών, γιατί τώρα που αποσύρεται το εδάφιο δεν αποσύρεται και το GPS με το λογισμικό εντοπισμού του? Αφού είναι πλέον εντελώς άχρηστο στο σύστημα. Μένει γιατί μόλις σταματήσουν οι αντιδράσεις θα επανέλθει η παρακολούθηση, το σύστημα είναι έτοιμο θα λείπει απλά η εντολή ενεργοποίησης.

Οι λόγοι αντίδρασης των εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία

1. Η ακτινοβολία των συσκευών προκαλεί βλάβες στην υγεία. Ένας Δημοτικός Αστυνομικός θα μεταφέρει: 1 PDA που συνδέεται με Bluetooth με 2 συσκευές, 1 εκτυπωτή και 1 GPS. Επίσης 1 ασύρματο και θα πρέπει να έχει και το κινητό του τηλέφωνο ανοιχτό γιατί ο ασύρματος δεν πιάνει στα περισσότερα σημεία της πόλης.
Όλα αυτά σύμφωνα με τα λεγόμενα επιστήμονα του Δημόκριτου είναι εκτός ορίων τουλάχιστον 2 φορές. Φανταστείτε τη προκαλούν 7 ώρες την ημέρα και 310 περίπου ημέρες το χρόνο. ΚΑΡΚΙΝΟ !!! σε λίγα χρόνια.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί ζήτησαν να ελεγχθούν οι συσκευές από το Δημόκριτο όχι ατομικά όπως προτείνουν οι διοικούντες αλλά όλες μαζί όπως τις φέρει μαζί του ένας δημοτικός αστυνομικός στη βάρδια του. Αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει και καταλαβαίνετε το γιατί, 850.000 ευρώ !!! κόστισε το σύστημα, τι και εάν πεθάνουν αυτοί που το λειτουργούν.
Δεν είναι αντίθετοι στην τεχνολογία, άλλωστε είναι παιδιά της τεχνολογίας, από 25 έως 35 ετών το 80%. Ζητούν προστασία της υγείας τους.

2.. Η εισαγωγή της παρακολούθησης ως τρόπου ζωής και εργασίας.

Δεν είναι ‘’σκυλιά’’ να φέρουν κολάρο και λουρί, είναι άνθρωποι με προσωπικότητα που το ελληνικό κράτος με μια προκήρυξη θέσεων προσέλαβε να κάνουν μια συγκεκριμένη εργασία. Η λογική αυτή της παρακολούθησης οδηγεί σε σκοτεινούς ατραπούς και μόνο υπέρ της κοινωνίας των πολιτών δεν είναι. Με την ίδια λογική όλοι οι εργοδότες θα πρέπει να βάλουν GPS στους εργαζομένους τους και ο ένας να παρακολουθεί τον άλλο.

3. Οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Αστυνομία ζήτησαν το σύστημα να λειτουργήσει χωρίς το GPS (με την προϋπόθεση του ελέγχου ακτινοβολίας).

Είναι πλήρες και χωρίς αυτό με ενσωματωμένους χάρτες, δεν του λείπει τίποτα. Ο δήμος λέει ΟΧΙ και αυτό δεν μπορεί να το δικαιολογήσει.

Είναι εμφανές ότι θα επανέλθει η παρακολούθηση και δε θα μένει μόνο στη δημοτική αστυνομία. Σύντομα μεγάλες ομάδες πολιτών θα παρακολουθούνται γιατί έτσι διασφαλίζονται καλύτερα τα συμφέροντα άραγε ποιόν, αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί πρέπει να μεταμορφωθούν οι άνθρωποι σε αριθμούς και στατιστικές.
Φαίνεται ότι οι δυνάστες των σύγχρονων κοινωνιών δεν έχουν χορτάσει από την αφαίμαξη των πολιτών, θέλουν τώρα και τη ζωή τους, θέλουν σύγχρονους σκλάβους ή μήπως νομίζετε ότι δεν βαδίζουμε προς τα εκεί.
Εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία για την ορθότητα των γραφομένων, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Δημοτική Αστυνομία Αθηνών, Αρμοδίου 16, Βαρβάκειος Αγορά. Στο σωματείο (Κ. Μαγκλή) ή και στη διοίκηση γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται όσο και εάν θέλουν. (Αντιδήμαρχος, κύριος Παπαδάκης.)

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ ότι το gps αποσκοπεί στην παρακολούθηση των δημοτικών αστυνομικών.Αν μπεί σε αυτούς,τότε θα επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα και οχι μόνον.Είναι κάτι σαν προπομπός δηλαδή.Είναι ένα έκτρωμα που αντιμετωπίζει τον ανθρωπο σαν αντικείμενο.Πρέπει να μην ισχύσει.