Ειδήσεις

2 Μαΐ 2008

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος στη λίστα με τους 100 ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο

Τη λίστα με τους 100 ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου δημοσιεύει για πέμπτη χρονιά το περιοδικό «Time» έχοντας σε αυτήν προσωπικότητες όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος!
Η λίστα είναι χωρισμένη σε πέντε κατηγορίες: Ηγέτες και Επαναστάτες, Επιστήμονες και Στοχαστές, Καλλιτέχνες και Ψυχαγωγοί, Κατασκευαστές και Μεγιστάνες. Ο κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται στην πρώτη, μαζί με τους Δαλάι Λάμα, Βλαντιμίρ Πούτιν, Χου Ζιντάο, τους υποψηφίους Ομπάμα, Κλίντον και Μακ Κέιν, τον Αυστραλό πρωθυπουργό Κέβιν Ρουντ, για τον οποίο γράφει η Κέιτ Μπλάνσετ, αλλά και τον Τζορτζ Μπους που πέρυσι δεν βρισκόταν στη λίστα, αλλά φέτος κατάφερε να μπει.
.
Σύμφωνα με το περιοδικό "ο οικουμενικός πατριάρχης Κωνσταντινούπολης απολαμβάνει έναν ηχηρό ιστορικό τίτλο αλλά, αντίθετα από τον Πάπα, έχει λίγη εκτελεστική δύναμη στον κόσμο της ανατολικής ορθοδοξίας. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, εντούτοις, έχει μετατρέψει τη σχετική πολιτική αδυναμία του σε δύναμη, γεγονός που του επιτρέπει να έχει μια καθαρή και πνευματική ματιά ανεπηρέαστη από διαπραγματεύσεις και ισορροπίες δυνάμεων.
.