Ειδήσεις

2 Μαΐ 2008

Ταλαιπωρία για επιβάτες της Ολυμπιακής

Σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών έχουν προκαλέσει οι πιλότοι των ελικοφόρων της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, οι οποίοι δηλώνουν ασθένειες ή ψευδείς τεχνικές βλάβες, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην κοινή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν οι πιλότοι των Ολυμπιακών Αερογραμμών με τη διοίκηση της εταιρίας.
Συγκεκριμένα, η ΕΕΧΑ (Ένωση Επαγγελματιών Χειριστών Ελικοφόρων Αεροσκαφών) διαχώρισε τη θέση της από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογράψει η ΕΧΠΑ (Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας) και τη συνυπογράφει η ΟΣΠΑ, πριν από περίπου δύο εβδομάδες και με επιστολή της ζητάει νέες διαπραγματεύσεις με την εταιρία.
Μέχρι αργά σήμερα το απόγευμα έχουν καθηλωθεί στο έδαφος 9 αεροσκάφη και έχουν ματαιωθεί 18 πτήσεις. Οι πτήσεις που ματαιώθηκαν είναι από Αθήνα για Ηράκλειο, Κω, Νάξο, Ζάκυνθο, Μήλο, Πάρο Κάλυμνο και δύο προς Κάρπαθο.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, κύριο Κώστα Ήσυχο, το πρόβλημα το είχαν «προβλέψει» τα συνδικάτα και είχαν ενημερώσει τη διοίκηση των Ολυμπιακών αερογραμμών και το αρμόδιο υπουργείο για καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων αλλά αυτοί δε φρόντισαν να αναπληρώσουν το κενό. Μείον έξι, μας είπε χαρακτηριστικά, είναι τα αεροπλάνα φέτος. Πέρσι τέτοιν καιρό ήταν 42 και φέτος 36.
Σε ανακοίνωση της εταιρίας γίνεται λόγος για «εκβιαστική λογική» εκ μέρους της ΕΕΧΑ, ενόψει της θερινής περιόδου, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και επισημαίνεται ότι η ΕΕΧΑ είχε κληθεί και είχε πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
«Οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις που έρχονται ως αποτέλεσμα των μέτρων που ξεκίνησε σήμερα η ΕΕΧΑ, σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη για το επιβατικό κοινό συγκυρία καθώς οι πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών είναι πλήρεις εκδρομέων που επιστρέφουν από την εορταστική περίοδο του Πάσχα, σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν το έργο και την εικόνα της εταιρίας μας» προσθέτει η εταιρεία και ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό.