Ειδήσεις

29 Μαΐ 2008

Κύριε Κακλαμάνη γιατί μια άδεια κουλουριών κοστίζει ως και 20.000 ευρώ ετησίως; Γιατί αφήνετε να μας μεταπουλάνε τις θέσεις μας με υπέρογκα καπέλα;

Η Ένωση Συνεργαζομένων Σωματείων Μικροπωλητών Ελλάδος καταδικάζει τις ενέργειες του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη. ο οποίος δια στόματος του Γ. Γραμματέα του κ.Θεοδώρου δεσμεύτηκε δημόσια στο δελτίο Ειδήσεων του ΕΧΤRΑ3, ότι η λίστα που ζήτησε από τους μικροπωλητές ήταν τυπική. Παρόλα ταύτα προχώρησε σε υποβολή προστίμου της τάξεως των 1.000 ευρώ, προς κάθε συνάδελφο μικροπωλητή, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην κατάληψη στις 03 και 04 Μαΐου, στο πανηγύρι ενόψει της εορτής του Αγίου Θωμά, στην περιοχή Γουδί του 5ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων.

Αν στην Δημοκρατία του 2008, το δικαίωμα στην απεργία για την εργασία, πριμοδοτείται ετσιθελικά από κάποιους «καρεκλοκέντητους», με τέτοια αστρονομικά ποσά, ας μας απαντήσει επιτέλους κάποιος υπεύθυνος, με ποιο σκεπτικό, ο Δήμος της Αθήνας, δημοπρατεί τα μόνιμα πόστα, άσκησης υπαιθρίου εμπορίου, τα οποία ανήκουν σε εμάς και τα οποία γίνονται κτήμα των μεγάλων επιχειρηματιών- αρτοβιομήχανους ;
Γιατί δεν επεμβαίνει κάποιος εισαγγελέας, αφού το αρμόδιο υπουργείο εμπορίου, κωφά στις συνεχείς εκκλήσεις μας;

Ποιος αφήνει το Δήμο Αθηναίων να μεταφράζει τους νόμους του ελληνικού κράτους ανάλογα με τα συμφέροντα κάποιων υπαλλήλων του;

Για τους λόγους αυτούς και επειδή για εμάς οι κινήσεις ιδιαίτερα του δημάρχου Αθηναίων, μόνο σε προβληματισμό, μας οδηγούν, έχοντας έννομο συμφέρον και επιδιώκοντας την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, μέλη μας θα προχωρήσουν σε καταλήψεις των μόνιμων θέσεων άσκησης υπαιθρίου εμπορίου, για να γνωστοποιηθεί στον ελληνικό λαό, το δίκαιο αίτημά μας, για δικαίωμα στην εργασία, ενάντια σε αυτούς που μας θεωρούν, γαλακτοβιομηχανίες και μηχανορραφούνται πρόστιμα της τάξεως χιλιάδων ευρώ.

Κύριε Κακλαμάνη οι πολιτικοί άνδρες δεν κρύβονται και απαντάνε στις καταγγελίες των Συνδικαλιστών απαντήστε μας πως και για ποιους λόγους αφήνετε όλους τους περιθωριακούς - ΝΤΑΒΑΤΖΉΔΕΣ που λυμαίνονται των κλάδο μας, να μας μεταπουλάνε τις θέσεις εργασίας μας με υπέρογκα καπέλα; Γιατί μια άδεια κουλουριών κοστίζει ως και 20.000!!! ευρώ ετησίως;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι της ΕΣΣΜΕ γιατι διαμαρτύρεστε για τα πρόστιμα που σας επεβαλε ο κυριος Κακλαμανης? Ειχατε αδειοδοτηθει για να συμμετεχετε στο πανηγυρι του Αγιου Θωμα στο Γουδι? Οχι μονο αδειες δεν ειχατε αλλα παρακινησατε τους μικροπωλητες και κανατε παρανομη καταληψη και αφησατε χωρις μεροκαματο τις δεκαδες μικροπωλητες που ειχαν νομιμες αδειες.Πειτε μας ,κυριοι ''συνδικαλιστες'', απο ποτε οι καταληψεις γινονται επι πληρωμη ? γιατι στο επιμαχο πανηγυρι απαιτησατε και εισπραξατε απο τους καταληψιες αρκετες χιλιαδες ευρω . Πειτε μας επισης ποσες χιλιαδες ευρω τσεπωσατε με την ιδια τακτικη της καταληψης απο το πανηγυρι της πρωτομαγιας στην Νεα Φιλαδελφεια? Αν εσεις ειστε οι συνδικαλιστες αραγε ποιοι ειναι οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ?

Τελος κυριοι η υποκρισια αφηστε τον συνδικαλισμο -νταβατζηλικι και ανοιξτε τους παγκους σας να δουλεψετε. Ο μικροπωλητης δεν σας ανεχεται αλλο.

Ανώνυμος είπε...

H Ε.Σ.Σ.Μ.Ε.ως επίσημος Συνδικαλιστικός Φορέας και ξέρει και διεκδικεί για λογαριασμό όλων των μελών του.Και δυστυχώς για τους ανώνυμους-περιθωριακούς ούτε ένα πρόστιμο δεν επεβλήθη εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου Αθηναίων, συνηγορώντας με αυτό τον τρόπο στο δίκαιο της κατάληψής μας.
Όσο αναφορά τις εργασίες μας και πάγκους στήνουμε και συνεργαζόμαστε με το αρμόδιο υπουργείο για πάταξη των περιθωριακών του χώρου μας.
Τα δε ποσά που εισπράχτηκαν από την κατάληψη έγιναν μόνο κατόπιν απόφασης της Γ.Σ. του Συνδικάτου μας με την συνυπογραφή όλωντων συναδέλφων μας.
Τα δε χρήματα εδόθηκαν κατόπιν νομίμων παραστατικών για την ενοικίαση χημικών τουαλετών, για φύλαξη των εμπορευμάτων από εταιρεία SECURITY και τέλος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ του Τμήματος Προσόδων του Δήμου Αθηναίων.
Με τις ευλογίες των αρμόδιων υπουργείων και των υγιώς σκεπτόμενων συναδέλφων, ως εντεταλμένοι Συνδικαλιστές, θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας.
Συνδικαλιστικά και επώνυμα
ΨΥΚΟΣ ΑΘ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ε.Σ.Σ.Μ.Ε.

EΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΠΑΖΑΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 44 - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ T.K.13562

THΛ. 2108547918-919 FAX. 2108547920

www.mikropolites.gr



ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Κύριοι,



Με αφορμή την καταγγελία κάποιου στην ιστοσελίδα σας, με θέμα την κατάληψη εκ μέρους μας στο Πανηγύρι του Αγίου Θωμά στις 04 & 05 Μαΐου εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων σας αναφέρουμε για την καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών σας, ό,τι η κατάληψη έγινε από το σύνολο των συναδέλφων υπαιθρίων πωλητών, στέφτηκε με επιτυχία και η Οργάνωσή μας, προχώρησε σε έκτακτη εισφορά από όλα τα μέλη το δε ποσό που εισπράχτηκε, διαμερίστηκε για την πληρωμή των χημικών τουαλετών, την πληρωμή εταιρείας φύλαξης και κατάθεση υπολοίπου στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων υπέρ του Δήμου Αθηναίων.

Όσο αναφορά τον/την σχετικό ανεγκέφαλο/η που ανέφερε για αρπαχτές υπάρχουν προς ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού και διοικητικές πράξεις και υπογραφές όλων των συναδέλφων για έκτακτη εισφορά, για απόδοση των χρημάτων και για πληρωμή όλων όσων σας προανέφερα.

Όσο αναφορά το άλλο σκέλος (μη τοποθέτηση εμπορευμάτων)

είναι απίθανο να λένε ανεπάγγελτους όλους όσους έχουν πολλά Ζ(ζήτα) να αποδώσουν στην Δ.Ο.Υ. τους, και οι οποίοι είναι και νόμιμοι και συνεργάζονται με τα αρμόδια υπουργεία για επίλυση των προβλημάτων του χώρου μας.

Και επειδή δικαιωθήκαμε και από τον ίδιο το Δήμο Αθηναίων για την κατάληψή μας και αγωνιούμε για την επιβίωσή μας σε αυτόν τον δύσκολο χώρο, σας αναφέρουμε ό,τι ως εντεταλμένοι συνδικαλιστές θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, ενάντια σε αυτούς τους ανώνυμους-περιθωριακούς.



Φιλικά

Ψύκος Αθ. Δημήτριος

Γεν. Γραμματέας και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

Ε.Σ.Σ.Μ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

hi