Ειδήσεις

12 Ιουν 2008

Θύμα τροχαίου έπεσε αρκούδα στην Εγνατία οδό, στην προσπάθειά της να σώσει το μικρό της. Ο οδηγός του Ι.Χ. τραυματίσθηκε ελαφρά, αλλά το ζώο σοβαρά

Όπως έγινε γνωστό από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος», η αρκούδα μπήκε στο οδόστρωμα, στο τμήμα της Εγνατίας οδού με κατεύθυνση τα Γρεβενά, κοντά στο ρέμα Τρουμπέτα, έχοντας προηγουμένως σκαρφαλώσει το λυγισμένο φράχτη του αυτοκινητόδρομου, που είχε τοποθετηθεί για να αναχαιτίζει τα άγρια ζώα. Χτυπήθηκε, όμως, από διερχόμενο όχημα και τραυματίσθηκε σοβαρά στο κεφάλι και στο αριστερό τμήμα του σώματός της.
………..
Συνεχίζεται

Υπάλληλοι της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ειδοποίησαν τις δύο οργανώσεις, εκπρόσωποι των οποίων έσπευσαν στην περιοχή και διαπίστωσαν ότι η αρκούδα, στην προσπάθειά της να διασώσει το μικρό της, που είχε μείνει πίσω και αφού είχε χτυπηθεί ήδη μια φορά από το όχημα, δεν προσπάθησε να φύγει, αλλά συνέχισε την πορεία της προς το παιδί της, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ξανά από το ίδιο Ι.Χ., που επιχειρούσε να την αποφύγει με ελιγμούς. Ο προσανατολισμός του μικρού έδειξε ότι όδευε σε χωράφι με φρέσκο σιτάρι από την άλλη πλευρά του αυτοκινητοδρόμου, σε αναζήτηση τροφής. Αφού το πληγωμένο ζώο ναρκώθηκε από την κτηνίατρο της ομάδας της «Καλλιστώ», μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, στον Αετό της Φλώρινας, αλλά όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το μέλλον του ζώου είναι αβέβαιο, όπως και αυτό του μικρού, που μένει χωρίς τη μητέρα του».
Το περιστατικό αυτό, τονίζεται στην ανακοίνωση, αποδεικνύει «την έλλειψη κατάλληλων μέτρων ασφαλείας, προκειμένου οι μεγάλοι κλειστοί αυτοκινητόδρομοι, συμπεριλαμβανομένης της Εγνατίας οδού, να μην μετατραπέπονται σε θανατηφόρα τεχνητά εμπόδια για την άγρια πανίδα, αλλά και επικίνδυνες διαδρομές για τους ανυποψίαστους οδηγούς».«Η ακαταλληλότητα του φράχτη στο συγκεκριμένο τμήμα της Εγνατίας οδού «Κόμβος Πολύμυλου - Παναγιά», έχει επισημανθεί εδώ και 3 χρόνια με σχετικές αναφορές προς την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., τόσο γραπτά, όσο και προφορικά από τις δύο περιβαλλοντικές οργανώσεις, χωρίς όμως να έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα υπόψη», επισημαίνεται.Το ατύχημα είναι το τέταρτο, που σημειώνεται στο συγκεκριμένο της Εγνατίας οδού, σε διάστημα 10 μηνών.
FLASH.GR