Ειδήσεις

12 Ιουν 2008

Αγαπητοί bloggerς, το ερώτημα τι θα κάνατε στην θέση μου, είναι ρητορικό, αν και κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη

Μήνυμα αναγνώστη ......


Προς Bloggers και κάθε ενδιαφερόμενο...
……….
«Μια εικόνα χίλια ψέματα» ήταν ο τίτλος του άρθρου στον «Ιό» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» που δημοσιεύτηκε την 1η Ιουνίου 2008 και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.
Για όσους δεν το διάβασαν αναφερόταν σε μια συνέντευξή μου στην οποία κατέθεσα τις απόψεις μου, τις γνώσεις μου, και τις εμπειρίες μου, για την χρήση και την κατάχρηση της κρυφής κάμερας από τηλεοπτικές εκπομπές.
Επίσης, σχολιάσθηκε το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος των ρεπορτάζ στα κανάλια είναι από άγνοια η σκόπιμα, παραποιημένο, υπερβολικό, ανακριβές ή «στημένο».
………….
Συνεχίζεται

Δεν λείπουν δε και οι περιπτώσεις όπου ερασιτεχνικά ή σκηνοθετημένα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στη σελίδα του «YouTube» προβάλλονται στις ειδήσεις ως αποκλειστικά, βίντεο - ντοκουμέντα.
Για του λόγου το αληθές όλων των ανωτέρω, δημιουργήθηκε η ερασιτεχνική ιστοσελίδα http://www.adena.gr/, όπου υπάρχουν σύνδεσμοι προς το Youtube που παραπέμπουν σε σατυρικά, 8λεπτα βίντεο που αυταπόδεικτα επιβεβαιώνουν τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας. Οι συντάκτες της έγκριτης εφημερίδας κατέληξαν φυσικά στο «Μία εικόνα, χίλια ψέματα» αφού παρακολούθησαν το απίστευτο, εντυπωσιακό οπτικό υλικό.
Ένα μεγάλο μέρος των μη εμπορικών ιστοσελίδων ενημέρωσης δηλαδή, των blogs, αναδημοσίευσε και σχολίασε τις τελευταίες μέρες, τη συνέντευξη και τα βίντεο στο YouΤube.
Σε αντίθεση με τα κερδοσκοπικά μέσα ενημέρωσης του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου ο οποίος μέχρι σήμερα δεν αντιλήφθηκε τίποτα, ή δεν τόλμησε να ενημερώσει τη… μάζα για τα κακώς κείμενα και δρώμενα μέρους της Δημοσιογραφικής Συντεχνίας. Εξάλλου το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί τελευταία την Κοινή Γνώμη είναι ο «άδικος» θάνατος του ηθοποιού.
Μια από τις αποκαλύψεις αφορούσε το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ο οποίος ξεγελάσθηκε, και εκ μέρους του Δημοσιογραφικού Ιδρύματος Μπότση, «τίμησε «δημοσιογράφο μαϊμού», για «την πληρότητα και ευαισθησία των ανταποκρίσεών της στη μεγάλη πυρκαγιά της Ηλείας».
Στο YouTube με κωδική λέξη «Skopelitis14» και «Skopelitis15» ή «gerosgeros» αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ότι η «Τιμημένη» με ή άνευ συνεργασίας του σταθμού της, παραπλάνησε τηλεθεατές, Πυροσβεστική και συναδέλφους. Στη τηλεφωνική της ανταπόκριση ψευδώς και χάριν της τηλεθέασης επανειλημμένα ανέφερε ότι το χωριό Φρύξα της Ηλείας όπου βρισκόταν, κάηκε ολοσχερώς (όλα τα σπίτια, δεν έμεινε τίποτα όρθιο, εκτός από μια τσιμεντένια παιδική χαρά όπου υποτίθεται είχαν καταφύγει και κινδύνευαν γυναικόπαιδα).
Ψευδώς κατηγόρησε τις αρχές ότι δεν φρόντισαν να τους απομακρύνουν έγκαιρα. Όταν δε, τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα πλησίασαν, η Τιμημένη έδινε οδηγίες στου πιλότους, πού να κάνουν ρίψεις νερού.. Φυσικά το χωριό δεν κάηκε, ούτε τα Σούπερ Πούμα παρέλαβαν εγκλωβισμένους αλλά, δείτε το Βίντεο και κρίνετε μόνοι σας κατά πόσο άξιζε το Βραβείο του Ιδρύματος Μπότση.
Δυστυχώς, φοβάμαι ότι οι Ανεξάρτητες Αρχές, δεν διαθέτουν γρήγορη σύνδεση ίντερνετ για αυτό μέχρι στιγμής δεν αντέδρασαν.
Επίσης, δεν μπορώ να απευθυνθώ στην ΕΣΗΕΑ για να πάρει θέση και να κρίνει αντικειμενικά αν λέω υπερβολές, λόγω του ότι δεν είμαι μέλος. Το καταστατικό απαγορεύει να εγγράφονται μέλη που ξεπέρασαν το 39 έτος της ηλικίας. Έτσι ο σαρανταδυαχρονος τηλεαστέρας, παρουσιαστής και ο τηλεοπτικός σταθμός όπου αγορεύει, είναι οι μόνοι μέχρι στιγμής που κατακρίνουν τις απόψεις μου και τα σχόλια μου μέσω εξωδίκων, ως ψευδή συκοφαντικά και δυσφημιστικά. Υπαινίσσονται ότι η ευαισθησία μου είναι όψιμη, και τα κίνητρά μου ύποπτα. Καταφεύγουν δε σε αγωγές και μηνύσεις και ένας Θεός ξέρει σε τι άλλο, (χάρη στις ισχυρές διασυνδέσεις τους), αν δεν αποσύρω την ιστοσελίδα adena.gr.
Κύριοι Bloggers,
Αλήθεια, τι θα κάνατε στη θέση μου; Εσάς τα θεσμοθετημένα ΜΜΕ σας κατηγορούν ότι ανεξέλεγκτα ενημερώνετε τους πολίτες πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας, άσχετα βέβαια όταν τους συμφέρει δανείζονται τα άρθρα σας.
Εγώ επέλεξα επωνύμως (παρ΄ όλο που γνωρίζω και δύναμαι να το κάνω διαφορετικά) με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μου να εκφράσω τις απόψεις μου και ως δημοσιογράφος να δημοσιοποιήσω τα στοιχεία μου.
Ως πολίτης, μέσω ιστοσελίδας σατίρισα τηλεοπτικά δρώμενα. Το ίδιο κάνουν με αμοιβή, για τα ίδια πρόσωπα και καταστάσεις και πολύ πιο καυστικά, ο Θέμος, ο Θύμιος, ο Λάκης και ο Γιώργος, αλλά με αυτούς δεν έχουν μεγάλους τους σπερματαδένες για να κοντραριστούν.
Αγαπητοί bloggerς,
Το ερώτημα τι θα κάνατε στην θέση μου, είναι ρητορικό, αν και κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Το δύσκολο είναι αφενός να βρεις ικανό προσιτό και έντιμο δικηγόρο, που να μην υπήρξε προσκεκλημένος στους Τηλεδιώκτες σου, αφετέρου Εισαγγελέα που να μη φοβάται μήπως βρεθεί στην θέση του συναδέλφου του που παγιδεύτηκε τηλεοπτικά, με δόλωμα το σεξ.
Απαντώ λοιπόν ότι οι μομφές μου ΔΕΝ στρέφονται γενικά και αόριστα στα Κανάλια που πληρώνουν την νύφη και τα πρόστιμα (αν και έχουν μέρος της την ευθύνης για τις επιλογές των προσώπων) ,αλλά σε μερίδα τηλεσαγγελάτων & συνεργατών που ελαφρά την καρδία παραπληροφορούν. Αν λοιπόν οι κύριοι αυτοί δεν πιστεύουν ότι τα όσα κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ είναι η κορυφή του παγόβουνου, δεν έχουν παρά να με προκαλέσουν αν πιστεύουν ότι τα ασφαλιστικά μέτρα θα σταματήσουν το You Τube.
Επειδή όμως είμαι καλοπροαίρετος σας προτείνω τα εξής. Πριν 10 μέρες μέσω γνωστής εκπομπής κατηγορήθηκαν από το σαρανταδυάχρονο παρουσιαστή, ως κλέφτες οι 19 στους 20 βενζινοπώλες σε σύνολο 8500 επαγγελματιών. Στην ετυμηγορία αυτή
κατέληξε η Δημοσιογραφική έρευνα, που έγινε σε συνεργασία και υπό την εποπτεία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε δείγμα από 214 Βενζινάδικα.
Προσωπικά, με την λογική αλλά και λόγω πείρας ευθέως αμφιβάλω και αμφισβητώ όχι μόνον τους μαθηματικούς υπολογισμούς αλλά και στο κατά πόσο το Μετσόβιο Πολυτεχνείο συμμετείχε στην δειγματοληψία αφενός, αφετέρου για τον αριθμό (214) των βενζινάδικων που οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν. Η Ομοσπονδία των θυμάτων, την επόμενη της εκπομπής ζήτησε εγγράφως το αμoντάριστο υλικό το οποίο ο παρουσιαστής πάντα διατυμπανίζει ότι είναι στην διάθεση οποιουδήποτε. Φυσικά, μέχρι στιγμής η εκπομπή δεν έχει ανταποκριθεί, αλλά εάν το πράξει και επιβεβαιωθεί η έρευνα, δημόσια δεσμεύομαι να ζητήσω συγνώμη και να αφαιρέσω άμεσα όλο το διαδικτυακό υλικό.
……………………………..

Μετά Τιμής
Βασίλης Κουκορίνης

Skopelitis@hotmail.com

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Με το γραφικό σαματατζή ιο θα ασχολούμαστε;
Ποιος τους παίρνει πλέον στα σοβαρά αυτούς τους τύπους;

Ας έρθουν να ζήσουν εδώ και μετά να υποστηρίξουν αυτές τις φασιστικές παπάρες. Αλλά είπαμε "εργοληπτικές εφημερίδες", ενημέρωση "του Λούτσου".

Ανώνυμος είπε...

Ο ιος είναι το μετουσιωμένα σε ύλη παράδειγμα της θεωρίας του αυνανιστικού ιδεασμού.
Ενός ιδεασμού που πάντα έχει την ίδια κατάληξη, μια μαλακία. Μια γκράν μαλακία όμως, τουλάχιστον μεταπτυχιακού επιπέδου!

..way to go guys! Keep on jerking!!!