Ειδήσεις

18 Ιουν 2008

Τι είπε ο Μιχάλης Καρχιμάκης και "άναψε τα αίματα" σήμερα στη Βουλή - Γιατί ο Αλογοσκούφης έχει πολλούς λόγους να ανοίξει σαμπάνιες απόψε...

ΟΜΙΛΙΑ
Του Βουλευτή Λασιθίου και Μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη
Στην Συζήτηση της Βουλής για την «Κύρωση της Σύμβασης Πώλησης Μετοχών και της Συμφωνίας Μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom AG»
Κύριοι και κυρίες συνάδελφοι,
Στην προσπάθεια του κοινού νου να αντιληφθεί τους λόγους, για τους οποίους μία συντηρητική και δήθεν πατριωτική Κυβέρνηση, αποφασίζει να πουλήσει με τον πλέον ασύμφορο και αδιαφανή τρόπο, μια κορυφαία Ελληνική κερδοφόρα επιχείρηση εκτεινόμενη σε όλα τα Βαλκάνια, σε μία κρατική Γερμανική Εταιρεία πνιγμένη στα σκάνδαλα, δύο μόνο συλλογισμοί ευσταθούν:
Ή αυτή η Κυβέρνηση αποτελείται από αφελείς.
Ή αυτή η Κυβέρνηση αποτελείται από ικανότατους ιδιοτελείς ψεύτες, που παριστάνουν τους αφελείς, ενώ λυμαίνονται με πρωτοφανή ασυδοσία τον δημόσιο πλούτο, λειτουργώντας ως μεσάζοντες στο άδικο ξεπούλημα της πατρίδας μας.
Και θα μπορούσε πράγματι να ευσταθεί ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή αποτελείται από αφελείς, ΕΑΝ απλά κάποιοι εξυπνότεροι επιχειρηματίες και κάποιοι εξυπνότεροι Γερμανικοί κρατικοί λειτουργοί, είχαν κοροϊδέψει τα κακόμοιρα στελέχη της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Τα γεγονότα, όμως, άλλα δείχνουν:
……..
Συνεχίζεται

1. Ο μεν μεσάζοντας επιχειρηματίας, παρά την ανάμειξη του Ομίλου του σε αιτηθείσα κακουργηματική ποινική δίωξη, να καταλήξει να είναι ο βασικός, μέχρι σήμερα, κερδισμένος της συναλλαγής πώλησης του ΟΤΕ, κατά το σύστημα «η Ελλάδα πουλάει, αλλά η MIG εισπράττει».
2. Η δε Γερμανική Κρατική Εταιρεία να πανηγυρίζει την απόκτηση του δικού μας ΟΤΕ, αν βέβαια συνεχίσει να ονομάζεται ΟΤΕ, του κερδοφόρου ΟΤΕ, του ΟΤΕ που επεκτείνεται σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, του ΟΤΕ που θα ενισχύσει την οικονομική και αναπτυξιακή παρουσία των Γερμανών στην Ανατολική Ευρώπη, του ΟΤΕ που θα αντικαταστήσει το δίκτυο Ελλήνων συνεργατών του με γερμανικές επιχειρήσεις για να τονώσει την Γερμανική οικονομία, του ΟΤΕ που θα δώσει δουλειά σε νέους Γερμανούς επιστήμονες και στελέχη στη θέση των Ελλήνων, του ΟΤΕ που θα συνεχίσει να παράγει έρευνα και καινοτομία, αλλά πια με Γερμανική σφραγίδα και γερμανικό όφελος, του ΟΤΕ που θα αποτελεί εργαλείο εξωτερικής πολιτικής των Γερμανών στα Βαλκάνια, του ΟΤΕ που θα ορίζει το μέτρο του ανταγωνισμού και τις τιμές που θα πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής για τις τηλεπικοινωνίες, ώστε να αυξάνονται τα έσοδα του Γερμανικού Κρατικού Προϋπολογισμού!

Και όλα αυτά με το εξευτελιστικό υπερτίμημα των 141 εκ ευρώ, όσο δηλαδή θα εισέπραττε το Ελληνικό Δημόσιο αν κρατούσε τον ΟΤΕ λίγο ακόμα! Πράγματι με όλα αυτά τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα, θα μπορούσε εύλογα κάποιος να υποστηρίξει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση που, χωρίς να της περισσεύουν τέτοιες Ελληνικές εξωστρεφείς κερδοφόρες επιχειρήσεις, αποφάσισε να χαρίσει στη Γερμανική Οικονομία ένα τέτοιο διαμάντι, υπερέβη τα ελάχιστα όρια της αποδεκτής Κυβερνητικής νοημοσύνης παγκοσμίως.
Είναι μια συναλλαγή που αποφασίστηκε να γίνει εις βάρος του οικονομικού και αναπτυξιακού μέλλοντος της πατρίδας μας, για να κερδοσκοπήσουν «λίγοι»! Η κερδοσκοπία δεν ήταν περιφερειακό νοσηρό σύμπτωμα μιας δήθεν πολιτικής απόφασης ξεπουλήματος του ΟΤΕ.
Η πολιτική απόφαση ήταν το πρόσχημα και η κερδοσκοπία ο πραγματικός λόγος, που η Κυβέρνηση Καραμανλή αποφάσισε, με πρωτομάστορα τον Υπουργό Οικονομικών να «χαρίσει» μια κερδοφόρα, εξωστρεφή, ισχυρή και μεγάλη Ελληνική Επιχείρηση σε μια Γερμανική πνιγμένη στα σκάνδαλα κρατική εταιρεία.
Η ασύδοτη κερδοσκοπία ήταν το κίνητρο του ξεπουλήματος, αλλά και της άλωσης του Οργανισμού πριν το ξεπούλημα! Τι κάνει η Ελληνική Δικαιοσύνη που έχει στα χέρια της, εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια, την μηνυτήρια αναφορά βουλευτών, για την ασύμφορη και αδικαιολόγητη εξαγορά του ΓΕΡΜΑΝΟΥ από τον ΟΤΕ, ένα σκάνδαλο ενσωματωμένο μέσα στο σκάνδαλο της σημερινής πώλησης; Της πώλησης του ΟΤΕ που παρά τις συστηματικές προσπάθειες της Κυβέρνησης να τον απαξιώσει, για να έχει μια δικαιολογία για το ξεπούλημα, εξακολουθεί σήμερα να είναι κερδοφόρος, ένας ισχυρός Οργανισμός που ξεπουλήθηκε με πενιχρό αντίτιμο; Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του ΟΤΕ δικαιώνουν τις καταγγελίες της μηνυτήριας αναφοράς αυτής, αφού ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ εμφάνισε ζημίες το 2008 της τάξης του 1,3 εκ ευρώ έναντι κερδών 5,4 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2007. Αλλά και τα αποτελέσματα του 2007 ήδη αρκούν για να επιβεβαιώσουν ότι ήταν ασύμφορη η εξαγορά, αφού τα καθαρά κέρδη του ΓΕΡΜΑΝΟΥ μειώθηκαν σχεδόν στο μισό, από 24 εκ ευρώ το 2005 πριν την εξαγορά στα 14 εκ ευρώ το 2007!

Καταθέτω τα στοιχεία αυτά στα πρακτικά, στοιχεία για τα οποία η Κυβέρνησή σας καταβάλει τεράστιες προσπάθειες να αποσιωπηθούν και να μην αξιολογηθούν από τη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, πίσω από όλες αυτές τις περίπλοκες μεθοδεύσεις παραγωγής, ατιμωρησίας και συγκάλυψης σκανδάλων δεν κρύβεται καμία επιδημία πολιτικής βλακείας. Κρύβεται η ιδιοτελής επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος, η χρήση της εξουσίας για αποκλειστικά προσωπικό όφελος, η ασυδοσία, το ανεξέλεγκτο και η αλαζονεία προσώπων του πολιτικού βίου, που συγκροτούν μια παράταξη υπέρμαχο της διαφθοράς και που θα μείνουν στην ιστορία ως πολιτικοί πρωταθλητές της φαυλότητας.
Ανοίξτε, λοιπόν, τα αυτιά σας, κύριοι συνάδελφοι, Κυρίως εσείς, οι συνάδελφοι της συμπολίτευσης, που έρχεστε κάθε μέρα αντιμέτωποι με τη δυσαρέσκεια, την αίσθηση προδοσίας και την απόγνωση των ψηφοφόρων σας.
Εκτός από τον κύριο MIG, εκτός από «γαλάζια» στελέχη όπως ο κ. Βουρλούμης που η Κυβέρνησή σας όρισε να αμείβεται με πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως για να απαξιώνει και να ξεπουλά φθηνά το δημόσιο πλούτο, εκτός από όλους αυτούς που μηχανεύονται, στα πλαίσια του κλίματος ασυδοσίας και ατιμωρησίας που εγκαθιδρύσει η Κυβέρνηση Καραμανλή, τρόπους να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των Ελλήνων, υπάρχουν και άλλοι που σήμερα το βράδυ θα πίνουν στην υγεία του κοροΐδου.
Όχι μόνο του κοροΐδου Έλληνα πολίτη, Αλλά και των κοροΐδων συναδέλφων ομοϊδεατών τους που τρέχουν στις επαρχίες να διασώσουν την παράταξή τους.
Μιλάμε τον Υπουργό Οικονομικών, κυρίες και κύριοι. Που φαίνεται να έχει πολλούς λόγους να ανοίξει πολλές ακριβές σαμπάνιες απόψε και να πιει στην υγειά των κορόιδων. Γιατί η σύζυγος του Υπουργού Οικονομικών είναι αυτή που επισήμως ορίστηκε νόμιμος εκπρόσωπος της Jones Lang La Salle (ΤΖΟΝΣ ΛΑΝΓΚ ΛΑ ΣΑΛ) στην Ελλάδα.
Και ποια είναι αυτή η εταιρεία; Είναι η εταιρεία που διεθνώς έχει ανακοινώσει ότι διαχειρίζεται ως σύμβουλος το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσία της Deutsche Telekom! Στην οποία ακίνητη περιουσία από σήμερα το βράδυ θα έχει προστεθεί και ο έλεγχος της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ακίνητης περιουσίας του ΟΤΕ, που χαρίστηκε στους Γερμανούς, χωρίς ποτέ να αποτιμηθεί η αξία των ακινήτων του ΟΤΕ, και τη στιγμή που οι εκτιμήσεις μιλούν για αντικειμενική αξία μισού δις και εμπορική αξίας ενάμιση δις ευρώ!
Αυτήν την περιουσία από σήμερα το βράδυ μπορεί και να τη διαχειρίζεται ως σύμβουλος η ίδια η σύζυγος του Υπουργού Οικονομικών, που δεν ξέρουμε και ποτέ δεν θα μάθουμε τι ρόλο έπαιξε πραγματικά σε αυτήν την συμφωνία, μια συμφωνία της οποίας, όσο και αν το απέκρυψε η Κυβέρνηση, βασικό δέλεαρ για τους Γερμανούς, εκτός των άλλων ήταν και η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ακίνητη περιουσία του Ελληνικού ΟΤΕ! Το Ελληνικό Κράτος ζημιώνεται, χάνει τον έλεγχο του κερδοφόρου, στρατηγικά και αναπτυξιακά ανεκτίμητου ΟΤΕ.
Οι Έλληνες ζημιώνονται, χάνουν ένα σημαντικό πόλο ανάπτυξης, εγγύησης της ασφάλειας των εθνικών τηλεπικοινωνιών, αλλά και διαμόρφωσης των τιμών σε βασικές υπηρεσίες. ΟΜΩΣ η άμεση ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του αρχιτέκτονα του ξεπουλήματος του ΟΤΕ, από σήμερα το βράδυ, μπορεί να γιορτάζει για τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ με δυνατότητα να απολαύσει τεράστια οικονομικά ωφελήματα μετά τη συμφωνία αυτού του ξεπουλήματος. Σήμερα, αποκαλύπτεσθε και ο βασιλιάς, για να μην πω ο τσάρος, στέκεται γυμνός. Αποκαλύπτετε η Κυβέρνηση Καραμανλή. Αποκαλύπτεται πανηγυρικά η προσήλωσή σας στην αδιαφάνεια, την αυθαιρεσία, το δίκαιο του ισχυρού και την ασυδοσία εις βάρος των πολλών. Αυτή είναι η Κυβέρνησή σας.
Μια Κυβέρνηση που συνειδητά μεθοδεύει το αδιαφανές ξεπούλημα της περιουσίας του Έλληνα, για να αυξηθούν οι περιουσίες ολίγων εκλεκτών οικογενειών, όχι μόνο οικογενειών των ισχυρών που ελέγχουν την Κυβέρνησή σας, αλλά και οικογενειών μέσα στο ίδιο το Υπουργικό Συμβούλιο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλεος βρε παιδιά, μιλάμε για τον Καρχιμάκη!
Ο άνθρωπος ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟΣΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ που, και δίκιο να έχει, δεν τον πιστεύουν ούτε τα παιδιά του.
Οι τζάμπα μαγκιές και ο ντόρος χωρίς ουσία ανήκουν στη δεκαετία του 80, όπως και ο Καρχιμάκης.
Όσο υπάρχουν ψηφοφόροι που ψηφίζουν τέτοιους πολιτικούς δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της πολιτικής.

Unknown είπε...


ΕΚΤΑΚΤΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ:


Εκφωνητής Σταύρος Αλογοκοστόπουλος
1ον Ανακοινωθέν, εκ του Γενικού Εκποιητικού Στρατηγείου
19-6-2008, ώρα 00:30 π.μ.

"Εδώ, ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών.
Έκτακτον ανακοινωθέν:

Η Ελλάς, από της 1ης πρωϊνής σήμερον, ευρίσκεται εις εμπόλεμον κατάστασιν προς την ημετέραν περιουσίαν.
Μεταδίδομεν το πρώτον ανακοινωθέν του Ελληνικού Γενικού Στρατηγείου Εκποιήσεων.

Αι Γερμανικαί Οικονομικαί δυνάμεις προσβάλλουν από της 1ης πρωϊνής σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της ελληνοελληνικής περιουσίας και υποδομής.
Αι ημέτεραι δυνάμεις αυνανίζονται επί του πατρίου εδάφους".


ακολουθεί ο Εθνικός Ύπνος και το τραγούδι της ΝεοΔικαραΜίζας.

Με την χορηγία των LSA και LSE.
Lame School of Alcoholics
Losers School of Economics