Ειδήσεις

21 Σεπ 2008

Ήταν ένας Γολγοθάς για μένα να περπατάω μέρα νύχτα μες στο κρύο. Και με την ελπίδα ότι θα συναντήσω μια καλύτερη ζωή στην Ελλάδα. Έφτασα λοιπόν…

Ανθρώπινες ιστορίες έγιναν η αφορμή για να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Imagine your future» («Φαντάσου το μέλλον σου») από το Βρετανικό Συμβούλιο, όπου φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με οργανώσεις και φορείς της πόλης, μετατρέπουν τις διηγήσεις ατόμων από μειονοτικές ομάδες σε ταινίες μικρού μήκους.
Το πρόγραμμα στοχεύει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο μειονότητες και μετανάστες παρουσιάζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δίνοντας την ευκαιρία σε εκπροσώπους από αυτές τις κοινότητες να παρουσιάσουν τα όνειρα τους για το μέλλον χρησιμοποιώντας νέους τρόπους επικοινωνίας.
……
Συνεχίζεται…


Στο πλαίσιο του διεθνούς αυτού προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 9 χώρες της Νοτιο Ανατολικής Ευρώπης, νέοι άνθρωποι, μέλη μεταναστευτικών κοινοτήτων που ζούν στην Ελλάδα, παρακολουθούν μια σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων με στόχο τη δημιουργία των δικών τους ψηφιακών ιστοριών, οι οποίες θα προβληθούν μέσα από τα τοπικά και τα διεθνή ΜΜΕ.


Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ και την ΑΡΣΙΣ.


Περισσότερα: http://www.britishcouncil.org/gr/greece-society-living-together-imagine-your-future.htm

και

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=24820

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ταλαιπωρούνται για να ΄ρθουν, πιστεύοντας ότι θα ζήσουν στον παράδεισο και ζουν σε μια κόλαση,γιατί τέτοια έγινε η Ελλάδα ,για Έλληνες και αλλοδαπούς.