Ειδήσεις

7 Οκτ 2008

Μόνο 13 λεπτά την ημέρα θα πάρουν τα δύο εκατομμύρια φτωχών στην Ελλάδα από το Ταμείο για τη Φτώχεια

Μόνο 13 λεπτά την ημέρα θα πάρουν τα δύο εκατομμύρια φτωχών στην Ελλάδα από την "προίκα" των 100 εκ ευρώ του περίφημου ταμείου για τη φτώχεια, που προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2009.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι προσωπικές επιθέσεις δεν συνεισφέρουν στην εποικοδομητική σύνθεση, απλά ταμπουρώνουν τος αντιμαχόμενους στις αρχικές τους τοπoθετήσεις.
Ειδικά στα οικονομικά, στην Ελλάδα δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τί σημαίνει Παγκόσμια Οικονομική κρίση. πχ. το ΑΕΠ της Γερμανίας έπεσε 0,8% σε ένα μόνο μήνα, η Βρετανία περνάει τη χειρότερη οικονομική κρίση τα τελευταία 60 χρόνια και η Αμερική είναι κλάφτα χαράλαμπε.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, πρέπει να καταλαβαίνουμε πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας και γι'αυτό να σταματήσουμε να παραπονιόμαστε μονίμως, ΣΑΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ που δεν τους κάνουν όλα τα χατήρια οι γονείς τους, δείχνει ανωριμότητα.
Πετρελαιοπαραγωγός χώρα δεν είμαστε. Αφού χρειαζόμαστε το πετρέλαιο είναι λογικό να το πληρώνουμε ακριβότερα, όταν ο παραγωγός του ανεβάζει τις τιμές. ‘Οταν ανεβαίνει το πετρέλαιο ανεβαίνει το κόστος λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, άρα υποφέρουν οι τζίροι, οι κερδοφορίες και η απασχόληση. Αυτά είναι αξιώματα που τα μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές της ΑΣΟΕΕ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ είναι να μειώσεις τα έξοδά σου (περικοπές δημοσίων δαπανών), να αυξήσεις έσοδά σου (αύξηση φορολογική βάσης, όσο πιό δίκαια γίνεται) και να περιμένεις να περάσει η μπόρα. Οτιδήποτε άλλο θα είναι επιζήμιο για τη χώρα σου.