Ειδήσεις

6 Οκτ 2008

Δίκη για την υπόθεση Άλεξ – Η κατάθεση του πατριού, το σενάριο της «Μπαρμπούτας» και οι αντιφάσεις

Με την κατάθεση του Δημήτρη Σιαΐνη, πατριού του 11χρονου Άλεξ, ολοκληρώθηκε σήμερα, η ακροαματική διαδικασία στη δίκη των πέντε ανήλικων αγοριών, που κατηγορούνται για την εξαφάνιση του μικρού μαθητή στη Βέροια, το Φεβρουάριο του 2006.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης κατάθεσής του, στην κεκλεισμένων των θυρών αίθουσα του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Σιαΐνης φέρεται να εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι πέντε ανήλικοι κατηγορούμενοι διέπραξαν το έγκλημα για το οποίο κατηγορούνται, υιοθετώντας το σενάριο της «Μπαρμπούτας» και της μεταφοράς του άψυχου σώματος του 11χρονου αγοριού στο γνωστό ρέμα, που βρίσκεται στην πόλη της Βέροιας.
Φέρεται μάλιστα, να κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες που είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν την μεταφορά αυτή.
………….
Σύνεχίζεται…

Πάντως, όπως ανέφεραν συνήγοροι υπεράσπισης των ανήλικων κατηγορουμένων, ο συγκεκριμένος μάρτυρας υπέπεσε σε σειρά αντιφάσεων σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, αλλά και με την προ ημερών κατάθεση της συντρόφου του Νατέλας. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, υπάρχουν ανακολουθίες στα όσα κατέθεσε αναφορικά με τις τηλεφωνικές κλήσεις που είχε με τη Νατέλα κατά το επίμαχο διάστημα της εξαφάνισης του μικρού Άλεξ.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος του ανήλικου Ρουμάνου επανέφερε στο δικαστήριο το αίτημά του περί κλήτευσης ειδικού πραγματογνώμονα για το θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου της Νατέλας, που όπως είπε γινόταν για διάστημα δύο μηνών, μετά την εξαφάνιση του παιδιού της.
Στο μεταξύ, αίτημα να εξαιρεθούν από τη διαδικασία δύο αστυνομικοί που έχουν κληθεί να καταθέσουν αύριο ως μάρτυρες, υπέβαλλε προς το δικαστήριο ο συνήγορος των δύο Ελλήνων κατηγορούμενων. Επικαλούμενος άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ισχυρίστηκε ότι οι δύο συγκεκριμένοι αστυνομικοί της Βέροιας απαγορεύεται να εξεταστούν ως μάρτυρες, επειδή συμμετείχαν σε προανακριτικό στάδιο στις έρευνες για την υπόθεση.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, οπότε το δικαστήριο θα εξετάσει το παραπάνω αίτημα.


Επιπλέον, εκλήθη για κατάθεση η αδελφή του ανήλικου Αλβανού.


…….
Από: ΑΠΕ