Ειδήσεις

15 Οκτ 2008

Μια σκέψη για την επιστολή παραίτησης των εισαγγελέων και τη διόρθωση που έγινε στο κείμενο

Μήνυμα αναγνώστη
..
Σκεφθείτε λίγο και την εκδοχή, το κενό στην επιστολή παραίτησης των δύο Εισαγγελέων να οφείλεται στο ότι απλώς περίμεναν την τελική απόφαση αυτών που υπέδειξαν σ΄αυτούς την παραίτηση, όχι βέβαια ως τρόπο ανάδειξης του ανεξάρτητου δικαστικού τους φρονήματος αλλά ως τρόπο διαιώνισης της πολιτικής αναταραχής.
Και είναι γνωστό ποιοι επιθυμούν σφόδρα την διαιώνιση του ζητήματος Βατοπαιδίου. Αρκεί να δείτε ποιοι παίνεψαν τους δύο Εισαγγελείς για την πράξη τους.
Άλλωστε η έκφραση "προέκυψαν στοιχεία που σχετίζονται με την λειτουργία (sic) Υφυπουργών" δεν είναι τόσο δόκιμη για Εισαγγελείς Εφετών. Το Σύνταγμα (άρθρο 86 παρ.2α ομιλεί για "στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγουμένης παραγράφου".
Η προηγούμενη παράγραφος αναφέρεται ρητώς σε "ποινικά αδικήματα".
Μήπως λοιπόν άλλος, που είχε συμφέρον και πάντως δεν είναι εγκρατής νομικός, υπέδειξε την παραίτηση και υπαγόρευσε την επίδικη φράση της επιστολής παραίτησης, οι δε παραιτηθέντες απλώς ανέμεναν μέχρι τελευταίας στιγμής την απόφαση του περί του εύρους του κύκλου των προσώπων;
Αν δηλαδή, θα επρόκειτο μόνο για Υφυπουργούς ή και για Υπουργούς;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάει ο Γιωργάκης στη Βιβλιοθήκη και λέει:
- Δανείστηκα ένα βιβλίο την προηγούμενη βδομάδα, αλλά ήταν το πιο βαρετό βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ. Δεν είχε καθόλου υπόθεση, αλλά είχε υπερβολικά πολλούς χαρακτήρες.
- Ώστε εσείς λοιπόν κύριε μας πήρατε τον τηλεφωνικό κατάλογο!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, απαντά ο γιωργάκης.

-Αλλά που να δεις τον ψευτοθόδωρα που πήρε ολόκερη Βιστωνίδα και τον Κωστάκη που σου εξαφάνισε ολόκληρα ολυμπιακά ακίνητα! Κι εσύ μαλάκα ψάχνεις ακόμα τον κατάλογο...