Ειδήσεις

9 Ιαν 2009

Ο "Βενιαμίν" της νέας κυβέρνησης...

Μιχάλης Μπεκίρης
Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ
Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών

Είναι 37 χρονών.
Γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 1971 στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Θανασούλια και έχουν έναν γιο και μία κόρη. Ο πατέρας του είναι ο πρώην βουλευτής και υπουργός Βασίλης Μπεκίρης και μητέρα του η συμβολαιογράφος Δήμητρα Αποστολοπούλου.
Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στην πόλη της Πάτρας.
…….
Συνεχίζεται…

Τελείωσε το Πρότυπο Γυμνάσιο και το Κλασσικό Λύκειο Πατρών. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Γαλλία. Αμέσως μετά εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Στρατό Ξηράς. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και συνέχισε τη Δημοσιογραφική του πορεία σε μεγάλη Αθηναϊκή εφημερίδα. Συμμετείχε σε αποστολές στο εξωτερικό και είναι μέλος της διεθνούς οργάνωσης Young Leaders.


Μετά την εκλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας το 1997 επιλέχτηκε να στελεχώσει το επιτελείο του και ανέλαβε καθήκοντα στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν. Δ. και παράλληλα διετέλεσε μέλος στην Ομάδα Κοινοβουλευτικού Έργου στον τομέα Εξωτερικών της Ν. Δ. και διευθυντής σύνταξης του περιοδικού της Ν. Δ. «Νέα Δημοκρατικά».


Στις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000 κατήλθε υποψήφιος βουλευτής της Ν. Δ. στο νομό Αχαΐας και εξελέγη Α' αναπληρωματικός βουλευτής λαμβάνοντας σχεδόν 14.000 ψήφους. Μετά τις εκλογές τοποθετήθηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος στον ευαίσθητο τομέα Παιδείας της Ν. Δ. ενώ ταυτόχρονα έχει αναπτύξει συνεργασία με το Κέντρο Πολιτικής Επιμόρφωσης και Επικοινωνίας (Κ. Π. Ε. Ε.). Έχει εκπροσωπήσει το κόμμα της Ν. Δ. σε συμβούλια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο εξωτερικό και έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια ως μέλος αντιπροσωπείας της Ν. Δ..

Τον Μάιο του 2001 επισκέφθηκε τις Η.Π.Α. προσκεκλημένος της Αμερικανικής Κυβέρνησης και συμμετείχε σε συναντήσεις νέων Ελλήνων, Τούρκων και Αμερικανών νέων πολιτικών.

Εξελέγη Βουλευτής Αχαΐας της Ν. Δ. στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 με 19.097 σταυρούς και στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 εξελέγη πρώτος βουλευτής Αχαΐας με 33.642 ψήφους.

Σήμερα μετέχει ως μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Την περίοδο 2004-2007, μετείχε ως μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς και στον τομέα Τουρισμού της Ν.Δ.


Από τον Σεπτέμβρη του 2007, κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.


Την κοινοβουλευτική περίοδο 2004-2007, είχε εκλεγεί γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής.
Την 8η Ιανουαρίου 2009 ορκίστηκε Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Προσεγγίσεις για ένα καλύτερο αύριο» και «Οι Πρωθυπουργοί της Αχαΐας». Μιλάει και γράφει αγγλικά και γαλλικά .