Ειδήσεις

13 Απρ 2009

Και με δικαστική απόφαση οι 34 πλατείες και παιδικές χαρές που διεκδικούσε η μητρόπολη Φθιώτιδας ανήκουν στο λαό του Περιστερίου

Επιτέλους μετά από αρκετές αναβολές αλλά και μετά από 6ήμερη διακοπτόμενη διαδικασία, το δικαστήριο αθώωσε, σήμερα Μ. Δευτέρα, παμψηφεί τον πρώην Δήμαρχο κ. Δημητρακόπουλο και τον πρώην αντιδήμαρχο Περιστερίου.
……..

Συνεχίζεται…

Παρ’ όλες τις προσπάθειες της πολιτικής αγωγής οι συνήγοροι υπεράσπισης δεν άφησαν αναπάντητο κανένα ερώτημα αλλά κατέθεσαν και νέα στοιχεία που αποδεικνύουν το εξόφθαλμων, της προσπάθειας καταπάτησης των 34 πλατειών και παιδικών χαρών που διεκδικούσε ο ιερός ναός Ευαγγελισμός της Θεοτόκου (Μητρόπολη Φθιώτιδας).

Έτσι μετά από χρόνια αντιδικία η πρώτες δίκες κερδήθηκαν από τον Δήμο Περιστερίου, όμως υπάρχουν ακόμη δίκες που εκκρεμούν με κατηγορούμενους δημάρχους της περιοχής καθώς η διεκδικούμενη έκταση φτάνει τα 7500 στρέμματα, και καλύπτει, και τον οικιστικό ιστό της Πετρούπολης και του Περιστερίου.

Σημαντική εξέλιξη είναι και το ότι ο ιερός ναός έχασε και την αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του Δήμου Πετρούπολης και του Δημοσίου διεκδικώντας τα 1024 στρέμματα πάνω από την Πετρούπολη, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε, ότι ποτέ οι ενάγοντες δεν έκαναν χρήση , και δεν είχαν τη νομή και την κατοχή του εν λόγω χτήματος.

Μετά από αυτές τις αποφάσεις, φαίνεται ότι σιγά σιγά και με την αμερόληπτη δικαιοσύνη να επιτελεί στο έπακρον το έργο της, ότι θα δικαιωθούν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής που μιλούν για καταπατητές, και θα σταματήσουν να διεκδικούνται γη και ύδωρ από κάθε λογής ρασοφόρους καταπατητές σε όλη την Ελλαδική επικράτεια.


Από: http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2009/04/34.html