Ειδήσεις

2 Ιουν 2009

Προσλαμβάνεστε ως χαφιές - Κωδικός: «Μυστικός πελάτης»

Όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα χάρηκε. Στα 24 του, βρισκόταν στην ανεργία για αρκετό διάστημα και το ηθικό του ήταν καταρρακωμένο. Η πρόσκληση λοιπόν από μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των τεχνολογιών (και στην οποία είχε καταθέσει το βιογραφικό του) ήρθε την κατάλληλη στιγμή.
Γρήγορα όμως αναγκάστηκε να αλλάξει γνώμη. Η δουλειά που του επεφύλασσαν αποδεικνύει τα νέα ήθη που επικρατούν στον χώρο της εργασίας.

......
Συνεχίζεται...
Το πιστοποιεί και ο τίτλος της: «Μυστικός πελάτης», του είπαν, και όταν ζήτησε περισσότερες πληροφορίες τού εξήγησαν: Θα επισκεπτόταν υποκαταστήματα της εν λόγω επιχείρησης όπου θα εμφανιζόταν και θα συμπεριφερόταν σαν κανονικός πελάτης.

Η δική του δουλειά αφορούσε την "αξιολόγηση" των υπαλλήλων του καταστήματος, σύμφωνα με την "εξυπηρέτηση" που θα του παρείχαν. Και θα ολοκληρωνόταν με τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου, το οποίο θα παρέδιδε στους εργοδότες του, οι οποίοι με τη σειρά τους λαμβάνουν τα «κατάλληλα μέτρα» για τους εργαζόμενους που δεν πληρούν τα «κριτήρια», δηλαδή αυτούς που δεν λειτουργούν σύμφωνα με τα πρότυπα και τους κανόνες της επιχείρησης!

Ο 24χρονος Λαρισαίος παρότι είχε ανάγκη την εργασία στάθηκε στο ύψος του. Καθώς λοιπόν η συνείδησή του δεν του επέτρεπε, δεν δίστασε. «Εγώ μυστικός χαφιές δεν γίνομαι», σκέφτηκε. Όχι μόνο αρνήθηκε αλλά κατήγγειλε το περιστατικό και στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία».

Και όλα αυτά για 420 ευρώ.


Σημειώνει, μάλιστα, ότι εκείνο που πραγματικά τον εξόργισε είναι ότι η εκπρόσωπος της εταιρείας που του τηλεφώνησε, τον ενημέρωσε ότι αν αποδεχτεί τη θέση θα πρέπει να περάσει και μια ημέρα εκπαίδευσης στην Αθήνα. «Να εκπαιδευτώ δηλαδή για το πώς θα γίνω καλός χαφιές. Δεν χρειάστηκε καν να το σκεφτώ...», συμπλήρωσε.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνέλαβαν 10χρονο στην αίθουσα του σχολείου του και μετά τον άφησαν ελεύθερο γιατί δεν είχε σχέση με το… έγκλημα!

Κάποιος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε το 10χρονο να κλέβει μια τσάντα.
Οι αστυνομικοί πήγαν στο σχολείο του, στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης και τον συνέλαβαν την ώρα του μαθήματος, μέσα από την τάξη του.

Ο ανήλικος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την κλοπή και αφέθηκε ελεύθερος.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Εξελέγησαν ευρωβουλευτές και... τι σύμπτωση... το Σεπτέμβριο του 2007 την... έκαναν

1. Ο Αντώνης Σαμαράς αντικαταστάθηκε από τον Μαργαρίτη Σχοινά τον Σεπτέμβριο του 2007.
2. Ο Κωστής Χατζηδάκης αντικαταστάθηκε από τον Μανώλη Αγγέλακα τον Σεπτέμβριο του 2007.
3. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αντικαταστάθηκε από την Άννυ Ποδηματά τον Σεπτέμβριο του 2007.
4. Ο Πάνος Μπεγλίτης αντικαταστάθηκε από τον Κωνσταντίνο Μποτόπουλο τον Σεπτέμβριο του 2007.
5. Ο Νίκος Σηφουνάκης αντικαταστάθηκε από τη Μαριλένα Κοππά τον Σεπτέμβριο του 2007.
6. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Γεωργίου τον Σεπτέμβριο του 2007.
......
Από: el.wikipedia.org

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Σε αγωγή κατά της εφημερίδας «Αυριανή» προχωρά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή συκοφαντικό - όπως δηλώνει - άρθρο της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 2 Ιουνίου 2009

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυριανή", έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Παίρνοντας απευθείας "γραμμή" από τις χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, η εφημερίδα "Αυριανή", σήμερα, δημοσιεύει ένα απολύτως ψευδές και συκοφαντικό άρθρο, το οποίο αναφέρεται σε εμένα. Έχω ήδη κινήσει διαδικασίες για άμεση κατάθεση αγωγής κατά της εφημερίδας, με στόχο την προστασία του ονόματός μου από άθλιες συκοφαντικές επιθέσεις. Θα εξαντλήσω κάθε δικαίωμα που μου δίνει ο νόμος ενώπιον κάθε αρμόδιου δικαστηρίου. Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Πότε και γιατί καταργήθηκε η Αρχή για το ξέπλυμα του "μαύρου" χρήματος

Η κυβέρνηση έλεγε ότι την καταργεί για να εναρμονίσει τη σχετική νομοθεσία για την Αρχή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Στη θέση της συστήνεται επιτροπή με επικεφαλής εν ενεργεία δικαστικό, διαβάζαμε τον Ιούλιο του 2008, με την ονομασία "Επιτροπή Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας".
Επιτροπή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας".
Η αντιπολίτευση όμως αντιδρούσε και αναφερόταν σε προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης της Siemens.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου είχε πει ότι την προηγούμενη μέρα υπήρξε μια δημοσιοποίηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πρόθεσης του κ. Ζορμπά και της Αρχής για την καταπολέμηση του βρόμικου χρήματος, για να ανοίξουν λογαριασμοί του κ. Χριστοφοράκου, του κ. Μαυρίδη, σημαντικών προσώπων στο σκάνδαλο Siemens.
....
Διαβάστε και: Συνέντευξη "βόμβα" του πρώην εισαγγελέα και επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Γιώργου Ζορμπά στον Αlpha 9,89

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Συνέντευξη "βόμβα" του πρώην εισαγγελέα και επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Γιώργου Ζορμπά στον Αlpha 9,89

Κατήργησαν την Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος όταν ερευνούσα την υπόθεση Siemens πράγμα το οποίο δεν θεωρώ τυχαίο είπε ο Γιώργος Ζορμπάς ρίχνοντας ευθέως το γάντι της συγκάλυψης στην κυβέρνηση αλλά και σε χειρισμούς της δικαιοσύνης.
…….

Συνεχίζεται…

Ο κ. Ζορμπάς δεν απέφυγε να διορθώσει ακόμα και τον πρωθυπουργό για τη χρονική διάρκεια της έρευνας επισημαίνοντας ότι η διαδικασία είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί εξαιτίας της απομάκρυνσής του από την Αρχή καταπολέμησης βρώμικου χρήματος.
Έχω τη νομική άποψη ότι η υπόθεση Siemens θα έπρεπε να έχει πάει στη Βουλή και μόνο με βάση τα πρακτικά της δίκης του Μονάχου είπε ο κ. Ζορμπάς αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολιτικοί και δικαστικοί κύκλοι δε θέλουν να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποκαλυφθούν οι αποδέκτες των εκατομμυρίων ευρώ της μίζας.
Αναφερόμενος στην άρνηση του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών να παραδοθεί η δικογραφία στους δυο εναπομείναντες στην Ελλάδα κατηγορούμενους Σκαρπέλη και Γεωργίου, ο κ. Ζορμπάς είπε ότι η στάση του δικαστικού λειτουργού υποκρύπτει σκοπιμότητες καθώς είναι προφανές ότι δεν επιθυμεί να αποδεσμεύσει σημαντικού ενδιαφέροντος στοιχεία τα οποία περιέχονται στη δικογραφία και εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η στάση συνιστά προφανή λόγο ακυρότητας όλης της ανάκρισης.
Σχολιάζοντας τα χθεσινοβραδινά εντάλματα σύλληψης κατά της οικογένειας Καραβέλα ο κ. Ζορμπάς αναρωτήθηκε αν έχουν εκδοθεί παρόμοια εντάλματα για την οικογένεια Χριστοφοράκου.

Από: Alpha 98,9

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές της Marc για τον Alpha

Προηγούμενες δημοσκοπήσεις της Marc εδώ και εδώ.
......
Από: kafeneio-gr.blogspot.com

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Από Δευτέρα 8 Ιουνίου αλλάξτε το παλιό κλιματιστικό με επιδότηση

Από την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου θα λειτουργήσει ειδική ιστοσελίδα (www.allazoklima.gr) και τηλεφωνικό κέντρο (801-11-15300) για παροχή πληροφοριών προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.


Το πρόγραμμα απόσυρσης παλιών κλιματιστικών, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κ.Χατζηδάκης.
Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια έξι μηνών και θα επιδοτεί με 35 % την αγορά καινούργιου κλιματιστικού με ταυτόχρονη απόσυρση του παλιού. Θα υπάρχει όριο 500 ευρώ στο ύψος της επιδότησης ενώ κάθε καταναλωτής θα μπορεί να αποσύρει μέχρι δύο συσκευές μεγέθους 9.000 24.000 BTU. Βασική προϋπόθεση είναι η απόκτηση κλιματιστικού υψηλής ενεργειακής κλάσης (inverter A ή Β στις μεγάλες συσκευές).........

Συνεχίζεται...


Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 15 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα αποσυρθούν 50.000 με 60.000 κλιματιστικά. Αυτό σημαίνει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20 γιγαβατώρες σε ετήσια βάση και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20.000 τόνους το χρόνο.


Ο κ.Χατζηδάκης τόνισε πάντως ότι αν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ο προϋπολογισμός του προγράμματος μπορεί να αυξηθεί. Επίσης βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας ανάλογο πρόγραμμα για απόσυρση ψυγείων καθώς οι δύο συγκεκριμένες κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών (κλιματιστικά και ψυγεία) απορροφούν το 30 % της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.


Η διαδικασία για την απόσυρση των κλιματιστικών


Ο καταναλωτής θα πηγαίνει στο κατάστημα της επιλογής του και θα δηλώνει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, της παλιάς συσκευής και τον αριθμό λογαριασμού της ΔΕΗ προκειμένου να διασφαλίζεται ότι το κλιματιστικό βρίσκεται σε σπίτι και όχι σε επαγγελματικό κτίριο.


Θα πληρώνει τη συμμετοχή του στο κόστος της καινούργιας συσκευής (δηλαδή τη λιανική τιμή μείον 35 % με όριο έκπτωσης τα 500 ευρώ) και η επιχείρηση θα εισπράττει την επιδότηση μέσω της εταιρίας «Ανακύκλωση ΑΕ» που θα ανακυκλώνει τις παλιές συσκευές και θα διαχειρίζεται τις επιδοτήσεις.


Η μέση τιμή αγοράς ενός κλιματιστικού κυμαίνεται στα 800 ευρώ, που σημαίνει ότι ο μέσος όρος της επιδότησης θα κυμανθεί στα 280 ευρώ ανά συσκευή.


Το υπουργείο θα ανακοινώσει ενδεικτικές τιμές για τις συσκευές προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυξήσεων πριν την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος.


Το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό για όλους τους πολίτες, χωρίς εισοδηματικό όριο, και για όλα τα παλιά εν λειτουργία κλιματιστικά, ανεξαρτήτως ηλικίας.


Από την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου θα λειτουργήσει ειδική ιστοσελίδα (http://www.allazoklima.gr%20target=/) και τηλεφωνικό κέντρο (801-11-15300) για παροχή πληροφοριών προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.


Από την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται.


Πέρυσι πουλήθηκαν 500.000 κλιματιστικά, από τα οποία τα 150.000 ήταν τεχνολογίας inverter και τα υπόλοιπα συμβατικά. Από τα συμβατικά, το 80 % δεν ήταν ενεργειακής κλάσης Α, αλλά χαμηλότερης.


Συνολικά στη χώρα είναι εγκατεστημένα 7 εκατ. κλιματιστικά, από τα οποία τα μισά περίπου στον οικιακό τομέα, ενώ το μόνο το 1,5 εκατ. από αυτά είναι ενεργειακής κλάσης Α.



Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8777&pubid=3908929

Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...

Νυχτερινό παιδομάζωμα για τη Siemens - Συνέλαβαν την 22χρονη κόρη του Χρήστου Καράβελα

«Συλλάβετε τη σύζυγο και τις κόρες του Χρήστου Καραβέλα».
Αυτή την εντολή έδωσε ο ανακριτής στους αστυνομικούς της ασφάλειας που «ξαμολήθηκαν» για να τις ψάξουν.

Στην κίνηση αυτή που δεν έχει προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά προχώρησε ο ειδικός ανακριτής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί ότι μετά τη φυγή του Χρήστου Καραβέλα στο εξωτερικό θα τον ακολουθήσει και η οικογένειά του!
Η πρωτοφανής και ανήκουστη ενέργεια του κ. Ζαγοριανού, η οποία παραπέμπει σε άλλες εποχές, χαρακτηρίστηκε από νομικούς ότι κινείται στη λογική του εκβιασμού και της εκδίκησης, μετά το φιάσκο της απόδρασης στο εξωτερικό του Χρήστου Καραβέλα, που εξέθεσε ανεπανόρθωτα κυβέρνηση και δικαιοσύνη.
……..
Συνεχίζεται…

Κατά τις ίδιες πηγές, οι συλλήψεις των μελών της οικογένειας του κατηγορούμενου διατάχθηκαν για το αδίκημα της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) που αφορά το πολυτελές ακίνητο της Ουρουγουάης, που κατά τον δικαστικό λειτουργό αγοράστηκε από τα μέλη της οικογένειας του πρώην στελέχους της Siemens με χρήματα από τα μαύρα ταμεία.


Αργά το βράδυ, ενώ επέστρεφε στο σπίτι της στην Εκάλη με ταξί, συνελήφθη η 22χρονη κόρη του Χρήστου Καραβέλα, ο οποίος έχει ακόμα τρία παιδιά, έναν γιο 17 ετών και δύο κόρες μεγαλύτερες.


Η κοπέλα οδηγήθηκε κρατούμενη στην ασφάλεια, ενώ σήμερα το πρωί πρόκειται να μεταφερθεί στο γραφείο του κ. Ζαγοριανού για να της απαγγείλει κατηγορία και να απολογηθεί.
Ως «παραλογισμό που κινείται στη λογική των προεκλογικών εντυπώσεων», χαρακτήρισε την ενέργεια του ανακριτή ο συνήγορος του Χρήστου Καραβέλα, Γιάννης Μαρκουλάκος, ο οποίος τόνισε «δεν μπορεί να φυλακίζονται παιδιά 22 και 23 χρόνων, επειδή ο πατέρας τους αγόρασε το οποιοδήποτε σπίτι ή τους έδωσε χρήματα».


Έφοδος

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί δεν σταμάτησαν τις προσπάθειες και αναζητούσαν και τις άλλες δύο κόρες, αλλά και τη σύζυγο του κατηγορουμένου, ενώ αργά τη νύχτα αστυνομικοί συνοδευόμενοι από εισαγγελέα πραγματοποίησαν έφοδο και έρευνα στη βίλα τους στην Εκάλη.


Η απίστευτη ενέργεια του ανακριτή που εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τα... γυναικόπαιδα της οικογένειας Καραβέλα έρχεται τρεις μέρες μετά τις νυχτερινές συλλήψεις με... πιτζάμες στα σπίτια τους, των Γ. Σκαρπέλη και Η. Γεωργίου, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, ενώ λίγες ώρες πριν βρίσκονταν στο γραφείο του ανακριτή και τους είχε δώσει προθεσμία.


Σύμφωνα με νομικές πηγές, το αδίκημα της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων για το οποίο κατηγορούνται τα παιδιά του πρώην στελέχους της Siemens φέρεται να αφορά την αγορά του ακινήτου στην Ουρουγουάη που έγινε στο όνομά τους.



ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ


ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΘΑΣ ΚΑΡΑΒΕΛΑ
Κάντε κάτι, είναι απαράδεκτο αυτό




Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί περίμεναν την κόρη του Χρ. Καραβέλα έξω από το πατρικό σπίτι της στην Εκάλη και τη συνέλαβαν μόλις αποβιβάστηκε από το ταξί που τη μετέφερε εκεί.


Λίγο πριν από τις 10 δύο αστυνομικοί βρέθηκαν στην οδό Υακίνθων, έκαναν σήμα στον οδηγό του ταξί που επρόκειτο να σταματήσει στην οικία Καραβέλα και συνέλαβαν τη νεαρή.
Εντάλματα σύλληψης, όπως δήλωσε στο «Εθνος» η μητέρα της 22χρονης, Μάρθα Καραβέλα, έχουν εκδοθεί για όλα τα μέλη της οικογένειας.


«Συνέλαβαν το παιδί μέσα στο ταξί με την κατηγορία ότι ξεπλένει μαύρο χρήμα. Αν είναι δυνατόν. Είναι απαράδεκτο να μας φέρονται κατ' αυτόν τον τρόπο. Κάτι πρέπει να κάνετε κι εσείς οι δημοσιογράφοι. Δεν μπορώ να προστατέψω τα παιδιά μου. Τι τους φταίει η κόρη μου; Ενα παιδί είναι που δύο αστυνομικοί κραδαίνοντας ένα ένταλμα σύλληψης το συνέλαβαν σαν να επρόκειτο για τον μεγαλύτερο κακοποιό. Εχει χαθεί κάθε μέτρο και δεν ξέρω ποια θα είναι η συνέχεια», ξεσπά στο «Εθνος» η κ. Καραβέλα.


Στέλλα Κεμανετζή




Περισσότερα: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=3914742





Αν υπάρχει "Συνεχίζεται..." πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα...