Ειδήσεις

7 Απρ 2008

Αυτή τη φωτογραφία την έχετε δει κύριε Νίμιτς;

Μήνυμα αναγνώστη

Μια καλή φίλη της παλιοπαρέας η Χριστίνα μας έστειλε την ανωτέρω φωτογραφία, η οποία μου δίνει το έναυσμα να παραθέσω μερικά σχόλια και ιστορικά γεγονότα, αντικειμενικώς, δίχως ίχνος εθνικισμού.
Εξ άλλου, όποιοι παροικούμε στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο.
Κατά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα, τα γερμανικά στρατεύματα παρέλαυναν δια μέσου της Κηφισίας - Βασ. Σοφίας κατευθυνόμενα στο κέντρο της πόλης, στο Σύνταγμα. Παντού υπήρχε απέραντη ερημιά, οι δε άνθρωποι τους κοίταζαν μέσα από κλειστά παντζούρια, δίνοντας στους «Άριους» να καταλάβουν του τι επρόκειτο να ακολουθήσει, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΔΕΣ και άλλες αντάρτικες οργανώσεις.
Μετά την ανωτέρω φωτογραφία, είμαι σε θέση να το γνωρίζω, ακολούθησε φολκλορικό πανηγύρι, έστω και μιας μερίδας των
Σκοπιανών προς προϋπάντηση των «Άριων».
Εδώ όπως γνωρίζουμε όλοι, παρ’ ότι είχαμε μερίδα Ελλήνων που ενστερνίζετο τη φασιστική ιδεολογία, ΟΥΔΕΙΣ διανοήθηκε να προϋπαντήσει τους «Άριους».
Υπάρχουν κινηματογραφήσεις και φωτογραφίες της εποχής, κατά την είσοδο των Γερμανών όπου η ερημιά «έσπαγε κόκαλα». Βεβαίως, αργότερα είχαμε τους Γερμανοτσολιάδες, Ταγματαλήτες, Μπουραντάδες, ΕΕΕ και δεν συμμαζεύεται, οι «Εφιάλτες» κάθε Έθνους προβλέπονται και Διαλεκτικά και Ιστορικά, πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Όμως εδώ δεν έγινε καμία, έστω και μικρή εκδήλωση Ελλήνων, όπως στην ανωτέρω φωτογραφία και το πανηγύρι, που ακολούθησε.
Βεβαίως, οι μόνοι που ευμενώς υποδέχθηκαν τις δυνάμεις του Άξονα ήταν οι Αλβανοί της Βορειοδυτικής Ελλάδας οι λεγόμενοι
«Τσάμηδες» οι οποίοι, ενώ μέχρι τότε ζούσαν ειρηνικά με τις περιουσίες τους με τους άλλους Έλληνες, κάποιοι ηγετίσκοι τους
νόμισαν ότι ήταν η ευκαιρία να κυριαρχήσουν στον Ελληνικό χώρο.
Αυτοί που είπαν στο Μουσολίνι «Περάστε» και
από την πατρίδα τους εδέχθημεν την επίθεση των Ιταλικών δυνάμεων το 1940.
Οι ανωτέρω «Τσάμηδες» είναι υπεύθυνοι για τον
θάνατο πάρα πολλών Ελλήνων (Χριστιανών, άθεων και Ιουδαίων). Είχαν γίνει δε, οι κυριότεροι καταδότες και συνεργάτες των Γερμανών και Ιταλών μαζί με τους «δικούς» μας Αστέρες. Επειδή κατάγομαι από τα Γιάννενα και τη γυναίκα μου από την Θεσπρωτία, γνωρίζω προσωπικά δράματα εκτελεσθέντων οικογενειών από Αλβανο/Γερμανο/Ιταλικές δυνάμεις.
Μετά λοιπόν την κατάρρευση του Άξονα και αφού είδαν ότι επρόκειτο να πληρώσουν (αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε κανείς μας «όλα εδώ πληρώνονται») δεχόμενοι βεβαίως και Δικαίως
την πίεση των Ε.Ο.Ε.Α. Ε.Δ.Ε.Σ. (Ζέρβας) που κυριαρχούσε στην Βορειοδυτική Ελλάδα εγκατέλειψαν σπίτια και περιουσίες
γιατί είχαν «βρεγμένη τη φωλιά τους».
Ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών που μπορεί να έχει κανείς, έχοντας κατά νου τον δικό μας καταστροφικό Εμφύλιο, οι Δυνάμεις του Ε.Ο.Ε.Α Ε.Δ.Ε.Σ. ενήργησαν σωστά στην κατεύθυνση των Αλβανών και λάθος στην κατεύθυνση των δικών μας «Αστέρων» προδοτών.
Και ενώ ήμασταν από τους νικητές του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν γινόντουσαν συζητήσεις στην Γιουγκοσλαβία περί της ονομασίας των Ομόσπονδων Κρατιδίων 1947-1949 και ετέθη στο τραπέζι το όνομα «Ομόσπονδη Δημοκρατία της Μακεδονίας», οι δικές μας «κυβερνήσεις», βάζω μόνον εισαγωγικά, για να μην ανοίξω άλλες θλιβερές ιστορίες περί άλλων «Τύρβαζαν» αντί να αντιδράσουν και να βάλουν από τότε μια ονομασία Βόρεια ή Σλαβική Μακεδονία, έλεγαν στους Βρετανούς και Αμερικάνους στρατιωτικούς ακολούθους «Ιδού ο Στρατός σας» εννοώντας τον Ελληνικό Στρατό.
Η δε 3η Ολομέλεια του ΚΚΕ στο όνομα του Προλεταριακού Διεθνισμού, ανιδιοτελώς συζητούσε περί ενιαίας Μακεδονίας,
αναγνωρίζοντας βεβαίως αμέσως μετά το λάθος, διότι όπως η ίδια η ζωή απέδειξε, οι Σλαβοαλβανοί Μακεδόνες άλλα είχαν
κατά νου και όχι ανιδιοτελείς διεθνιστικές ευαισθησίες.
Αν διαβάσει κανείς το Σύνταγμα τους, που οι τότε ελληνικές «κυβερνήσεις» ήταν «αόμματες», τώρα ξέρετε γιατί βάζω τα εισαγωγικά, απλώς θα φρίξετε.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πω τα εξής:

Οι ανωτέρω δύο Βόρειοι ‘’Γείτονες’’…
Πρώτον, με τους Οθωμανούς Κατακτητές τα έκαναν «πλακάκια» μήπως πάρουν κανένα κομμάτι.
Δεύτερον, με τους Γερμανούς κατακτητές παρομοίως.
Τρίτον με τους Αμερικανούς Κοσμοκράτορες τα ίδια και χειρότερα.

Η Λαϊκή Θυμοσοφία λέει την εξής αλήθεια: «Τρίτη και φαρμακερή».
Διότι όταν οι «Προστάτες» εκλείψουν όπως και οι προηγούμενες αυτοκρατορίες (νομοτέλεια γάρ) και η Κίνα είναι «ακόμη πολύ μακριά και να δούμε», να δω πού θα πάνε να κρυφτούνε.

Παιδιά, έμαθα πως η Αλβανία θα μπει στο Βιβλίο Γκίνες διότι είναι η μόνη Χώρα στην υδρόγειο που ούτε ένας πολίτης δε διαμαρτυρήθηκε με την επίσκεψη Μπους και ότι ο «κύριος»
Μπους είπε πως η Αλβανία είναι η μόνη χώρα που θα ήθελε να ξαναεπισκεφθεί…
Το ρολόι δε, θα το φοράει κρεμασμένο στο λαιμό.

Γιάννης Στεφόπουλος