Ειδήσεις

7 Απρ 2008

Καταγγέλει κακοποίηση και ομαδικό βιασμό από αστυνομικούς - Διαψεύδει το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

Κατήγγειλε κακοποίηση και τον ομαδικό βιασμό της από αστυνομικούς του Τ.Α. Τρίπολης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή. Και μάλιστα, μέσα στο γραφείο του Διοικητή. Και υποστήριξε ότι εξετάστηκε από ιατροδικαστή ο οποίος πιστοποίησε τα λεγόμενά της.

Το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας με ανακοίνωση που δημοσίευσε πριν από λίγο, γράφει:

Ως προς τα καταγγελλόμενα ημεδαπής γυναίκας νεαρής ηλικίας τα οποία προεβλήθησαν σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, περί της συμμετοχής αστυνομικών του Τ.Α. Τριπόλεως σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος της, ανακοινώνονται τα εξής: 1. Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Στα πλαίσια της διερεύνησης, η καταγγέλλουσα επικαλέσθηκε σωματική βία σε βάρος της και για το λόγο αυτό απεστάλη προς ιατρική εξέταση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.
Το αποτέλεσμα της διάγνωσης ήταν αρνητικό ως προς την ύπαρξη σωματικών βλαβών. Μετά την εξέταση αυτή, η καταγγέλλουσα ισχυρίσθηκε ενώπιον του ιατροδικαστή ότι υπήρξε θύμα ομαδικού βιασμού από αστυνομικούς.
Ακολούθησε νέα εξέταση η οποία πιστοποίησε ότι δεν υπήρχαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης. 2. Σε βάρος της ανωτέρω και ημεδαπού συνεργού της είχε σχηματισθεί δικογραφία από το Τ.Α. Τρίπολης, στις 04-04-2008, για απάτη κατά συναυτουργία και αντιποίηση, κατόπιν υποβολής εγκλήσεως σε βάρος τους από δύο (2) ημεδαπούς κατοίκους Τριπόλεως (πατέρα και κόρη) τους οποίους παραπλάνησαν, δηλώνοντας ψευδώς ότι η εν λόγω ημεδαπή, φέρει την ιδιότητα της ιατροδικαστού και με εξαπάτηση αποκόμισαν χρηματικό όφελος βλάπτοντας την περιουσία της εγκαλούσας.