Ειδήσεις

8 Απρ 2008

Έφηβος πέθανε από επίθεση καρχαρία ενώ έκανε σέρφινγκ

Ένας 16χρονος που έκανε σέρφινγκ έχασε τη ζωή του όταν τους επιτέθηκε καρχαρίας στις βόρειες ακτές της Νέας Νότιας Ουαλίας και οι αρχές της περιοχής υποχρεώθηκαν να κλείσουν πολλές παραλίες.
Ο νεαρός έκανε σέρφινγκ μαζί με ένα φίλο του στην περιοχή Μπαλίνα όταν δέχτηκε την επίθεση του καρχαρία που τον δάγκωσε στο σώμα και στο πόδι.
Ο φίλος του ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας ότι είδε μια σκουρόχρωμη φιγούρα και κατόπιν το νερό γέμισε με αίμα. "Ένα από τα αγόρια είπε ότι ο φίλος του είχε πρόβλημα" είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης, Κρεγκ Ρόμπερτς. "Ήταν αναίσθητος και οι ναυαγοσώστες έπρεπε να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή αιμορραγία του. Δυστυχώς το αγόρι πέθανε", πρόσθεσε.
Ένας από τους ναυαγοσώστες της περιοχής, ο Στίβεν Λίχι, είπε ότι η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 8.30 το πρωί μετά από μια ημέρα σφοδρών βροχοπτώσεων, γεγονός που είχε μειώσει την ορατότητα. "Τα νερά ήταν βρόμικα και πάντοτε λέμε ότι τέτοιες συνθήκες δεν προσφέρονται για κολύμπι", τόνισε.
Οι παραλίες της περιοχής έκλεισαν για τους λουόμενους μετά την επίθεση όμως οι έρευνες για τον εντοπισμό του καρχαρία σταμάτησαν λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

Πηγή: ΑΠΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που αυτό στη φωτογραφία είναι φεγγαρόψαρο.
http://www.fishbase.org/identification/specieslist.cfm?famcode=450&areacode=

Unknown είπε...

ΩΧ!

Θα βγουν πάλι οι σπεσιαλίστες των δελτίων των 8, φανερά ικανοποιημένοι που επαληθεύτηκε το "ρηθέν υπ' αυτών", η διάγνωσή τους, ότι δηλαδή το σέρφινγκ στο... διαδίκτυο(!) είναι επικίνδυνο, ότι πρέπει να το αποφεύγουμε και να βλέπουμε περισσότερη τηλεόραση...

Ωχ! Ε, ρε, τι έχουμε να ακούσουμε πάλι...

Από την άλλη βέβαια, να δω τον ΧΧΧΧΧ με... αποκαλυπτικό μαγιό και ψαροτούφεκο στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ δελτίο κι ας πεθάνω!