Ειδήσεις

30 Απρ 2008

Θραύση κάνει παιχνίδι που σκοτώνεις!

H πολυαναμενόμενη τέταρτη συνέχεια του «Grand Theft Auto» είναι γεγονός. Ο Νίκο, κεντρικός χαρακτήρας, οδηγεί κάθε είδους όχημα που κινείται και πετά, έρχεται σε επαφή με άγνωστες γυναίκες, βρίσκεται αντιμέτωπος με εμπόρους ναρκωτικών. Ο μόνος τρόπος για να παραμείνει ζωντανός είναι να σκοτώσει αθώους και ένοχους. Λαθρομετανάστης από χώρα της ανατολικής Ευρώπης έφθασε στην πόλη της Ελευθερίας, πιστό αντίγραφο της Νέας Υόρκης. Το αμερικάνικο όνειρο που περίμενε να συναντήσει της εύκολης και πλούσιας ζωής γίνεται εφιάλτης στην πραγματικότητα. Το βιντεοπαιχνίδι προκαλεί έντονες αντιδράσεις αφού στηρίζεται στη βία και τη διαφθορά. Η Χίλαρι Κλίντον το χαρακτήρισε «σιωπηρή επιδημία», στην Αυστραλία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του, δικηγόροι μηνύσαν τους δημιουργούς υποστηρίζοντας ότι το βιντεοπαιχνίδι είναι υπεύθυνο για την αύξηση αυτοκτονιών στις εφηβικές ηλικίες. Οι λάτρεις του παιχνιδιού κάνουν λόγο για φοβερή πλοκή και γραφικά, δυνατό σενάριο, μοναδική αίσθηση ελευθερίας.
Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες ξεπέρασε τις 20 χιλιάδες πωλήσεις μόνο στη χώρα μας. Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρόκειται για ένα πολύ βίαιο παιχνίδι και μιλούν για «ψηφιακό υπόκοσμο».
.
Από www.alphatv.gr

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Ετοιμάζουμε ήδη ένα κείμενο με τίτλο "grand theft... φώτο" με αναφορές σε γνωστά στην Ελλάδα πολιτικά φαινόμενα.

Το αστείο με αυτή την γκρίζα διαφήμιση που έκαναν τα κανάλια στο "παιχνίδι", είναι το ότι υπάρχει μια λανθάνουσα υποκρισία του είδους "αυτό είναι οκ να συμβαίνει, αλλά να μην φαίνεται κιόλας".

Εγώ θα πρότεινα στα δελτία ειδήσεων με τα επιτελεία επιτελών του επιτελείου των επιτελικών στο επιτελείο κόπανων σύνταξης που τρέχουν σα τρελοί να προλάβουν, και οι οποίοι έσπευσαν να καταδικάσουν αυτό που δεν γνωρίζουν ούτε καταλαβαίνουν αλλά ούτε ποτέ θα μπορέσουν, να διαβάσουν το κουτί!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!
Το γράφει γαμώτο! 17+!!!

Στους γονείς να πούμε ότι όταν αγοράζουμε ένα παιχνίδι ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ τι γράφει στη συσκευασία. Την πρώτη και άμεση ευθύνη την έχουμε ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ, μετά οι κατασκευαστές.

Σε άλλες χώρες υπάρχει όχι μόνο σχετική (και αυστηρά τηρούμενη) νομοθεσία για την σήμανση των προϊόντων, αλλά και ένας κώδικας ηθικής με "ποινή" της άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε εσάς, αλλά έλεος με την ασχετίλα των δελτίων! Εντάξει, δεν προλαβαίνουν, αλλά έλεος. Εμείς παρακολουθήσαμε τη "σχετική" (χαχαχα) αναφορά για τους φοβερούς κοινωνικούς κινδύνους "που εγκυμονούνται", χθες στο κεντρικό του Σκάι...