Ειδήσεις

8 Μαΐ 2008

Πρόστιμο ανέγερσης 1.287,95 ευρώ για κήπο στην ταράτσα τη στιγμή που ο δήμαρχος Αθηναίων καλεί τους πολίτες να... πρασινίσουν τις ταράτσες τους

Να πρασινίσουν τις ταράτσες, τα μπαλκόνια και τους ακάλυπτους χώρους, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης από τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Και μάλιστα, σκοπεύει να θεσπίσει και βραβεία για τον καλύτερο κήπο.
Από την άλλη, όταν ο κύριος Γιάννης Αυγερινός αποφάσισε να μετατρέψει σε κήπο την ταράτσα του, βρέθηκε αντιμέτωπος με την Πολεοδομία και αυτήν τη στιγμή σύμφωνα με έγγραφό της χαρακτηρίζεται αυθαίρετη και κατεδαφιστέα η φυτοτεχνική κατασκευή του καθώς και μια ξύλινη πέργκολα ως και του επιβάλλεται πρόστιμο ανέγερσης 1.287,95 ευρώ και πρόστιμο διατήρησης 643,98 ευρώ ετησίως.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και αν υπήρχε λόγος που ο κύριος Αυγερινός έφαγε πρόστιμο; Είχε πάρει άδεια για αυτά που έκανε; Δεν θα μου άρεσε να κατηγορούμε άδικα την πολεοδομία όταν επιτέλους πάει να κάνει σωστά τη δουλειά της. Με αυτή την ιστορία τώρα βρήκε ευκαιρία ο κάθε άσχετος να κάνει ότι του κατέβει στις ταράτσες. Είμαι παρολίγον παθών από έναν τέτοιο που αν δεν τον παίρναμε χαμπάρι θα μούλιαζε όλη την πολυκατοικία. Οι ταρατσόκηποι είναι πάρα πολύ ωραία ιδέα αρκεί να γίνονται οι απαραίτητες μελέτες, να συμβουλεύεται κανείς τους ειδικούς. Όπως ξέρουμε βέβαια οι ελληνάρες πάσχουμε λίγο σε αυτόν τον τομέα, γι αυτό σας λέω

Ανώνυμος είπε...

Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα και έχω παρακολουθήσει το σχετικό δημοσίευμα (στο Παρόν), φυσικα και είχε πάρει άδεια ο πολίτης αυτός, και μάλιστα η πράσινη ταράτσα έγινε από αναγνωρισμένη εταιρία (egreen) μετά από μελέτες και σύμφωνα με τις υποδείξεις τις Πολεοδομίας. Για αυτό το θέμα έλαβε ευρεία δημοσιότητα. Επειδή η Πολεοδομία "πιέστηκε" από κάποιον άλλο πολίτη ή συμφέροντα.