Ειδήσεις

8 Μαΐ 2008

Το Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ για τις εταιρείες στις οποίες διακινήθηκε το ύποπτο ηλιέλαιο

Αθήνα 7 Μαΐου 2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με την ύπαρξη ορυκτελαίων σε ηλιέλαιο προερχόμενο από την Ουκρανία Ο Ε.Φ.Ε.Τ. άμεσα , ήτοι σήμερα 7 Μαΐου 2008 , ξεκίνησε τον έλεγχο στις εταιρείες «ΜΑΝΟΣ Α.Ε.» και «ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.», για τις οποίες μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, υπήρχε η πληροφόρηση ότι είχε γίνει διακίνηση ηλιελαίου, που περιείχε ορυκτέλαιο.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων μέχρι στιγμής έδειξαν τα παρακάτω: Σύμφωνα με την Περιφερειακή Δ/νση Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, που αφορούσαν τον έλεγχο της επιχείρησης «ΜΑΝΟΣ Α.Ε.» στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της στο Βόλο, από τον αρχικό έλεγχο των παραστατικών προέκυψε ότι διακινήθηκαν 1182tn από τους οποίους 1058tn ραφιναρίστηκαν και διατέθηκαν στις κατωτέρω επιχειρήσεις:

ΕΛΤΡΟ Α.Ε., ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΟΣΠΡΕΧ Α.Ε., ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΤΑΚΑΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ, ΑΧΑΡΝΑΙ
ΙΩΑΝ. ΚΩΣΤΑΚΗΣ Α.Ε., ΛΑΡΙΣΑ
ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ, ΣΠΑΤΑ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΡΑΨΑΣ & ΣΙΑ Ε.Π.Ε., ΑΘΗΝΑ
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Π. ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η. ΚΟΚΟΛΙΝΑΚΗΣ Α.Ε., ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΥΠ ΑΒΕΕ, ΛΑΖΟΧΩΡΙ ΒΕΡΟΙΑΣ
DESSINA BALKAN, ΚΟΡΥΤΣΑ ΑΛΒΑΝΙΑ
ΣΑΦΟΙ ΠΑΝ. ΜΠΑΚΤΑΛΙΑ ΑΕΒΕ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΣΕΦ ΑΒΕΕ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ
ΥΙΟΙ Γ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε., ΓΕΡΑΚΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΦΟΙ ΧΑΛΚΙΔΗ ΑΕΒΕ, ΛΑΡΙΣΑΕΛΕΜΧΟ ΑΕ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΑΘΗΝΑ
124tn ανεπεξέργαστοι ηλιελαίου διατέθηκαν στην ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε.Β.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Για επιπλέον 950 tn ακατέργαστου ηλιελαίου αναμένουμε αργά απόψε σχετικό πελατολόγιο από την εταιρία.
Σύμφωνα με την Περιφερειακή Δ/νση Αττικής του ΕΦΕΤ, που αφορούσαν τον έλεγχο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης «ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε»,από τον αρχικό έλεγχο των παραστατικών προέκυψε ότι παρελήφθησαν 855tn, από τους οποίους 730tn ραφιναρίστηκαν και 125tn παρέμειναν ανεπεξέργαστοι. Το σύνολο της ποσότητας βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και δεσμεύτηκε, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ώστε να αποφασιστεί και ποια η περαιτέρω τύχη τους.